English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Michael Jackson: The Beer Hunter

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αφιέρωμα στο "Μπυροκυνηγό" κύριο Michael Jackson

Κάθε σελίδα σε αυτό τον κόσμο, που ασχολείται με τη μπύρα και πάνω απ' όλα σέβεται τον εαυτό της, οφείλει ένα αφιέρωμα σε αυτόν το σημαντικό άνθρωπο.

 

"Hello, my name is Michael Jackson. No, not that Michael Jackson, but I am on a world tour. My tour is in pursuit of exceptional beer. That's why they call me the Beer Hunter".

Άγγλος συγγραφέας, κριτικός μπύρας και ουίσκι και δημοσιογράφος.

Γεννήθηκε στο Γιορκσάιρ τον Μάρτιο του 1942 και έγινε διάσημος στους κύκλους της μπύρας, όταν το 1977 έγραψε το βιβλίο του «The World Guide to Beer» το οποίο μεταφράστηκε σε πάνω από 10 γλώσσες και θεωρείτε ένα από τα θεμελιώδη βιβλία για το συγκεκριμένο θέμα.

Η σύγχρονη θεωρία του στιλ στη μπύρα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο βιβλίο του, στο οποίο κατηγοριοποιεί τη μπύρα, ανάλογα με την προέλευση και τον τόπο, με βάση τοπικά έθιμα και ονόματα.

Βραβευμένος για τα βιβλία του, The World Guide to Whisky, The World Guide to Beer, και Michael Jackson's Beer Companion, πούλησε πάνω από 2.000.000 αντίτυπα, τα οποία τον καθιέρωσαν ως ειδικό στη μπύρα. Προσθέστε και τη σειρά ντοκιμαντέρ, "The Beer Hunter" που παίχτηκε σε 10 χώρες, άρθρα του που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά παγκοσμίως, ανάμεσα στα οποία η Washington Post, το Playboy και το Geo και αυτός ήταν με λίγα λόγια ο κύριος "Μπυροκυνηγός".

Παρόλο που δοκίμασε μπύρες από όλο τον κόσμο, αυτός παρέμεινε λάτρης της Βέλγικης μπύρας.

Ο Jackson υπήρξε επίσης σημαντικός κριτής του ουίσκι. Στο βιβλίο του «The Malt Whisky Companion», ανέφερε ένα μεγάλο αριθμό ουίσκι και τα βαθμολόγησε σε μια κλίμακα από 0-100. Μόνο αυτά που βαθμολογήθηκαν από 75 και πάνω άξιζαν αναφοράς κατά τη γνώμη του.

Στην Αμερική, ήταν ο πρώτος που βραβεύτηκε από το «Institute for Brewing Studies» και στην Αγγλία ήταν ο πρώτος στη βαθμίδα συγγραφέας, ανάμεσα στους υπόλοιπους συγγραφείς μπύρας. Βραβεύτηκε επίσης στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο όπου το 1997 του έδωσαν τον τίτλο του Ιππότη, για την προσφορά του στη διάδοση της Βελγικής μπύρας. Ακόμα έδινε διαλέξεις σε πανεπιστήμια Παγκοσμίως, από την Ευρώπη ως το Τόκυο.

Το 2006 ανακοινώθηκε πως ο Jackson έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον, τουλάχιστον για μια 10ετία. Όπως επίσης υπέφερε και από διαβήτη. Πέθανε από έμφραγμα, στις 30 Αυγούστου 2007 σε ηλικία 65 ετών.

Η τελευταία συνέντευξη του Michael Jackson στις 7 Αυγούστου 2007, στον Dan Shelton.

{youtube}

}

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το