English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ευεργετική Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μία δανέζικη ερευνητική ομάδα παρακολούθησε 12.000 ανθρώπους επί 20 χρόνια.

Όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τα δεδομένα, βρήκαν ότι όσοι δεν έπιναν καθόλου αλκοόλ και δεν γυμνάζονταν είχαν κατά 49% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακή νόσο, σε σχέση με εκείνους που είτε κατανάλωναν μικρή ποσότητα αλκοόλ, είτε γυμνάζονταν, είτε και τα δύο.

Όταν συνέκριναν ανθρώπους με παρόμοια σωματική δραστηριότητα, ανακάλυψαν ότι όσοι κατανάλωναν μέτρια ποσότητα αλκοόλ (μέχρι επτά ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα), διέτρεχαν κατά 30% μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή πάθηση συγκριτικά με όσους δεν έπιναν καθόλου. Εντούτοις, όσοι δεν έπιναν καθόλου αλλά είχαν αυξημένη σωματική δραστηριότητα, διέτρεχαν κατά 31% έως 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης εμφράγματος σε σχέση με εκείνους που δεν έπιναν αλκοόλ και δεν γυμνάζονταν.

Από τη μελέτη φαίνεται ότι είναι προτιμότερο να ασκούμαστε συστηματικά και να πίνουμε έστω και ένα ποτηράκι αλκοόλ την εβδομάδα -συνήθειες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 50%- από το να μην πίνουμε αλκοόλ και να μην γυμναζόμαστε καθόλου.

Παλιότερες έρευνες είχαν καταδείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων επειδή αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης και «αραιώνει» το αίμα.

Οι ερευνητές ωστόσο είναι κατηγορηματικοί. Αν καταναλώνουμε περισσότερο αλκοόλ από την ενδεδειγμένη ποσότητα (πάνω από ένα ποτήρι αλκοόλ την ημέρα), τότε αντιστρέφονται οι ευεργετικές δράσεις του ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος αύξησης της αρτηριακής πίεσης.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πασίγνωστο Ποτό Αποτρέπει Την Συσσώρευση Λίπους Και Θωρακίζει Το Συκώτι
europost.gr

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon υποδεικνύει ότι ένα ζεύγος ενώσεων που προέρχονται από τον λυκίσκο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να αποτρέψει την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ γνωστή ως ηπατική στεάτωση.

Το Απίστευτο Κόλπο Για Βελούδινα Πέλματα
in.gr

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Μπορούμε Να Λουστούμε Με Πραγματική Μπύρα;
clickatlife.gr

Είστε έτοιμες να «θυσιάσετε» λίγη μπύρα για την υγεία των μαλλιών σας;

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το