25
Τετ, Απρ
70 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται Η Αναπτυξιακή Πορεία Της Μπύρας Στην Ευρώπη

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Ζυθοποιών κ. Παύλος Φωτιάδης ανέλυσε στις Βρυξέλλες τη δυναμική πορεία της μπύρας και την τεράστια συνεισφορά της στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Πέραν από 40 δισεκατομμύρια λίτρα σημειώνει αύξηση η παραγωγή μπύρας στην ΕΕ, για πρώτη φορά έπειτα από την οικονομική κρίση, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχή ανοδική πορεία της ευρωπαϊκής ζυθοβιομηχανίας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή οικονομία ευρύτερα.

Μιλώντας κατά το 7ο Συμπόσιο "Beer Serves Europe", ενώπιον εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτών, ευρωπαίων διπλωματών, καθώς επίσης και ζυθοποιών απ' όλη την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κ. Παύλος Φωτιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μόνο ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από την μπύρα στην Ευρώπη - 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά την πιο πρόσφατη καταμέτρηση - αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ουσιαστική συμβολή της ζυθοποιίας στην ανάπτυξη και ευημερία της Ευρώπης στο σύνολο της».

Με την παρουσία του τίμησε την Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Ζυθοποιών που ακολούθησε του Συμποσίου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, κ. Jyrki Katainen, ο οποίος υπογράμμισε την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τις επενδύσεις στον τομέα της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή της στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στο εμπόριο.

Ο κ. Dimiter Tzantchev, πρεσβευτής της Βουλγαρίας στην ΕΕ, επεσήμανε ότι «Οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί αποτελούν έναν πολύτιμο συντελεστή στην προώθηση υψηλών τεχνολογικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και υγειονομικών προτύπων στην κοινωνία». Συνεχίζοντας ο κ. Tzantchev τόνισε τη δέσμευση των ζυθοποιών στην αυτορρύθμιση των ενεργειών προώθησης και μάρκετινγκ, στην ενημέρωση γύρω από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την παροχή πληροφοριών για τους καταναλωτές.

Κατά το Συμπόσιο, τα μέλη της Ένωσης  Ζυθοποιών Ευρώπης, επικύρωσαν επίσης τη στήριξη τους στην υλοποίηση της Στρατηγική «Ευρώπη 2020» της ΕΕ και τη σημαντική συνεισφορά τους στο εμπόριο γενικότερα.

Πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τομέα της ζυθοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Υπάρχουν σήμερα 8.500 ζυθοβιομηχανίες στην ΕΕ. Μόνο το περασμένο έτος δημιουργήθηκαν 1.000.
Ο αριθμός των μικρών επιχειρήσεων ήταν πάντοτε αξιοσημείωτος στη ζυθοποιία, αλλά σήμερα παρατηρείται ότι ολοένα και περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις εμφανίζονται, συνδυάζοντας τις τοπικές παραδόσεις με την καινοτομία.

20 μικρά ζυθοποιεία λειτουργούν κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη.

Η ζυθοποιία βρίσκεται σε άνθηση στην Ευρώπη.
Η παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια λίτρα για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, σημειώνοντας εδώ και 3 χρόνια συνεχή ανάπτυξη.

Η Γερμανία, η Πολωνία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας στην ΕΕ.
Οι πολιτικές στήριξης επιτρέπουν στους ζυθοποιούς να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στη συνολική ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη της Γηραιάς ηπείρου.

Ο τομέας της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας έχει παγκόσμια παρουσία.
Τα προϊόντα μπύρας της ΕΕ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και πωλούνται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μπύρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της ΕΕ.

8,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που παράγεται στην ΕΕ εξάγεται στο εξωτερικό.

Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο της παραγωγής μπύρας στην ΕΕ, το ένα τρίτο των οποίων βγαίνει εκτός των συνόρων της.

Οι τρεις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές για τους ζυθοποιούς της Ευρώπης είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και ο Καναδάς, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια το εμπόριο μπύρας έχει επεκταθεί σε 123 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2016 οι εξαγωγές μπύρας προέρχονταν κυρίως από το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ορθή αξιοποίηση του τομέα της ζυθοβιομηχανίας, καθώς συνεισφέρει σημαντικά στην Ευρώπη.
Διαθέτοντας χρόνια κύρους και ένα λαμπρό μέλλον στην καινοτομία, η ζυθοποιία αποτελεί ζωτικής σημασίας τομέας για την Ευρώπη. Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο της παραγωγής μπύρας σε όλη την αλυσίδα από τα σιτηρά μέχρι το γυαλί, οι ζυθοποιοί της Ευρώπης αναζητούν ένα βιώσιμο φορολογικό καθεστώς.

Η μπύρα προσθέτει €50δις ετησίως στην παραγωγή της ΕΕ και πάνω από €42δις σε φορολογικά έσοδα για τα εθνικά κράτη.

πηγή: ant1iwo.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

 photo bf_720.gif


 

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίφθηκε Αναπομπή Για Τέλη Μπύρας
Ηρώ Ευθυμίου

Η επιτροπή οικονομικών η οποία συνεδρίασε εκτάκτως το πρωί πριν από την Ολομέλεια, απέρριψε την αναπομπή του νόμου για μείωση του φόρου κατανάλωσης μπύρας.

Ένα Ποδήλατο Στην Κύπρο Σε Πάει Βόλτα Και Σου Κερνάει Μπύρα Δωρεάν
sigmalive.com

Αν ψήνεσαι για δωρεάν ποδηλατάδα μαζί με παγωμένη μπύρα, τότε πάρε την παρέα σου και ετοιμάσου για κάτι πολύ καλό.

Red Cypress - Stage Diver / Wear Black
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Red Cypress Brewery.

Ισχυρές Αντιστάσεις Επιδεικνύει Ο Κλάδος Της Μπύρας Στην Ελλάδα
Ελένη Μπότα

Ισχυρές αντιστάσεις επιδεικνύει η ελληνική αγορά μπύρας, η οποία παρά τις φορολογικές επιβαρύνσεις, κατέγραψε μικρή υποχώρηση της τάξης του 2% με 3% το 2017.

Boulevard - Show Me Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Άλλη μία νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Boulevard Brewing Co.

Lehe - Ravnodenstvie BA
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lehe Pruulikoda.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2017 *

 

beer brewing awards 5

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

vol

Κράτα το

Κράτα το

 photo bf_255.gif

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφείτε μέσω της δωρεάν συνδρομητικής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και νέες πληροφορίες όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Terms and Conditions