English Greek
23
Τρι, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Δυναμώνει Τα Οστά Των Γυναικών

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Γυναίκες που καταναλώνουν μέτριες ποσότητες μπύρας μπορεί ενδεχομένως να ενδυναμώνουν τα οστά τους, σύμφωνα με Ισπανούς ερευνητές.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό "Nutrition", πραγματοποιήθηκε σε 1.700 γυναίκες και ανακάλυψε ότι η οστική πυκνότητα ήταν καλύτερη σε όσες γυναίκες έπιναν τακτικά σε σχέση με όσες δεν έπιναν.

Ειδικοί συνιστούν προσοχή και προειδοποιούν ότι η κατανάλωση περισσότερων από 2 μονάδες αλκοόλ την ημέρα είναι γνωστό πως βλάπτει την υγεία των οστών. Οι ερευνητές, του Πανεπιστημίου Extremadura στο Caceres, δήλωσαν ότι δεν συνιστούν την κατανάλωση μπύρας για την ενδυνάμωση των οστών, αλλά ότι συστατικά της μπύρας, τα φυτοοιστρογόνα πρέπει να εξεταστούν περισσότερο.

Οι ερευνητές επέλεξαν εθελόντριες ηλικίας 48 ετών κατά μέσον όρο και χρησιμοποίησαν υπέρηχους για να μετρήσουν την οστική πυκνότητα των δακτύλων τους. Έλαβαν υπόψη και το βάρος, την ηλικία και τη χρήση αλκοόλ.

Φάνηκε πως γυναίκες που έπιναν ελαφριές ή μέτριες ποσότητες αλκοόλ, δηλαδή έως 280 γραμμάρια την εβδομάδα, είχαν ανώτερη πυκνότητα οστών σε σχέση με γυναίκες που δεν έπιναν.

Τα ευρήματα έρχονται σε ευθυγράμμιση με αποτελέσματα παλαιότερων ερευνών που υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση 8 μονάδων αλκοόλ εβδομαδιαίως μπορεί να είναι ωφέλιμη. Ειδικοί τονίζουν ότι η γραμμή μεταξύ της υγιούς δόσης αλκοόλ και της βλαβερής είναι πολύ λεπτή.

πηγή: Nutrition

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Τι Να Κάνεις Όταν Έχεις Hangover
Μαρία Παπαδοδημητράκη

Όπως φαίνεται, τα περισσότερα διαδεδομένα γιατροσόφια δεν μας θεραπεύουν από το περίφημο hangover. Υπάρχουν, όμως, κάποια που ίσως βοηθήσουν.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το