English Greek
25
Πεμ, Απρ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Και... Καλή Καρδιά!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού μπύρας την ημέρα (περίπου 550ml), μπορεί να κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος και κάνοντας τις αρτηρίες πιο ευέλικτες, ισχυρίζονται Έλληνες ερευνητές.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι, οι αρτηρίες γίνονται πιο ευέλικτες, ενώ βελτιώνεται και η ροή του αίματος προς την καρδιά, σε διάστημα μόλις δυο ωρών από τη στιγμή που κάποιος θα πιει τα 2/3 ενός ποτηριού μπύρας, και η επίδραση αυτή φαίνεται να είναι πολύ πιο ισχυρή όταν η μπύρα είναι μη αλκοολούχος.

Τα ευρήματα, Ελλήνων ερευνητών, ενισχύουν τα αποτελέσματα παλαιότερων μελετών στις οποίες διαφαινόταν πως, η μέτρια κατανάλωση μπύρας μπορεί να προστατεύσει από τις καρδιακές παθήσεις. Επιπροσθέτως, ορισμένα στοιχεία δείχνουν πως, ένα ποτήρι την ημέρα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου έως και κατά 30%!

Παρόλα αυτά, αυτή είναι μια από τις πρώτες μελέτες, όπου γίνεται αναζήτηση της πραγματικής αιτίας για το τι συμβαίνει στο καρδιαγγειακό σύστημα αμέσως μετά την κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρας.

Οι επιστήμονες από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έθεσαν υπό τη μελέτη τους 17 άνδρες, μη καπνιστές, που βρίσκονταν στο τέλος της δεκαετίας των είκοσι χρόνων, έως και τις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ηλικίας τους.

Σε κάθε έναν από αυτούς, γινόταν καρδιαγγειακός έλεγχος μέσα στην πρώτη ή τη δεύτερη ώρα της πόσης 400ml μπύρας, ποσότητα που ισοδυναμεί με λίγο περισσότερο από τα 2/3 ενός μεγάλου ποτηριού. Αργότερα υποβλήθηκαν στις ίδιες δοκιμές, αλλά αφού πρώτα έπιναν είτε βότκα, είτε μπύρα χωρίς αλκοόλ.

Οι ερευνητές εξέτασαν την ενδοθηλιακή λειτουργία των εθελοντών -μια μέτρηση σχετικά με το πόσο εύκολα το αίμα περνά μέσα από τις μεγάλες αρτηρίες- καθώς και τη δυσκαμψία της αορτής -έλεγχος που έχει σχεδιαστεί για να αξιολογεί κατά πόσο τα αιμοφόρα αγγεία είναι χαλαρά ή αρχίζουν να σκληραίνουν.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο διαδικτυακό περιοδικό Nutrition, έδειξαν ότι και τα τρία ποτά είχαν κάποια ευεργετική επίδραση επί της ευκαμψίας των αρτηριών, αλλά η μπύρα προσέφερε το μεγαλύτερο όφελος.

Σε μια έκθεση σχετικά με τα ευρήματά τους, οι ερευνητές είπαν: «Η ενδοθηλιακή λειτουργία βελτιώθηκε σημαντικά μόνο μετά την κατανάλωση μπύρας. Ο συνδυασμός του αλκοόλ και των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν στο συγκεκριμένο ποτό, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τα αποτελέσματα που προσφέρει η μπύρα στην υγεία».

Οι σκουρόχρωμες μπύρες, έχει αποδειχθεί ότι είναι καλύτερες για την καρδιά από τις lager.

πηγή: capitalhealth.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ένας Γιατρός Αποκάλυψε Γιατί Η Μπύρα Είναι Πιο Επιβλαβής Από Όσο Νομίζουμε
kipos.firenews.video

Η μπύρα θεωρείται ποτό χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ.

Αλτσχάιμερ: Πώς Το Άρωμα Της Μπύρας Και Του Κρασιού Μπορεί Να Μειώσει Τον Κίνδυνο
Μαρία Γκουρτσιλίδου

Μία νέα μελέτη εστιάζει στο άρωμα της μπύρας και του κρασιού ως «όπλο» κατά του Αλτσχάιμερ.

Ποιοι Δεν Πρέπει Ποτέ Να Πίνουν Μπύρα - Και Είναι Πολλοί
healthstories.gr

Είτε πηγαίνετε στο μπαρ μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, είτε απλά θέλετε να ανοίξετε ένα μπουκάλι μια ζεστή μέρα, η μπύρα είναι αναπόσπαστο μέρος της τακτικής ρουτίνας πολλών ανθρώπων.

Κάθε Έξτρα Ποτήρι Αλκοόλ Σου Κόβει 15 Λεπτά Από Τη Ζωή Σου
ratpack.gr

Δες πόσα ποτά πρέπει να πίνεις την εβδομάδα. Μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Σχετίζεται Με Χαμηλότερο Κίνδυνο Θανάτου Σε Άτομα Με Καρδιακή Νόσο
Ζήσης Ψάλλας

Το να πίνετε έως και 105 γραμμάρια αλκοόλ την εβδομάδα μπορεί να σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου, στηθάγχης ή θάνατο μεταξύ των ατόμων με καρδιαγγειακή νόσο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το