English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Γεύση Της Μπύρας Ερεθίζει Τον Εγκέφαλο!

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ακόμη και μια γουλιά από την αγαπημένη σας μπύρα μπορεί να εξιτάρει τον εγκέφαλό σας και να αυξήσει την επιθυμία για ποτό, χωρίς αυτό να προέρχεται από την επίδραση του αλκοόλ στον οργανισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Neuropsychopharmacology, ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση 49 άνδρες και διαπίστωσαν ότι η γεύση της μπύρας προκαλεί την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, ουσία η οποία έχει σχετιστεί με την ευχαρίστηση και την ανταμοιβή.

Μάλιστα, η επίδραση αυτή ήταν εμφανέστερη στα άτομα που είχαν οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ετέθησαν υπό ιατρική παρακολούθηση κατά την κατανάλωση διαφόρων μικρών ποσοτήτων υγρών, που δοκίμαζαν με ψεκασμό. Η εγκεφαλική δραστηριότητα καταγραφόταν με εγκεφαλική απεικόνιση και συγκρίθηκαν τα πρότυπα λειτουργίας μετά από ψεκασμό νερού, ενεργειακών ποτών και της αγαπημένης μπύρας των εθελοντών.

Κάθε ψεκασμός περιείχε 15ml υγρού, το οποίο χορηγούνταν ανά 15 λεπτά. Η ποσότητα επιλέχθηκε ώστε το αλκοόλ που περιείχε η μπύρα να μην έχει οργανική επίδραση στους συμμετέχοντες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η περισσότερη ποσότητα ντοπαμίνης εκκρίθηκε από τον εγκέφαλο μετά τον ψεκασμό μπύρας στο στόμα και οι άνδρες ήταν πιθανότερο να δηλώσουν ότι ήθελαν να καταναλώσουν αλκοολούχο ποτό.

«Πιστεύουμε ότι είναι το πρώτο πείραμα σε ανθρώπους που αποδεικνύει ότι η γεύση και μόνο ενός αλκοολούχου ποτού, χωρίς την επίδραση της μέθης από το αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει την επίδραση της ντοπαμίνης στα κέντρα ανταμοιβής του ανθρώπινου εγκεφάλου», εξηγεί ο Δρ Ντέιβιντ Κάρεκεν, επικεφαλής των ερευνητών. Και επισημαίνει ότι η επικρατέστερη επίδραση που καταγράφηκε στους άνδρες με οικογενειακό ιστορικό αλκοολισμού μπορεί να είναι ένας ακόμη κληρονομικός παράγοντας αλκοολισμού.

πηγή: fotovoltos.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Το Πρώτο Ηλεκτρικό Skoda... Αγαπούσε Πολύ Τη Μπύρα!
gazzetta.gr

Πίσω στο 1938, η Skoda έφτιαξε ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό ώστε η μεταφορά μπύρας να γίνεται κανονικά, παρά την πετρελαϊκή κρίση που είχε ξεσπάσει.

Κι Όμως, Η Μπύρα Μπορεί Να Γίνει Ακόμα Καλύτερη... Επιστημονικά!
Αλέξανδρος Καρατζάς

Το κατάφεραν μικροβιολόγοι.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το