23
Thu, Nov
58 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΖΑ: Λάνσαρε Νέα Μπύρα Στη HORECA - Επενδύσεις €10 Εκατ. Το 2017

Ελλαδα
Typography

Μια νέα lager μπύρα λάνσαρε στην έκθεση HORECA η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, ενώ η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ, κατασκευάζοντας νέα μονάδα μπουκαλιών.

Για πρώτη φορά, η ΕΖΑ βγάζει μπύρα σε πράσινο μπουκάλι, με την Εζα Lager να είναι μια μπύρα «ευκολόπιοτη», με γεμάτη γεύση και ισορροπία, με στόχο να γίνει η δημοφιλής «ξανθιά» που στοχεύει στα πλατιά κοινά, όπως σημειώνει στο Liberal o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΖΑ Αθανάσιος Συριανός. Όπως προαναφέρθηκε η μπύρα λανσαρίστηκε στην έκθεση HORECA 2017 και πλέον από σήμερα θα κυκλοφορεί κανονικά.

Σε δηλώσεις του στο Liberal ο κ. Συριανός τόνισε ότι η συμμετοχή της ΕΖΑ στην έκθεση ήταν κάτι παραπάνω από θετική, με πολλές και σημαντικές συμφωνίες να δρομολογούνται, κυρίως στη... νέα αγορά που έχει ανοίξει η εταιρεία στις χώρες της Άπω Ανατολής. Η ΕΖΑ είχε στη 12η HORECA εντυπωσιακή παρουσία με τεράστιο χώρο και ξεχωριστό desing.

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης βρίσκεται σε γοργή αναπτυξιακή τροχιά όλα τα τελευταία χρόνια, έχοντας λανσάρει με επιτυχία πολλά σήματα, μπαίνοντας «σφήνα» στα μεγάλα ονόματα του χώρου. Θυμίζουμε ότι η ΕΖΑ είναι η μεγαλύτερη - αμιγώς ελληνικών συμφερόντων - ζυθοποιία της χώρας - και η τρίτη συνολικά, μετά τις Amstel και Άλφα.

Το 2016 η εταιρεία «έτρεξε» με ρυθμούς 50% καθώς η παραγωγή αυξήθηκε κατά 50% και ανήλθε στα 300.000 εκατόλιτρα. Με αυτό τον τρόπο, «έσπασε» το χαρακτηρισμό... μικροζυθοποιία, μιας και το όριο αυτής της κατηγορίας είναι 200.000 εκατόλιτρα το έτος.

Πλέον, έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα της επιχείρησης, τόσο σε ότι αφορά τη φορολογία (μπαίνει σε εντελώς άλλη, υψηλότερη κλίματα πλέον) όσο και σε ότι αφορά το διεθνές της εκτόπισμα, τις δουλειές που μπορεί να «χτυπήσει» κ.ο.κ.

Πλέον, όπως σημειώνει ο κ. Συριανός, στόχος της εταιρείας είναι η διεθνής επέκταση μέσω εξαγωγών. Ήδη η ΕΖΑ εξάγει σε χώρες όπως Ισραήλ, Αλβανία, Μάλτα, Κύπρο και Αυστραλία, και, όπως σημειώνει ο ίδιος «χτίζοντας κουλτούρα και καλή σχέση με τις εκάστοτε αγορές, μέσω της μπύρας, μπορούμε μετά να επεκτείνουμε τις συνεργασίες και σε άλλα προϊόντα».

Το 2016 οι πωλήσεις έφτασαν τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 16,5 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ ισχυρή βελτίωση θα παρουσιάσουν και τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, που από 950.000 ευρώ που ήταν το 2015 εκτιμάται ότι διαμορφώθηκαν στα 2,5 εκατ. ευρώ το έτος που παρήλθε.

Μάλιστα, η εταιρεία «γύρισε» σε κέρδη μετά από αρκετά χρόνια σε ότι αφορά το καθαρό αποτέλεσμα, όπως σημειώνει στέλεχός της στο Liberal.

Παράλληλα, μέσα στο 2017 η ΕΖΑ υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 10 εκατ. ευρώ το οποίο αφορά μια νέα ολοκληρωμένη μονάδα μπουκαλιού. Αρχικά ο σχεδιασμός ήταν για επέκταση μέσα στις ήδη διαμορφωμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, όμως, τελικά, δημιουργείται καινούριο κτήριο με νέες υποδομές και όλα τα σχετικά.

Αυτή η μονάδα αναμένεται να είναι έτοιμη προς το φθινόπωρο του 2017, όπως σημειώνουν στελέχη της εταιρείας.

Θυμίζουμε ότι, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το... momentum τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και τις μεγάλες ευκαιρίες διεθνώς, οι μέτοχοι της ΕΖΑ αυτοχρηματοδοτούν μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 30 εκατ. ευρώ έως το 2019.

Η πρώτη φάση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί, ενώ η δεύτερη είναι αυτή που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2017. Η επένδυση που ολοκληρώθηκε αφορά τη νέα μονάδα συσκευασίας κουτιού προσθέτει στο πρότυπο εργοστάσιο στην Αταλάντη δυνατότητα παραγωγής 200.000.000 κουτιών ετησίως, αναδεικνύοντας τη μονάδα αυτή ως την πλέον σύγχρονη στα Βαλκάνια.

Οι μπύρες που παράγονται στην Αταλάντη από την ΕΖΑ
Η ΕΖΑ διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια στα Βαλκάνια, ενώ απασχολεί 100 εργαζόμενους. Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Αταλάντη, λειτουργώντας σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας για την παραγωγή μπύρας το εξαιρετικής ποιότητας και σύστασης νερό του Παρνασσού.

Ναυαρχίδα των προϊόντων που παράγει η EZA Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία είναι η Pils Hellas από το 1996, ενώ από το 2009 παράγει τη Berlin, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ελληνικής μπύρας, με τη διαδικασία ωρίμανσης να εξελίσσεται πλέον σε τουλάχιστον 21 ημέρες.

Σ' αυτό το διάστημα, η ΕΖΑ γίνεται πρωτοπόρος στη βαρελίσια μπύρα, επενδύοντας στον ειδικό εξοπλισμό που απαιτείται για την παραγωγή υψηλής ποιότητας draughtbeer. Επίσης παράγει τη Blue Island, την ζ εζα και τις Odyssey Red και Odyssey White.

Επιπλέον, η εταιρεία εισάγει και διανέμει διεθνώς αναγνωρισμένα σήματα, όπως Krombacher, Arcobräu και Gulden Draak.

πηγή: liberal.gr

Κράτα το

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Ειδικές Προσφορές Και Δώρα Η Πατρινή Μπύρα ORA, Στην Westia
Γιώργος Ιορδανίδης

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία, πιστή στο ραντεβού της με τους επαγγελματίες και τους καταναλωτές, συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην Έκθεση Westia παρουσιάζοντας όλα τα προϊόντας που συνεχώς αυξάνοντα& [ ... ]

Αθ. Ζυθοποιία: Πιθανή Επιβράδυνση Επενδύσεων Στην Ελλάδα Λόγω... Φόρων
kerdos.gr

Κάμψη 10% παρουσίασε στο α' εξάμηνο φέτος η αγορά της μπύρας στην Ελλάδα και παρότι οι φόροι στον κλάδο εμφανίζονται αυξημένοι σε ποσοστό 90%, γεγονός που οδήγησε σε κατά 15% ακριβότερη μπύρα για τους καταναλωτές, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όχι μόνο δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από τη χώρα, αλλά εξακολουθεί να υλοποιεί σημαντικές επενδύσεις, πιστή στον στόχο της, με κάθε δράση να φυτεύει έναν σπόρο που προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης σε διαφορετικά μέλη της κοινωνίας, δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία.

Evil Twin - I Have No Idea Where This Will Lead Us, But I Have A Definite Feeling It Will Be An IPA Both Wonderful And Strange
Γιώργος Ιορδανίδης

Ακόμα μία νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Evil Twin Brewing.

SABMiller: Αύξηση 2% Στα Έσοδα Το Α' Τρίμηνο
Γιώργος Ιορδανίδης

Οι πωλήσεις της ζυθοποιίας ανεβαίνουν καθώς εισέρχεται στην τελευταία φάση της εξαγοράς της από την InBev. Εμφάνισε ισχυρές επιδόσεις την Ευρώπη, την Νότια Αφρική, την Κολομβία, το Περού και την Αυστρ&a [ ... ]

Yria - Satantonio
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας με το Artbeerfest, κυκλοφόρησε η Yria Cerveza Artesanal, από την Ισπανία.

O Χ. Θεοχάρης Σε Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Για Την Ενίσχυση Της Ελληνικής Ζυθοποιίας
liberal.gr

Προτάσεις για την ενίσχυση του κλάδου της ελληνικής ζυθοποιίας, ο οποίος αποτελεί βασικό πυλώνα της εθνικής οικονομίας, παρουσιάστηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία με τη συμμετοχή του ανεξάρτητου βουλευτή Χάρη Θεοχάρη.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2017 *

 

beer brewing awards 5

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

vol

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφείτε μέσω της δωρεάν συνδρομητικής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και νέες πληροφορίες όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Terms and Conditions

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το