English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πόσα Και Πόσα Ενδεχομένως Δεν Γνωρίζετε Για Τον Άγιο Πατρίκιο;

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O Άγιος Πατρίκιος (St. Patrick) είναι ο προστάτης Άγιος της Ιρλανδίας.

Γεννήθηκε στη Βρετανία, περίπου το 385 μ.Χ. Οι γονείς του ήταν ο Calpurnius και η Conchessa οι οποίοι ήταν Ρωμαίοι πολίτες και σύμφωνα με διαφορετικές εκδοχές της ιστορίας έζησαν στην Σκωτία ή στην Ουαλία.

Η ημέρα του Αγίου Πατρικίου γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη Βοστώνη της Αμερικής, στη Μασαχουσέτη, το 1737 καθώς περίπου 34 εκατ. σύγχρονοι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι έχουν ιρλανδική καταγωγή.
Θεωρείται ότι ο Άγιος Πατρίκιος πέθανε στις 17 Μαρτίου το 461μ.Χ.

Η 17η Μαρτίου αποτελεί εθνική γιορτή για την Ιρλανδία και το νησί της Montserrat στην Καραϊβική, το οποίο ιδρύθηκε από Ιρλανδούς πρόσφυγες. Η ημέρα αποτελεί επίσης αργία για την Βόρεια Ιρλανδία και την Καναδική επαρχία της Νέας Γης.

Φορώντας πράσινα, τρώγοντας λαχανικά και πίνοντας ακόμα και πράσινη μπύρα, είναι μόνο κάποιοι από τους τρόπους εορτασμού της ημέρας του Αγίου Πατρικίου.

Σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, ο Άγιος Πατρίκιος χρησιμοποιούσε τα τρία φύλλα του τριφυλλιού για να εξηγήσει την Χριστιανική Αγία Τριάδα: τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα. Έτσι, σήμερα οι οπαδοί της ημέρας του Αγίου Πατρικίου φορούν ένα τριφύλλι για να συνεχίσουν την παράδοση.

Στην Ιρλανδία, την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, ο κόσμος φοράει παραδοσιακά ένα μικρό μπουκέτο τριφύλλι στα μπουφάν ή στα καπέλα τους. Τα παιδιά φορούν πορτοκαλί, άσπρες και πράσινες κονκάρδες, ενώ οι γυναίκες και τα κορίτσια φοράνε πράσινες κορδέλες στα μαλλιά τους.

Δημοφιλείς Ιρλανδικές προπόσεις, την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, περιλαμβάνουν: «Μακάρι η σκεπή από πάνω μας να μην πέσει ποτέ και μακάρι εμείς, οι φίλοι, από κάτω της, να μην τσακωθούμε ποτέ».

Beannacht na feile Padraig ort - σημαίνει 'Ευτυχισμένη η ημέρα του Αγίου Πατρικίου' στα Γαελικά.

Pionta Guinness led thoil' - σημαίνει 'Ένα ποτήρι (pint) Guinness παρακαλώ'.

Στο Δουβλίνο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία παρέλαση που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, ενώ στο Σικάγο, το ποτάμι βάφεται πράσινο για μερικές ώρες. Η μεγαλύτερη όμως παρέλαση πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη ενώ ο μεγαλύτερος εορτασμός γίνεται στο νότιο ημισφαίριο στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Η μεγαλύτερη παρέλαση του Αγίου Πατρικίου στην Αγγλία πραγματοποιείται στο Μπέρμιγχαμ σε μία διαδρομή δύο μιλίων από το κέντρο της πόλης. Στο Μπέρμιγχαμ, το φεστιβάλ του Αγίου Πατρικίου αποτελεί μία από τις κυριότερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η πόλη, με την ιρλανδική κοινότητα να αριθμεί περίπου 140.000 μέλη.

Άλλες πόλεις όπου διοργανώνονται παρελάσεις του Αγίου Πατρικίου είναι το Μόναχο, η Κοπεγχάγη, η Μόσχα, η Σεούλ, το Τόκιο και το Μπουένος Άιρες.

Καθημερινά 10 εκατομμύρια ποτήρια Guinness καταναλώνονται σε όλο τον κόσμο.

Προγενέστερος νόμος στην Ιρλανδία απαγόρευε την πώληση αλκοόλ την ημέρα του Αγίου Πατρικίου μέχρι το 1960 οπότε και ψηφίστηκαν νέοι νόμοι για να καταστεί δυνατή η πώληση αλκοόλ κατά τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Τελικά, από το 1988 και μετά επετράπη στις pubs να λειτουργούν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ανήμερα του Αγίου Πατρικίου.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Πασίγνωστο Ποτό Αποτρέπει Την Συσσώρευση Λίπους Και Θωρακίζει Το Συκώτι
europost.gr

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon υποδεικνύει ότι ένα ζεύγος ενώσεων που προέρχονται από τον λυκίσκο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να αποτρέψει την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ γνωστή ως ηπατική στεάτωση.

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Αλκοόλ & Οδήγηση: Μετά Από Πόσες Ώρες Μπορείς Να Οδηγήσεις Με Ασφάλεια;
iefimerida.gr

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια από τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με πολλές χώρες να αυστηροποιούν συνεχώς το νομικό πλαίσιο για τη συγκεκριμένη παράβαση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το