English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Στην Υπηρεσία Της Τέχνης: Frank Waller - Harvesting Hops Near Cooperstown New York

Αφιερωματα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Συνεχίζοντας την περιήγηση μας στον κόσμο της ζωγραφικής, με τον τίτλο: "Η Μπύρα Στην Υπηρεσία Της Τέχνης", θα περάσουμε στην δεύτερη παρουσία ενός πίνακα που σχετίζεται με την μπύρα.

Ονομάζεται "Harvesting Hops Near Cooperstown New York" (συγκομιδή λυκίσκων κοντά στο Cooperstown της Νέας Υόρκης), ο οποίος φιλοτεχνήθηκε από τον Νεοϋορκέζο ζωγράφο, Frank Waller.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη: Εκπαιδευτικός και χαράκτης, ο Frank Waller (1842-1923) ξεκίνησε την καριέρα του ως επιχειρηματίας. Το 1870, ταξίδεψε στη Ρώμη για να μελετήσει την τέχνη κάτω από τον John G. Chapman. Για τα επόμενα χρόνια ο Waller ταξίδεψε εκτενώς τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αίγυπτο.

Με την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1875, ιδρύει το Art Student's League (Σύνδεσμος Φοιτητών Τέχνης) όπου και διατέλεσε πρώτος πρόεδρος της. Να σημειωθεί πως ήταν επίσης αρχιτέκτονας και μέλος τόσο της Academy of Design (Ακαδημίας Σχεδιασμού) όσο και του Metropolitan Museum of Art (Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης).

Στον πίνακα διακρίνουμε μια τυπική Αμερικάνικη οικογένεια της εποχής εκείνης, όπου με μια πιο προσεκτική ματιά θα παρατηρήσουμε πως συμβάλουν και τα νεότερα μέλη της, καθώς συλλέγει άνθη λυκίσκου από καλλιέργεια. Χαρακτηριστικό το ύψος του φυτού καθώς και ο τρόπος συγκομιδής του.

Κάποια επιπλέον στοιχεία για τον πίνακα, είναι λάδι σε καμβά διαστάσεων 76x50 εκ., ολοκληρώθηκε το 1884 και εκτίθεται στο Fenimore Art Museum, στο Cooperstown της Νέας Υόρκης.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το