English Greek
23
Τρι, Απρ
40 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Σε Ποια Ποσότητα Μειώνει Τον Κίνδυνο Εμφράγματος Η Μπύρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τι καλύτερο από μια παγωμένη μπύρα όταν οι θερμοκρασίες χτυπούν κόκκινο!

Τώρα μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές, αφού οι επιστήμονες απεφάνθησαν ότι κάνει καλό στην καρδιά!

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με πληθώρα προβλημάτων υγείας, ωστόσο σε μέτριες ποσότητες το αλκοόλ θεωρείται ευεργετικό για την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Επιστήμονες από το Νευρολογικό Ινστιτούτο IRCCS στην επαρχία Ισέρνια της Ιταλίας διαπίστωσαν ότι ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα συσχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού και αρτηριοπάθειας σε ποσοστό 25%.

Τα οφέλη της μπύρας εκτιμάται ότι προκύπτουν τόσο από το αλκοόλ όσο και από άλλα συστατικά του δημοφιλούς ποτού. Η μπύρα περιέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών, οι οποίες εξουδετερώνουν βλαβερές ουσίες που συμβάλλουν στην εκδήλωση του εμφράγματος. Το ποτό παρέχει επίσης πολύτιμα μέταλλα, όπως ο φώσφορος, το ιώδιο, το μαγνήσιο και το κάλιο, ενώ δεν περιέχει σημαντική ποσότητα σακχάρων.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό έπειτα από ανάλυση 150 μελετών, προτείνοντας κατανάλωση 660 ml μπύρας ώστε να επωφεληθούμε χωρίς να αυξηθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης νοσημάτων, όπως η άνοια ή ο καρκίνος.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται αναλυτικά στην επιθεώρηση Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases.

πηγή: onmed.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Κατανάλωση Μπύρας Μετά Την Προπόνηση: Μπορεί Να Εμποδίσει Την Αύξηση Μυϊκής Μάζας;
Χριστίνα Παναγιώτα Βελαλή

H κατανάλωση έως και δύο μπύρες την εβδομάδα μετά την προπόνηση δεν θα εμποδίσει την προσπάθεια σας να αποκτήσετε μυϊκή μάζα, αναφέρουν η κα Colleen Deane, λέκτορας στη Βιολογία των Μυϊκών Κυττάρων του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και ο Philip J Atherton, Καθηγητής Κλινικής, Μεταβολικής & Μοριακής Φυσιολογίας του Πανεπιστημίου του Νότιγχαμ.

Πονοκέφαλος: Πώς Περνάει Με Μια Παγωμένη Μπύρα
healthview.gr

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο διάσημα αλκοολούχα ποτά στο κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα όντως μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο στο ανθρώπινο σώμα και να κάνει να περάσει ο πονοκέφαλος. Πώς όμως είναι δυνατόν η μπύρα να λειτουργήσει σαν παυσίπονο;

Είναι Σωστό Να Πίνεις Αλκοόλ Για Να Ζεσταθείς;
runnfun.gr

Θα πιεις ένα ποτηράκι για να ζεσταθείς; Αυτή την ερώτηση την έχετε ακούσει πολλές φορές και ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία έχετε κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι σας. Κάνατε το σωστό;

Η Διαφήμιση Των 50's Που Έδειχνε Ένα Μωρό Να Καταναλώνει Μπύρα
mixanitouxronou.gr

Στην πραγματικότητα έπινε άλλο διαφημιστικό προϊόν που και σήμερα θα ήταν ανεπίτρεπτο για μωρά.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το