English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Τι Να Φάτε Πριν Πιείτε Αλκοόλ

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το πρωινό που ακολουθεί μετά από μια νύχτα ξέφρενου γλεντιού είναι συνήθως εξαιρετικά δυσάρεστο, καθώς ο πονοκέφαλος, η ζαλάδα και ο στομαχόπονος ακυρώνουν τις ευχάριστες στιγμές που προηγήθηκαν.

Ένα καλό γεύμα και ένα παυσίπονο μπορεί να εξουδετερώσουν τις ενοχλήσεις, ωστόσο η σωστή προετοιμασία από το προηγούμενο κιόλας βράδυ μπορεί να σας βοηθήσει να τις αποφύγετε εξ αρχής.

Σύμφωνα με τον καθηγητή James Schaefer, ειδικό σε θέματα που αφορούν το μεταβολισμό του αλκοόλ, ένα χορταστικό γεύμα πλούσιο σε λιπαρά είναι ιδανικό για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης.

Τα λιπαρά, επισημαίνει ο καθηγητής, δημιουργούν μια εσωτερική «επίστρωση» στο στομάχι και το έντερο, οπότε το αλκοόλ απορροφάται από το σώμα με πιο αργό ρυθμό.

Μια πίτσα ή μια ομελέτα είναι λοιπόν το ιδανικό γεύμα πριν τη βραδινή έξοδο. Ένα μεσογειακό «γιατροσόφι» για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα είναι η κατάποση μίας κουταλιάς ελαιόλαδο.

Μια καλή εναλλακτική είναι πρωινό πλούσιο σε υδατάνθρακες, σύμφωνα με τον Δρ Richard Stephens από το βρετανικό πανεπιστήμιο Κιλ. Ένας από τους λόγους που εκδηλώνεται το hangover, σύμφωνα με τον Δρ Stephens, είναι η εξάντληση των αποθεμάτων γλυκόζης του οργανισμού, οπότε ένα καλό πρωινό βοηθά να εξισορροπήσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να υποχωρήσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα.

πηγή: onmed.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Ακόμα Και Η Περιορισμένη Κατανάλωση Ίσως Βλάπτει Τον Εγκέφαλο
in.gr

Ακόμα και ένα με δύο ποτά την ημέρα συνδέονται με μείωση της φαιάς και γκρίζας ουσίας, υποδεικνύει ανάλυση δεδομένων για 36.000 άτομα.

Γιατί Οι Άνδρες Πρέπει Να Απέχουν Από Το Αλκοόλ Τουλάχιστον 3 Μήνες Πριν Τη Σύλληψη
Μιχάλης Θερμόπουλος

Η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ από τον πατέρα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμβρυικού αλκοολικού συνδρόμου, το οποίο προκαλεί μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη και παραμορφώσεις ανάπτυξης στα παιδιά.

Αυτό Είναι Το Ποτό Που Ανεβάζει Τη Λίμπιντο Των Ανδρών
neolaia.gr

Πώς το συγκεκριμένο ποτό προσφέρει οφέλη στη σεξουαλική ζωή των ανδρών, αν καταναλώνεται με μέτρο.

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Καρδιά: Την Προστατεύει Τελικά Η Ελαφριά Κατανάλωση Αλκοόλ;
Άννα - Μαρία Δρόσου

Νέα έρευνα αποκαλύπτει τον τρόπο που η ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα Δύο Λάθη Που Κάνετε Όταν Πίνετε Αλκοόλ
onmed.gr

Την περίοδο των γιορτών είναι δύσκολο να αποφύγουμε την κατανάλωση αλκοόλ, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο την επόμενη μέρα να βιώσουμε δυσάρεστο hangover.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το