23
Δευ, Απρ
75 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γνωστή Εταιρεία Της Ρόδου Αιτήθηκε Την Άμεση Επικύρωση Της Συμφωνίας Εξυγίανσής Της

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με αίτηση άμεσης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης προσέφυγε χθες γνωστή ανώνυμη εταιρεία της Ρόδου και δύο εταίροι της.

Με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου το έτος 2013 είχε γίνει δεκτή η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας συνδιαλλαγής της εταιρείας με τους πιστωτές της και είχε ανοίξει ουσιαστικά ο δρόμος για την πλήρη εξυγίανση της μετά και την υπαγωγή της, το έτος 2012 στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία επιδιώκει πλέον την υπαγωγή της στις διατάξεις του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2000 και από ιδρύσεως της έγιναν αυξήσεις στο αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο που σήμερα αριθμεί 75.300 ονομαστικές μετοχές αξίας 2.210.055 ευρώ.

Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στον τομέα της ζυθοποιίας, δημιουργώντας αρχικώς μία μικρή μονάδα παραγωγής και το έτος 2003 ένα νέο υπερσύγχρονο ζυθοποιείο σε ιδιόκτητο ακίνητο. Βασική δραστηριότητα της είναι η παρασκευή και διάθεση αναψυκτικών, ενεργειακών ποτών, χυμών φρούτων, κρασιού, καφέ και κυρίως μπύρας.

Το απασχολούμενο προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται σήμερα σε 49 άτομα, ενώ υποστηρίζεται και από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην αίτηση της επισημαίνει ότι όπως το σύνολο των εταιρειών στην Ελλάδα έτσι και αυτή επηρεάστηκε σημαντικά από την κρίση η οποία ξεκίνησε διεθνώς το 2008 ως τραπεζική κρίση και εξελίχθηκε σε δημοσιονομική οδηγώντας σε μακροετή ύφεση που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα, η αδυναμία του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει με νέα κεφάλαια τις επιχειρήσεις, δημιούργησε μια ασφυκτική πίεση ρευστότητας εν γένει στην αγορά, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να προσπαθήσουν να επιβιώσουν χρηματοδοτούμενες ουσιαστικά από τις πιστώσεις των δικών τους προμηθευτών αλλά και σε πολλές περιπτώσεις μέσω της αναστολής πληρωμής των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Στην συγκεκριμένη εταιρεία το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στην καθυστέρηση είσπραξης της αξίας των πωλήσεών της από τους πελάτες της σε συνδυασμό με την ανάγκη έγκαιρης εξυπηρέτησης των δικών της υποχρεώσεων, γεγονός που εύλογα δημιουργεί χρηματοδοτικό κενό το οποίο η εταιρεία καλύπτει εν μέρει μόνο με ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση με το αντίστοιχο βέβαια χρηματοοικονομικό κόστος.

Πέραν όμως αυτής της βραχυπρόθεσμης στήριξης, η εταιρεία έχει ανάγκη και επενδυτικά κεφάλαια για επένδυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκειμένου να υποστηρίξει τα επίπεδα πωλήσεων που κρίνονται απαραίτητα για να μπορεί να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της.

Τονίζεται εξάλλου ότι κατά την διάρκεια της πορείας της η εταιρεία είχε πάντα στραμμένη την προσοχή της στην συνεχή διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών της, αλλά και την βελτίωση αυτής, με την ανάπτυξη της οργανωτικής δομής και τη συνεχή ανανέωση του εξοπλισμού της με σύγχρονα μέσα.

Με σκοπό μάλιστα την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων της σε νέες αγορές, μεταξύ άλλων και του εξωτερικού, προγραμματίζεται μέσα στην επόμενη 3ετία μια σημαντική επένδυση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό αξίας 700.000 ευρώ περίπου και συγκεκριμένη η αγορά συγκροτήματος εμφιάλωσης κυρίως, μηχανήματα διάθεσης μπύρας, post mix και χυμών αλλά και η αγορά ανταλλακτικών για παλαιότερα μηχανήματα.

Το σύνολο των υποχρεώσεων της ανήλθε τον Σεπτέμβριο του 2017 στα 13.551.518,78 ευρώ και οι απαιτήσεις της στα 10.239.713,47 ευρώ.

Η βασική πιστώτρια τράπεζα που παρέχει τη συναίνεσή της στην αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων, και συγκεκριμένα η Τράπεζα Eurobank συγκεντρώνει ποσοστό 37,57% επί του συνόλου των υποχρεώσεων της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας έχει εξασφαλιστεί συμφωνία με το 65,29% του συνόλου των πιστωτών της.

Με το πρόγραμμα εξυγίανσης της έχουν συγκεκριμένα συναινέσει οι τράπεζες Eurobank, Εθνική, Alpha Βank και η Eθνική Leasing.

Οι πωλήσεις της εταιρείας κατά το έτος 2018 θα φτάσουν τα 5,64 εκατ. ευρώ.

Την εταιρεία εκπροσωπούν τα δικηγορικά γραφεία Σεραφείμ Σωτηριάδη και Συνεργάτες και Μηνά Τσέρκη.

Η συζήτηση της αίτησης προσδιορίστηκε για την 1η Φεβρουαρίου 2018.

πηγή: dimokratiki.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτιαξαν Γηπεδάκι Της Ντόρτμουντ Από Καφάσια Με Μπύρες!
philenews.com

Μερικοί Γερμανοί φίλαθλοι σκέφτηκαν μια πρωτόγνωρη κατασκευή και την υλοποίησαν με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό.

Anheuser-Busch InBev: Ανακοίνωσε Αύξηση Των Κερδών Δ' Τριμήνου
capital.gr

Η μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως με βάση τις πωλήσεις, η Anheuser-Busch InBev, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών δ' τριμήνου εξαιτίας του χαμηλότερου κόστους.

Στην Digitall Ανέθεσε Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Το Site Του Μηλίτη Μηλοκλέφτης
marketingweek.gr

Στην Digitall Ανέθεσε Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Το Site Του Μηλίτη Μηλοκλέφτης

Dark Horse - Rail, La Spar
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε και η Dark Horse Brewing Co.

Πρώτη Επένδυση Για Το Virtus Fund Στην Ελλάδα
euro2day.gr

Η Αστήρ ειδικεύεται στην κατασκευή μεταλλικών πωμάτων για τις γυάλινες φιάλες μπύρας, αναψυκτικών και άλλων ποτών. Το 2016 η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών στα 21,0 εκατ. ευρώ, ενώ ο προσανατολισμός της είναι εξωστρεφής.

Spencer - Peach Saison
Γιώργος Ιορδανίδης

Η κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοινώθηκε από την Spencer Trappist Brewery, τη μοναδική Authentic Trappist εκτός Ευρώπης.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2017 *

 

beer brewing awards 5

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Εγγραφείτε μέσω της δωρεάν συνδρομητικής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και νέες πληροφορίες όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Terms and Conditions