English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι Και Πόσο Πρέπει Να Πίνουμε Στις Γιορτές Για Να Ελέγξουμε Το Βάρος Μας

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η περίοδος των εορτών χαρακτηρίζεται από σημαντική αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ.

Από τις αρχές Δεκεμβρίου, με τις πολλές ονομαστικές εορτές μέχρι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, οπότε και το γλέντι κορυφώνεται, τα ποτά δίνουν και παίρνουν. Ωστόσο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ εκτός από τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλεί, μπορεί να είναι και μια από τις βασικές αιτίες για να απογειωθεί η ζυγαριά.

Τίθεται λοιπόν ένα βασικό ερώτημα: «Τι και πόσο μπορούμε να πιούμε στις γιορτές;».

Αυτό που καταρχήν θα πούμε είναι ότι το αλκοόλ έχει θερμίδες και μάλιστα πολλές. Ανεξάρτητα από το χρώμα του ποτού, ένα γραμμάριο αλκοόλ θα μας δώσει εφτά θερμίδες. Αυτές φυσικά δεν είναι ίδιες για όλα τα αλκοολούχα, αλλά εξαρτώνται από την περιεκτικότητα σε αλκοόλ ενός ποτού. Έτσι υπάρχουν ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όπως η μπύρα, που μπορεί να κυμαίνεται από 0 μέχρι 12% (σε πολύ δυνατές μπύρες), το κρασί με περιεκτικότητα περίπου 12% και ποτά με πιο υψηλή περιεκτικότητα όπως το ουίσκι και η βότκα με πάνω από 40% αλκοόλ. Κατά συνέπεια αυτό που συστήνουμε είναι να προτιμάτε ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ όπως το κρασί και η μπύρα.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στο θερμιδικό παίζει και το τι άλλο περιέχει ένα ποτό Η προσθήκη για παράδειγμα ζάχαρης, αναψυκτικού, χυμού. σίγουρα ανεβάζει τις θερμίδες ενός ποτού. Για το λόγο αυτό προτιμάμε το ποτό μας όσο πιο σκέτο γίνεται ή με προσθήκη σόδας ή light αναψυκτικού.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται επίσης στα παρελκόμενα. Τα πατατάκια και τα ξηροκάρπια που συνοδεύετε το ποτό σας μπορεί να αποτελέσουν και μικρό γεύμα. Αντί αυτών, αν υπάρχει δυνατότητα επιλογής, προτιμήστε κομμένα λαχανικά, όπως καροτάκια και αγγουράκια.

Αυτό όμως που βασικά πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι τελικά η ποσότητα μετράει. Με δεδομένο το γεγονός ότι στα εορταστικά τραπέζια θα πιείτε, αποφύγετε τις υπόλοιπες μέρες την κατανάλωση αλκοόλ. Μείνετε στα 1-2 ποτήρια κρασί ή μπύρα ανά τραπέζι και «αποτοξινωθείτε» λιγάκι τις επόμενες ημέρες.

πηγή: neadiatrofis.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το