English Greek
20
Σαβ, Απρ
34 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ale FestivAle 2010

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στις 30 Οκτωβρίου 2010, στην Ζυθοποιία Kocour (Tomcat) της πόλης Varnsdorf (βόρεια Βοημία, περιοχή Usti nL, της Τσεχίας) πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ μπύρας γνωστό ως "Ale FestivAle 2010".

Ο "CzechBeerMan" ήταν φυσικά εκεί και θα σας μεταφέρει μέσω ενός φωτορεπορτάζ το τι πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω φεστιβάλ.

Το γεγονός είναι έμπνευση του πνευματικού πατέρα αυτής της ζυθοποιίας, που εν είναι άλλος από τον κ. Jan Kocka (Cat)... και τον ευχαριστώ πραγματικά πάρα πολύ για αυτό. Αν δεν είχαμε τέτοια άτομα να θέλουν να κάνουν κάτι καλό και διαφορετικό, ίσως να μην είχαμε τίποτα. Αν δεν υπήρχαν τέτοιοι φανατικοί λάτρεις της μπύρα, όπως ο Jan, τίποτα δεν θα πραγματοποιούταν. Σ' ευχαριστoύμε Jan!

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα σ' έναν εσωτερικό χώρο, όπου σύντομα θα μετατραπεί σε μονάδα εμφιάλωσης μπουκαλιών σταθμό ανεφοδιασμού της Kocour Brewery. Κατά η γνώμη μου, αν μπορούσε να γίνει εξίσου και έξω, μιας και ήταν μια πολύ όμορφη φθινοπωρινή ηλιόλουστη ημέρα.

Ξεκινώντας από τις 11:00 το πρωί και τελειώνοντας γύρω στις 20:00 το βραδάκι, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις μπύρες Ale (αφροζύμωτες), έτσι για όλους τους εκθέτες (ζυθοποιεία) φρόντισαν να μην "χαλάσουν την εκδήλωση" πουλώντας μπύρες τύπου lager... χαχα. Οι μόνες που ήταν προς πώληση ήταν Ales, Stouts, Wheats κ.ά., πολλές του είδους.

Μερικές απ' αυτές ήταν πραγματικά υπέροχες, όπως εκείνες από την Trebonicky Rukodelny Pivovar (Trebonice Handcrafted Brewery) 14° Otmar και 15° Bohatyr.

Έλαβαν μέρος γύρω στις 10 με 15 μικροζυθοποιίες από την Τσεχία ανάμεσά τους οι Brewery Coutryard Zvikov, Brewery Velky Rybnik (Watersprite), Kocour Brewery με την εξαιρετική EPA Samurai (English Pale Ale)... καθώς και μερικά σταντ με μπύρες εκτός Τσεχίας από Σκωτία, Αγγλία, Βέλγιο, Πολωνία, Η.Π.Α.)...

Γενικά η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη και καλά οργανωμένη, αν και στα αρνητικά του να επισημάνουμε την κακή σήμανση και κατεύθυνση προς την εκδήλωση. Παρόλα αυτά είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα σας δούμε εκεί το 2011!

Όσο για το φαγητό... από ψητά λουκάνικα, κρέας, πατάτες, απλές και νόστιμες φέτες ψωμί με λαρδί και χοιρινό κρέας cracklings!!... Η παμπ του ζυθοποιείου ήταν αξιοπρεπής με γευστικά εδέσματα, γκούλας μέσα σε ψωμί με 75 CZK, γκούλας βόειο κρέας (με αρκετή ποσότητα κρέατος) και 4 dumplings Τσεχίας με 75 CZK επίσης... το ποτήρι της μπύρας περίπου 30 CZK... όλα απλά και καλά!

Αυτό που μ' αρέσει είναι ότι όλοι γνωρίζουν να επικρίνουν, αλλά λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν να ενεργούν και να κάνουν κάτι αξιόλογο. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να βρίσκομαι σε τέτοιου είδους φεστιβάλ μπύρας.

Γι' ακόμα μία φορά, να ευχαριστώ τον Jan και τους διοργανωτές που χάρη στην πρωτοβουλία τους κατάφεραν κάτι πολύ καλό. Αν είστε κοντά στην πόλη του Varnsdorf (www.varnsdorf.cz... στα αγγλικά και στα γερμανικά)... μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις «Tomcat»... είστε ευπρόσδεκτοι! Όπως λέει και το λογότυπο της ζυθοποιίας (www.pivovar-kocour.cz): "Tomcat - by little cat hair better beer"...

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη παρουσίαση... μέχρι τότε να 'στε όλοι πάντα καλά...

Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Δικός σας, Libor Vojáček, γνωστός και ως CzechBeerMan.
Teplice, Δημοκρατία της Τσεχίας

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το