English Greek
24
Τετ, Απρ
39 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Απαραίτητη Η "Beer List";

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μια καινούρια τάση εμφανίζεται στη γαστρονομία του σήμερα.

Η γευσιγνωσία της μπύρας αποκαλύπτει διαμάντια και οι sommelier τη συνδυάζουν με τις σπεσιαλιτέ των εστιατορίων.

Αυτό που μας γεμίζει έξαψη στο σημερινό γαστρονομικό τοπίο, είναι ότι τα όρια του διευρύνονται συνεχώς αποκαλύπτοντας καινούριους κόσμους που δεν τους είχαμε φανταστεί ποτέ πριν.

Η όψη της μπύρας μας αφήνει να μαντέψουμε το στυλ της. Μια χρυσαφένια λαμπερή όψη σημαίνει γενικά κινούνται κοντά στο λυκίσκο και την βύνη, ενώ ένα σκούρο καφέ χρώμα σημαίνει σίγουρα ότι θα μυρίσουμε καφέ.

Αν πάλι σερβίροντας τη μπύρα δούμε τον αφρό της να φουσκώνει ορμητικά ξεπερνώντας τα συνηθισμένα επίπεδα, τότε είναι σίγουρο ότι για την παρασκευή της  χρησιμοποιείται η τεχνική της δευτερογενούς ζύμωσης στη φιάλη, που μοιάζει πολύ με τη μέθοδο παρασκευής της σαμπάνιας.

Και μετά, ακολουθεί η χαρά του «μυρίζειν» και του «γεύεσθαι».

Μια Lager θα μας φέρει πιο κοντά στον ορισμό της μπύρας με αρώματα μαγιάς και φρεσκοκομμένου γρασιδιού (λυκίσκος). Καθώς μια Weiss ανοίγεται στις ευωδιές των λευκών φρούτων (ροδάκινο), η Abbey μας θυμίζει ευγενή καπνό, ενώ μια Pilsner με τη γοητευτική ορεκτική πικράδα της, μας δημιουργεί την ανάγκη να την αναζητάμε συνέχεια. Η «μύτη» μιας Red είναι γεμάτη κόκκινα φρούτα ενώ νιώθουμε το άρωμα του espresso να γαργαλάει τη μύτη μας απολαμβάνοντας μια αγγλική Stout. Τέλος, μια αυθεντική Trappist θα μας φέρει κοντά στη σοκολάτα και στο κρασί Port.

Σε γευσιγνωστικά "happening" συχνοί είναι οι συνδυασμοί μιας φρουτώδους Weiss υπογραμμίζοντας τη γεύση γλάσσου από φράουλα και μπύρα που περιχύνεται πάνω σε μια τερίνα foie gras σκεπασμένη με σπαράγγια και σερβιρισμένη με ζεστό ψωμί μπαχαρικών και μαύρο ηφαιστειακό αλάτι Χαβάης ή την ελαφριά πικράδα μιας Pilsner να συνοδεύει μια σφυρίδα τυλιγμένη σε λάχανο σαβόυ, με μια «ξινούτσικη» σάλτσα από τάμαριντ, λουίζα και παρθένο ελαιόλαδο.

Μια σοκολατένια Βock εξιδανικεύει φακές με μεταξωτό dressing μελιού και μουστάρδας, ενώ ο εξειδανικευμένος συνδυασμός μιας Red με τα εξωτικά φαγητά επιβεβαιώνεται πίνοντας τη δίπλα σε αρνί με κάρυ, ανανά και γάλα καρύδας.

Τέλος, ο συνδυασμός μιας Trappist μπύρας με σοκολατένιο σουφλέ θα μας απογειώσει.

Είναι πλέον "must" για ένα εστιατόριο να διαθέτει "Beer List"!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το