English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Καρκίνος Του Μαστού: Το Αλκοόλ Αυξάνει Τις Πιθανότητες Υποτροπής

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού και καταναλώνουν 3 έως 4 ποτά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο υποτροπής, ανακοίνωσαν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο μαστού θα πρέπει να σκεφτούν να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ σε λιγότερα από 3 ποτά την εβδομάδα, ιδιαίτερα αν είναι υπέρβαρες ή παχύσαρκες.

Η Marilyn Kwan, του Kaiser Permanente στο Όκλαντ της Καλιφόρνια, που παρουσίασε την έρευνα στο Συμπόσιο για τον καρκίνο του μαστού, της Αμερικανικής Ένωσης για τον καρκίνο, στο Σαν Αντόνιο, δήλωσε ότι δεν ανακάλυψε αυξημένο κίνδυνο σε γυναίκες που κατανάλωναν λιγότερο από μισό ποτό την ημέρα. Δεν υπήρξε καθόλου σχέση με την επανεμφάνισης του καρκίνου στο μαστό.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο στο μαστό, αρχικά, αλλά λίγες έρευνες έχουν εστιάσει στο ρόλο της κατανάλωσης αλκοόλ από γυναίκες που ήδη έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού.

Η Kwan και οι συνεργάτες της μελέτησαν 1.900 γυναίκες που επέζησαν από διηθητικό καρκίνο μαστού αρχικού σταδίου, μεταξύ του 1997 και του 2000. Οι γυναίκες ανέφεραν τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ και παρακολουθήθηκαν για 8 χρόνια.

Όσες κατανάλωναν 3 έως 4 ποτά την εβδομάδα είχαν αυξημένο κίνδυνο υποτροπής κατά 30%. Οι μισές από αυτές κατανάλωναν αλκοόλ -μπύρα, κρασί και λικέρ- σε κάποιο βαθμό. Η έρευνα συνέκρινε την ομάδα αυτή με ομάδα γυναικών που επιβίωσαν και δεν κατανάλωναν αλκοόλ. Όσο περισσότερο αλκοόλ έπιναν τόσο αύξανε ο κίνδυνος υποτροπής, δήλωσε η Kwan.

Η ερευνήτρια σημείωσε ότι άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα των οιστρογόνων που κυκλοφορούν στον οργανισμό και να αυξήσει το ρυθμό με τον οποίο ο οργανισμός επεξεργάζεται τα οιστρογόνα. Καθώς πολλοί καρκίνοι του μαστού ενισχύονται από τα οιστρογόνα, δήλωσε ότι πιστεύει ότι η μέτρια έως μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί ενδεχομένως να ενισχύει τους όγκους.

Η Kwan δήλωσε ότι για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού, η μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ ενδεχομένως αποτελεί έξυπνη κίνηση.

Παγκοσμίως, πεθαίνουν από καρκίνο του μαστού περισσότερες από 400.000 γυναίκες.

πηγή: iatronet.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Διατροφή: Τελικά Πόσο Σε Παχαίνει Μία Μπύρα;
ratpack.gr

Δεν είναι αστείο, πρέπει να το γνωρίζεις.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Tριχόπτωση Τέλος Με Αυτή Την Πανεύκολη Συνταγή Με Μαύρη Μπύρα
mothersblog.gr

Τριχόπτωση: Κι όμως, μπορείς να πάρεις την ρεβάνς.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το