English Greek
25
Πεμ, Απρ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι Πρέπει Να Κάνεις Μετά Από Ένα Hangover

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ακόμα και όταν οι πότες είχαν υποφέρει έντονα από τις επιπτώσεις ενός hangover δεν επηρεάστηκε η πρόθεσή τους να ξαναπιούν ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα.

Στο Σιάτλ συγκεντρώθηκε μια ομάδα επιστημόνων που θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στο Hangover. Το λογότυπο της ομάδας είναι ένα ποτήρι μπύρα δίπλα σε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί που έχει χυθεί.

Η Olga Khazan παρευρέθηκε στο συνέδριο και συνομίλησε με τον καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Keele στο Ηνωμένο Βασίλειο, Richard Stephens.

Ο καθηγητής ανέφερε ότι η Ε.Ε έχει επιχορηγήσει στην ομάδα ένα διετές πρόγραμμα όπου θα εξεταστούν οι επιδράσεις του hangover. Θα εξεταστεί η σχέση των διαταραχών που προξενούνται μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

"Το ενδιαφέρον είναι ότι ο καθένας πιστεύει ότι Hangover είναι κάτι καλό καθώς είναι σαν φυσικό φρένο στην κατανάλωση" και προσθέτει. "Είναι μεγάλο πρόβλημα η υπερβολική κατανάλωση, ότι σταμάτα τους ανθρώπους από την υπερκατανάλωση είναι καλό πράγμα" καταλήγει ο Stephens.

Στην πραγματικότητα μια σειρά από μελέτες στις ΗΠΑ έχουν δείξει ακριβώς το αντίθετο.

Στην ερώτηση, πως επηρεάζεται η γνωστική λειτουργία απαντά: "Χρησιμοποιήσαμε μια σειρά από γνωστικές δοκιμασίες, και αρκετές από αυτές έδειξαν ελλείμματα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνει έρευνα του Hangover. Στον πρώτο θα ελέγχουμε τα αποτελέσματα που προκαλεί το αλκοόλ δίνοντας στους συμμετέχοντες συγκεκριμένες ποσότητες αλκοόλ. Το πρόβλημα με την προσέγγιση αυτή είναι, εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ ακριβή, είναι και ηθική.

Ο άλλος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μια νατουραλιστική μελέτη-μπορείτε να πάρετε τους μεθυσμένους ανθρώπους στο εργαστήριο το πρωί μετά από μια νύχτα υπερβολικής κατανάλωσης. Με αυτό το τρόπο θα διαπιστώσουμε τα  συμπτώματα του hangover μετά από μια έξοδο.

Το πρόβλημα με την προσέγγιση αυτή όμως, είναι ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι λαμβάνουν μέρος σε μελέτη για το hangover".

Τι είναι αυτό που προκαλεί το hangover "Ένα στοιχείο είναι ο τρόπος που το αλκοόλ μεταβολίζεται. Όταν πίνετε αλκοόλ, υπάρχει ένα ένζυμο στο σώμα που διασπά την αιθανόλη σε αλκοόλη. Αλλά μόλις η αιθανόλη έχει μεταβολιστεί, υπάρχουν συνήθως άλλες αλκοόλες σε μικρότερες ποσότητες σε αλκοολούχα ποτά. Μία τέτοια ένωση είναι η μεθανόλη, και όταν το σώμα μεταβολίζει μεθανόλη, το μεταβολίζει σε τοξίνες-φορμαλδεΰδη και μυρμηκικό οξύ. Για αυτό το λόγω αισθάνεσαι άρρωστος".

Ο καθηγητής τονίζει ότι εδώ και δέκα χρόνια μελετά τα hangover. "Οι περισσότεροι ερευνητές αλκοόλ μελετούν τις οξείες επιδράσεις του αλκοόλ".

Σε πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστήμιο του Μιζούρι η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Alcoholism: Clinical & Experimental Research ακόμα και όταν οι πότες είχαν υποφέρει έντονα από τις επιπτώσεις ενός hangover δεν επηρεάστηκε η πρόθεσή τους να ξαναπιούν ακόμα και μέσα στην ίδια ημέρα.

πηγή: news247.gr

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Καλύτερες Θεραπείες Για Το Hangover
Θοδωρής Διάκος

Κούραση, πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, και ευαισθησία στους θορύβους και στο φως... Πώς θα συνέλθουμε;

Μπύρα: Θερμίδες & 5 Οφέλη Για Την Υγεία
onmed.gr

Αν είστε λάτρεις της μπύρας, δεν χρειάζεται να νιώθετε ενοχές κάθε φορά που ενδίδετε σε ένα ποτήρι.

Κρασί, Μπύρα Ή Ουίσκι: Ποιο Μπορεί Να Αυξήσει Περισσότερο Τον Κίνδυνο Εκδήλωσης Καρκίνου;
pronews.gr

Ερευνητές από τα πανεπιστήμια του Τόκιο και του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον Δρ. Masayoshi Zaitsu εστίασαν σε δείγμα περισσοτέρων από 120.000 Ιαπώνων και διαπίστωσαν ότι η τακτική κατανάλωση αλκοόλ, αύξανε ουσιαστικά τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Το Αλκοόλ Μπορεί Να Είναι Πιο Επικίνδυνο Για Την Καρδιά Από Ό,τι Πιστευόταν Προηγουμένως
Ζήσης Ψάλλας

Τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ που θεωρούνται επί του παρόντος ασφαλή από ορισμένες χώρες συνδέονται με την ανάπτυξη καρδιακής ανεπάρκειας, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σε επιστημονικό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το