22
Mon, May
74 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Arthur Guinness (1725-1803)

Αφιερωματα
Typography

Arthur Guinness (12 Μαρτίου 1725 - 23 Ιανουαρίου 1803)

Ιρλανδός ζυθοποιός και ιδρυτής του ζυθοποιείου Guinness, επιχειρηματίας, οραματιστής και φιλάνθρωπος. Στα 27 του το 1752 ο Arthur Price, Αρχιεπίσκοπος του Cashel, του κληροδότησε £100. Ο Guinness τα επένδυσε και το 1755 έφτιαξε ένα ζυθοποιείο στο Leixlip 17 χιλιόμετρα απ' το Δουβλίνο. Το 1759 μετακόμισε στην πόλη και άνοιξε καινούρια επιχείρηση. Έκανε συμφωνία 9.000 ετών στο ζυθοποιείο Four-Acre με ετήσιο ενοίκιο £45.

Ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης του Guinness είναι αντικείμενο έρευνας. Στην ταφόπλακα του γράφει ότι πέθανε στις 23 Ιανουαρίου 1803 σε ηλικία 78 ετών που δείχνει ότι γεννήθηκε το 1724 ή στις αρχές του 1725. Την ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 1725 την χρησιμοποίησε η εταιρία το 1991 πιθανώς για να σταματήσει η παραφιλολογία για την ημερομηνία γέννησης του. Το 2009 επιβεβαιώθηκε ότι γεννήθηκε κοντά στο Celbridge όπου ο πατέρας του ήταν επιστάτης του Αρχιεπίσκοπου του Δρ Arthur Price ο οποίος άφησε στην διαθήκη του £100 σε καθ' έναν από τους Guinness.

Το 1761 παντρεύτηκε την Olivia Whitmore και έκαναν 21 παιδιά, 10 από τα οποία έζησαν ως την ενηλικίωση. Από το 1764 ζούσαν στο Beaumont House, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως αναρρωτήριο πίσω από το νοσοκομείο Beaumont στα Βόρεια του Δουβλίνου. Τρεις από τους γιούς του ήταν επίσης ζυθοποιοί σαν εκείνον, όμως η οικογένεια είχε ακόμα, μισθοφόρους, πολιτικούς και συγγραφείς.

Ετάφη στον οικογενειακό τάφο της μητέρας του τον Ιανουάριο του 1803.

Το ζυθοποιείο στο Leixlip το 1755 ζυθοποιούσε Ale. Πέντε χρόνια αργότερα άφησε τον μικρότερο αδελφό του να διευθύνει και μετακινήθηκε σε άλλο ζυθοποιείο στο St. James' Gate στο Δουβλίνο. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα έγγραφα της συμφωνίας για τα 9.000 χρόνια εκμίσθωσης.

Από το 1767 ήταν πρόεδρος στην ένωση ζυθοποιών του Δουβλίνου. Οι πρώτες του πωλήσεις Porter είναι καταγεγραμμένες στην εφορία το 1778. Καταγραφές δείχνουν πως άλλοι ζυθοποιοί του Δουβλίνου πειραματίζονταν στην παραγωγή Porter από το 1760. Έως τον θάνατο του το 1803 οι ετήσιες εξαγωγές της ζυθοποιίας του ήταν 20.000 βαρέλια.

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Mikkellers Bog Om Øl
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα νέο βιβλίο κυκλοφορεί ο Mikkel Borg Bjergsø της Mikkeller, μέσω του οποίου θα μας μυήσει στον συναρπαστικό κόσμο της μπύρας.

Brewing Up A Business: Adventures In Beer From The Founder Of Dogfish Head Craft Brewery
Γιώργος Ιορδανίδης

Ξεκινώντας με τίποτα περισσότερο από ένα οικιακό kit ζυθοποίησης, ο Sam Calagione κατάφερα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα με τη μορφή της Dogfish Head Craft Brewery, μία από τις πιο υγιείς και ταχύτερα αναπτυσσόμενες ζυθοποιίες της Αμερικής.

How To Brew: Everything You Need To Know To Brew Beer Right The First Time
Γιώργος Ιορδανίδης

Αυτό το βιβλίο προτείνεται σε όσους ασχολούνται με τη ζυθοποίηση και θέλουν να κάνουν το μεγάλο βήμα σε ακόμα βαθύτερα νερά, αλλά και σε όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τώρα.

* Beer & Brewing Awards 2016 *

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εγγραφείτε μέσω της δωρεάν συνδρομητικής υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και νέες πληροφορίες όταν αυτές είναι διαθέσιμες.
Terms and Conditions

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το