English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ναι Στην Μπύρα, Αλλά Με Μέτρο

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Όταν η συζήτηση έρχεται στο αλκοόλ, οι γιατροί συστήνουν ήπια ή και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου κατανάλωση.

Εντούτοις η μπύρα δεν θεωρείται απλά ένα αλκοολούχο ποτό: με βασικά συστατικά το κριθάρι, το λυκίσκο και τη μαγιά, περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων, διαλυτών φυτικών ινών, μαγνησίου, κάλιου, φώσφορου και βιταμινών Β, όπως είναι η Β12 και το φολικό οξύ.

Πολλές είναι οι μελέτες που καταδεικνύουν τα οφέλη από την κατανάλωση μπύρας. Για παράδειγμα, έρευνα επιστημόνων στη Φινλανδία έδειξε ότι ότι η μέτρια κατανάλωση μπύρας μειώνει κατά τέσσερις φορές τις πιθανότητες κάποιος να εμφανίσει πέτρα στους νεφρούς. Εξάλλου η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό της μπύρας (γύρω στο 93%) βοηθάει στη σωστή λειτουργία των νεφρών και την αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό.

Σε επιδημιολογικές μελέτες παρατηρήθηκε αρνητική συσχέτιση ανάμεσα στην ήπια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και στην συχνότητα εμφάνισης εμφράγματος του μυοκαρδίου. Επίσης φαίνεται να μειώνει τον ρυθμό οξείδωσης της LDL, να μειώνει τον κίνδυνο θρόμβωσης, μειώνοντας την συσσώρευση αιμοπεταλίων και να δρα ευεργετικά στην μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το τμήμα Υγείας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από την άλλη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μπύρας σε καθημερινή βάση, εμποδίζει τον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα και ρίχνει τις πιθανότητες στο μισό (κατά 50% δηλαδή) για την εμφάνιση εγκεφαλικού.

Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στη μπύρα, ρίχνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης στο αίμα. Η κατανάλωση μικρής ποσότητας συχνά, αυξάνει επίσης τα επίπεδα της καλής χοληστερίνης η οποία με τη σειρά της μειώνει τις πιθανότητες σκλήρυνσης των αρτηριών που οδηγούν στο έμφραγμα.

Ακόμα, η ήπια κατανάλωση μπύρας και αλκοολούχων ποτών φαίνεται να σχετίζεται και με την συχνότητα εμφάνισης Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ και μεταβολικού συνδρόμου. Μελέτες αποδεικνύουν ότι η ήπια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου κατά 30%. Τέλος, νέες μελέτες συσχετίζουν αρνητικά την ήπια κατανάλωση αλκοόλ με την εμφάνιση οστεοπόρωσης.

Οι ευεργετικές ιδιότητες της μπύρας βέβαια παύουν να είναι ευεργετικές όταν η κατανάλωση ξεπερνά το ένα ποτήρι -το πολύ δύο- ημερησίως. Οι ειδικοί προτείνουν την επιλογή μιας μη παστεριωμένης μπύρας για μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Όπως εξηγούν, η διαδικασία για να παραταθεί η διάρκεια ζωής της μειώνει την διατροφική της αξία.

πηγή: capitalhealth.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Απίστευτο Κόλπο Για Βελούδινα Πέλματα
in.gr

Η λύση βρίσκεται στο ψυγείο σας!

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

"Γυαλιά Μπύρας": Πόσο Αλλοιώνεται Η Οπτική Πραγματικότητα Από Το Μεθύσι
cibum.gr

Έρευνα καταρρίπτει τη θεωρία περί "γυαλιών μπύρας".

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Δείτε Τι Συμβαίνει Στο Σώμα Σας Τις Πρώτες 24 Ώρες Μετά Την Κατανάλωση Μπύρας Και Θα Δεν Θα Το Πιστεύετε!
athensmagazine.gr

Ο κόσμος θεωρεί, ότι μόνο το δυνατό αλκοόλ είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Η μπύρα είναι ένα ελαφρύ ποτό και είναι απολύτως ακίνδυνο.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το