English Greek
24
Τετ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλκοολούχες Αμαρτίες Εγκύων Παιδεύουσι Υιούς

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι γυναίκες που καταναλώνουν αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θέτουν σε κίνδυνο τη γονιμότητα του γιου τους, σύμφωνα με νέα μελέτη από τη Δανία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Αάρχους ανακάλυψαν, όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν χθες στη Ρώμη, ότι γυναίκες που έπιναν 4 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, έβλαπταν σοβαρά τη συγκέντρωση σπέρματος των γιων τους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, η συγκέντρωση του σπέρματος των τέκνων αυτών των γυναικών 20 χρόνια μετά τη γέννησή τους ήταν χαμηλότερη κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με άνδρες που δεν είχαν εκτεθεί σε αλκοόλ κατά την εμβρυϊκή ζωή τους. Σημειωτέον ότι ως ένα ποτό θεωρήθηκαν τα 12 γραμμάρια αλκοόλ, ήτοι ένα κουτάκι μπύρα των 330 ml, ένα μικρό ποτήρι κρασί (120ml) ή μια μεζούρα βαριών οινοπνευματωδών. Τα ευρήματα προέκυψαν έπειτα από μελέτη 347 νεαρών αγοριών, οι μητέρες των οποίων είχαν λάβει μέρος σε μεγάλη μελέτη στη Δανία σχετικά με τον υγιεινό τρόπο ζωής μεταξύ 1984 και 1987. Γύρω στην 36η εβδομάδα της κύησης οι γυναίκες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο σχετικά με τον τρόπο ζωής και την υγεία τους.

Στη συνέχεια οι επιστήμονες παρακολούθησαν τους γιους τους μεταξύ του 2005 και 2006, όταν ήταν ηλικίας 18-21 ετών. Ελήφθησαν και αναλύθηκαν δείγματα αίματος και σπέρματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι γιοι των γυναικών που έπιναν 4 ή περισσότερα αλκοολούχα ποτά την εβδομάδα εμφάνιζαν μέση συγκέντρωση σπέρματος της τάξεως των 25 εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων ανά ml σπέρματος, ενώ την ίδια στιγμή όσα αγόρια είχαν εκτεθεί σε μικρότερες ποσότητες αλκοόλ παρουσίαζαν συγκέντρωση σπέρματος της τάξεως των 40 εκατομμυρίων ανά ml κατά μέσον όρο. Με βάση αυτά τα στοιχεία, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση σπέρματος των αγοριών των οποίων οι μητέρες κατανάλωναν αρκετό αλκοόλ ήταν 32% χαμηλότερη από εκείνη των υπολοίπων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), φυσιολογικά επίπεδα συγκέντρωσης σπέρματος ανά ml θεωρούνται εκείνα των 20 εκατομμυρίων και άνω. Ωστόσο οι πιθανότητες σύλληψης είναι πολύ μεγαλύτερες όταν η συγκέντρωση σπέρματος φθάνει στα 40 εκατομμύρια ανά ml.

Είναι πάντως ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι επιστήμονες από τη Δανία δεν εντόπισαν συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αλκοόλ του πατέρα και της συγκέντρωσης του σπέρματος του γιου του.

πηγή: Το Βήμα

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Μπύρα: Πόσο Ευεργετική Είναι Για Τα Μαλλιά Σας
newsbeast.gr

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Μπορούμε Να Λουστούμε Με Πραγματική Μπύρα;
clickatlife.gr

Είστε έτοιμες να «θυσιάσετε» λίγη μπύρα για την υγεία των μαλλιών σας;

Νέο Χάπι Κατά Του Hangover Υπόσχεται Θεαματικά Αποτελέσματα - Τι Πρέπει Να Ξέρεις
Γιώργος Παπαϊωάννου

Στη Μεγάλη Βρετανία κυκλοφόρησε μία νέα θεραπεία για την αντιμετώπιση του hangover σε μορφή χαπιού. Διατίθεται από τη σουηδική εταιρεία Myrkl, η οποία ισχυρίζεται ότι μπορεί να διασπάσει έως και 70% του αλκοόλ μετά από 60 λεπτά.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το