19
Πεμ, Ιουλ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Χρυσάφι Φέρνει Η Καινοτομία Στη Συμβολαιακή Γεωργία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέο πρόγραμμα σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη γενετική βελτίωση σπόρων κριθαριού «τρέχει» η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Στόχος του προγράμματος είναι η αύξηση της παραγωγής και η καλύτερη προσαρμογή του φυτικού κεφαλαίου στις κλιματικές συνθήκες της χώρας για τις καλλιέργειες κριθαριού συμβολαιακής γεωργίας που πραγματοποιεί η εταιρία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Ζωούλλης Μηνά στην εκδήλωση στο Orange Grove για την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Growth Makers by Heineken η εταιρία μέσα από αυτό το πρόγραμμα ευελπιστεί να αυξήσει 18%, κατά μέσο όρο, την παραγωγή στις διάφορες εκμεταλλεύσεις που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας. Ήδη μέσα από το τρέχον πρόγραμμα έχει κατά 13% μεσοσταθμικά η παραγωγή.

Σημειώνεται ότι το 2011, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ξεκίνησε τη δημιουργία πειραματικών αγρών για την ανάπτυξη νέων αποδοτικότερων ποικιλιών βυνοποιήσιμου κριθαριού, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σήμερα, λειτουργούν πέντε πειραματικοί αγροί, στην Ξάνθη, τον Αλμυρό, τη Λιβαδειά, την Χαλκιδική και τα Σπάτα Αττικής. Σε αυτούς έχουν δοκιμαστεί 43 ποικιλίες, από τις οποίες οι 15 έχουν μπει στην παραγωγή.

Στο πλαίσιο μάλιστα της γεωγραφικής επέκτασης του προγράμματος, που μέχρι στιγμής αφορά περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Θράκης και Μακεδονίας, εξετάζεται η δυνατότητα ανάπτυξης καλλιέργειας κριθαριού που χρησιμοποιείται στην ζυθοποιία στην Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με τον κ. Μηνά 2000 Έλληνες παραγωγοί σε 23 νομούς έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας με αποτέλεσμα το 100% της μπύρας που παράγει η Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να είναι από Ελληνικό κριθάρι. Περίπου 275 χιλιάδες τόνοι έχουν παραχθεί, δηλαδή 50.000 το χρόνο, ενώ στα 60 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται η προστιθέμενη αξία που δημιουργείται για τους παραγωγούς και τους συνεργάτες.

Σε μια προσπάθεια πάντως να συνδέσει την καινοτομία, την αγορά και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στηρίζει την πρωτοβουλία Growth Makers. Με το Growth Makers, η Heineken θα υποστηρίξει οικονομικά 5 ομάδες που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο της συνεργασίας της Heineken με το Orange Grove, τη μεγαλύτερη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα μας.

πηγή: reporter.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επένδυση 40 Εκατ. Λιρών Για Την Heineken Στην Βρετανική Beavertown
emea.gr

Ποσοστό στην βρετανική ζυθοποιία Beaverton απέκτησε η Heineken έναντι 40 εκατ. λιρών. Το ποσοστό το οποίο αποκτήθηκε δεν έγινε γνωστό, αλλά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Beavertown στους Financial Times "είναι ένα ποσοστό μειοψηφίας, οπότε διατηρούμε τον πλήρη έλεγχο και την ελευθερία να κάνουμε αυτό που θέλουμε".

3Cariocas - Cariocaholic
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται τις επόμενες ημέρες από την 3Cariocas.

Το Ηλιακό Μικροζυθοποιείο Ξάνθης Επιστρέφει Με... Τη Μπύρα Του Κλέφτη!
Γιώργος Ιορδανίδης

Μπορεί να συνέβησαν πολλά, εμείς όμως δεν το βάλαμε κάτω.

DuClaw - Hop Hammer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η DuClaw Brewing Co.

The Bruery - White Chocolate Chunk
Γιώργος Ιορδανίδης

Η κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης της "White Chocolate", αναμένεται από την The Bruery.

Nils Oscar - Alkoholfri
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Nils Oscar Bryggeri.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2017 *

 

beer brewing awards 5

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το