English Greek
16
Τρι, Απρ
36 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Black Sheep Brewery

Ταξιδιωτικα - Ανταποκρισεις
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Η Black Sheep Brewery ιδρύθηκε από τον Paul Theakston το 1991, όταν οι μπύρες του Paul πρωτο-έκαναν την εμφάνιση τους στα μπαρ στην περιοχή του Yorkshire Dales.

Ο Paul Theakston ήταν διευθύνων σύμβουλος της ζυθοποιίας Theakstons, που βρισκόταν επίσης στο Masham, από το 1968. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ζυθοποιείο από την ηλικία των 23, όταν ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης από τον πατέρα του, Frank Theakston.

Η παράδοση των πρώτων βαρελιών μπύρας πριν από χρόνια σηματοδότησε μια νέα εποχή για τον Paul Theakston, του οποίου η οικογένεια είχε παράδοση έξι γενεών στην ζυθοποίηση στο Masham.

Στις αρχές του 1970 η ζυθοποιία Theakstons αγοράστηκε από τον Matthew Brown μετά από διαφωνίες μεταξύ των μελών της οικογένειας Theakston και των άλλων μέτοχων, και το 1987 ο Matthew Brown με τη σειρά του την πούλησε στην Scottish & Newcastle. Ο Paul Theakston άφησε την εταιρία το 1988 και μετά από μια παύση περίπου ενός έτους, σκεπτόμενος ότι είναι νωρίς για σύνταξη και αποφασισμένος να μείνει στο Masham, δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να καταλάβει ότι η ίδρυση ενός νέου μικροζυθοποιείου ήταν αυτό που ήθελε.

Έτσι η απόφαση λήφθηκε να δημιουργήσει ένα νέο, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό σε στυλ ζυθοποιείο στο Masham. Για τον λόγω αυτό αγόρασε το North Yorkshire Malt Roasting Co., το οποίο στεγαζόταν σε ένα παλαιό κτίσμα που ήταν τμήμα της πρώην ζυθοποιίας του Lightfoot, από μια εταιρεία ζωοτροφών, ώστε να ξεκινήσει το νέο ζυθοποιείο.

Ο Theakston ήθελε να χρησιμοποιήσει αρχικά το όνομα Lightfoot για το ζυθοποιείο του, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι αυτό το όνομα είχε ήδη κατοχυρωθεί από την Scottish & Newcastle. Η σχέση της περιοχής του Masham με τα πρόβατα οδήγησε τον Theakston να καταλήξει στο όνομα "Sheep Brewery" που έγινε γρήγορα "Black Sheep" μετά από πρόταση της γυναικάς του. Η πρώτη Black Sheep Best Bitter πουλήθηκε από την παμπ «Bruce Arms», με ιδιοκτήτη τον David Young.

Η ζυθοποιία παράγει μια ποικιλία από καλά ζυμωμένες bitters, οι οποίες ξεχωρίζουν από τις φρουτώδεις και με μπόλικη μαγιά μπύρες που παρήγαγε το ζυθοποιείο Theakston's. Το ζυθοποιείο σημείωσε γρήγορα επιτυχία και τώρα παράγει πάνω από 75.000 βαρέλια το χρόνο.


Βαρελίσιες


Black Sheep Bitter 3,8%

Πολύ καλή ζυμωμένη μπύρα με χρυσοκίτρινο χρώμα και πλούσιο κρεμώδη αφρό.

Διακριτικά πικρή και ξερή γεύση αλλά συνάμα και αρκετά δροσιστική.


Black Sheep Ale 4,4%

Πλήρης αρωματισμένη premium bitter μπύρα, με πλούσιο φρουτώδες άρωμα. Παρασκευάζεται με γενναιόδωρη ποσότητα λυκίσκου τύπου Golding δίνοντας μια γεύση γλυκόπικρης βύνης ακολουθούμενο από ένα στεγνό και πικρό τελείωμα.

Διαθέσιμη και σε φιάλη.


Black Sheep Golden Sheep 3,9%

Η μπύρα Golden Sheep είναι μια πολύ καλά ισορροπημένη ξανθιά βαρελίσια μπύρα αρκετά ξερή αλλά συνάμα και αναζωογονητική.

Αναπτύσσεται με το φως, έχει γεύση εσπεριδοειδών και ένα καθαρό και τραγανό τελείωμα. Παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές και ζύμωση σε παλιά βαρέλια.

Διαθέσιμη και σε φιάλη με υψηλότερο ποσοστό αλκοόλ (4,7% ABV).


Black Sheep Riggwelter 5,9%

Μια δυνατή καφέ μπύρα με πλούσιο λευκό αφρό και άρωμα του φρέσκου ψημένου καφέ. Ένα υπέροχο μείγμα με νότες καφέ, μπανάνας και γλυκόριζας.

Διαθέσιμη και σε φιάλη με χαμηλότερο ποσοστό αλκοόλ (5,7% ABV).


Εμφιαλωμένες


Black Sheep Yorkshire Square Ale 5,0%

Η Yorkshire Square Ale είναι μια μπύρα με νότες από γκρέιπφρουτ και ζάχαρη, σε ισορροπία με ένα πλούσιο υπόβαθρο βύνης.

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό ξηρό και δροσερό φινίρισμα των προϊόντων της Black Sheep Brewery.


Black Sheep Holy Grail 4,7%

Η Holy Grail Bitter ήταν ειδική παραγγελία για να τιμήσουν την 30η επέτειο από την ίδρυση των Monty Pythons.

Έχει χαρακτηριστική γεύση που προέρχεται από την αφθονία του λυκίσκου και το άρωμα της είναι πλούσιο και φρουτώδες.


Εποχιακές


Black Sheep Imperial Russian Stout 8,5%

Η περιορισμένης παραγωγής Imperial Russian Stout είναι μια ιδιαίτερη μπύρα, με αρώματα φρέσκου ανανά και μπανάνας, καραμέλας αλλά και φρεσκοψημένου ψωμιού.

Γλυκιά, πιπεράτη, με την αίσθηση της σοκολάτας και της σταφίδας να συμπληρώνουν το ζεστό τελείωμα της.


Black Sheep Ruddy Ram 4,0%

Η τελευταία εποχιακή δημιουργία για το 2011.

Σκουρόχρωμη, εξαιρετικά βυνώδης, με πλούσια γεύση μπισκότου, νότες σοκολάτας και γλυκόριζας, με ευχάριστα πικρό φινίρισμα.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το