English Greek
19
Παρ, Απρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Γεύσεις Στον Αφρό - Η Μπύρα Στη Μαγειρική

Βιβλια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Πρόκειται για ένα βιβλίο με ιστορίες, γεύσεις, επωνύμους και μπύρα, που κυκλοφορεί στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπύρα Και Ευ Ζην» της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.

Η μπύρα είναι το καινούργιο αντικείμενο γαστρονομικού πόθου, που αξίζει όλες τις τιμές μια σύγχρονης γευσιγνωστικής τελετουργίας. Την απολαμβάνουμε παγωμένη και είναι για πολλούς το τέλειο συνοδευτικό ποτό σε ένα γεύμα. Η μπύρα όμως αποτελεί επίσης κι ένα εξαιρετικό υλικό για να μαγειρέψει κανείς μ' αυτή. Μπορεί να μεταμορφώσει ένα κοινό πιάτο, να προσθέσει σπιρτάδα στις σάλτσες, να δώσει σώμα σ' ένα μαγειρευτό φαγητό, μια πιο μεστή γεύση.

Μπορούμε να μαρινάρουμε σ' αυτήν κρέας, να μαγειρέψουμε με μπύρα θαλασσινά, να την χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε χυλό για τηγάνισμα, να την προσθέσουμε στην ζύμη του ψωμιού και των κέικς, στον χυλό για τις κρέπες, ακόμη στην παρασκευή παγωτού.

Στο βιβλίο αυτό προσωπικότητες από το χώρο των Γραμμάτων της Τέχνης και της Τέχνης της Μαγειρικής μιλούν για τη ζωή τους, εκφράζουν τις απόψεις τους για την καθημερινότητα και προτείνουν τις συνταγές με μπύρα που τους αρέσουν.

Ο chef Αθ. Τζανέτος ετοίμασε τη συνταγή Πάπια και μπουτάκια κονφί με μπύρα Μc Farland.

Ο chef Σταύρος Ανδρεόλας μαγείρεψε για τον ηθοποιό Δημ. Πιατά, κατά παραγγελίαν του: Χοιρινό ψαρονέφρι με φρέσκα λαχανικά, που έσβησε με μπύρα Amstel.

Ο Πάνος Σκουρολιάκος ο γνωστός ηθοποιός και καθηγητής Δραματικής σχολής έχει το δικό του πιάτο: Ριζότο, βρώμη, φρέσκα λαχανικά και κοτόπουλο σβησμένο σε Heineken.

Η τραγουδοποιός Μελίνα Τανάγρη προτείνει κοτόπουλο με μπύρα και κρέμα γάλακτος.

Η συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου σταμάτησε για λίγο τη συγγραφή της διηγημάτων τρόμου που ετοιμάζει, αφού μετά τον Ιούδα που φιλούσε υπέροχα, ήρθε η ώρα για grand giniol. Και μαγείρεψε κατσικάκι με μπύρα και δενδρολίβανο.

Ο chef Χρυσόστομος Πρασατζής προτείνει: Μενταγιόν χοιρινό με πουρέ παντζαριού ζελέ μπύρας και σάλτσα μουστάρδα.

Η Τασία Μακρυκώστα, αρχιchef και καθηγήτρια μαγειρικής τα τελευταία 30 χρόνια: Ουρά καγκουρό με νιόκι πατάτας, φράουλες σοτέ και σάλτσα μπύρας.

Ο Αχιλλέας Παπαχρήστος μαθητής της και δάσκαλος μαγειρικής: Στρουθοκάμηλο με σπαράγγια γλασέ, ελληνικό τσιζκέικ και σάλτσα μπύρας.

Ο Νίκος Περλεγκής πασίγνωστος στον επιχειρηματικό κόσμο, αφού έχει περάσει από τα μεγαλύτερα restaurant που φιλοξενούν business lunches: Μενταγιόν στρουθοκαμήλου με καραμελωμένα κρεμμύδια & άσπρα σταφύλια σε σάλτσα κόκκινης μπύρας.

H πολυτάλαντη Ελένη Ζιώγα, ηθοποιός, στιχουργός και παλιότερα ιδιοκτήτρια του γνωστού restaurant, δοκίμασε το πιάτο που της ετοίμασε ο chef Χρήστος Ελευθερίου: Κοτόπουλο με κρέμα μπύρας και μανιτάρια.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος παραγωγός/star αθλητικών εκπομπών στο ραδιόφωνο, ηθοποιός και με μια σημαντική πορεία στο χώρο της stand up comedy μαγείρεψε εξαιρετικά κασόπιτα, αλλά και τίμησε το Μεθυσμένο κοτόπουλο που του είχε ετοιμάσει ο chef Γιάννης Μαντόπουλος.

Ο chef Γιώργος Βενιέρης, καθηγητής σε σχολή μαγειρικής φωτογραφήθηκε όσο μαγείρευε Τερίνα αγριογούρουνου με χαβιάρι μπύρας, μουστάρδα και σαλάτα με μαρούλι και άνηθο.

Όταν έχει κανείς δοκιμάσει έστω και μια μπουκιά από όλες αυτές τις θεσπέσιες συνταγές κλείνει ραντεβού με τη διαιτολόγο των VIP's, τη Μαρία Βουτσινά που προτείνει ένα πολύχρωμο διαιτητικό πιάτο: Κόκκινη, κίτρινη, πράσινη και πορτοκαλί πιπεριά ως γαρνιτούρα σε κοτόπουλο σβησμένο με μπύρα.

Το βιβλίο είναι μια χορηγία του προγράμματος «Μπύρα και Ευ Ζην» της Αθηναϊκής ζυθοποιίας:
Τα τελευταία τρία χρόνια, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. έχει πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία την καμπάνια «Μπύρα και Ευ Ζην», πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου αντίληψης της μπύρας, στην εισαγωγή της στο σύγχρονο γαστρονομικό τοπίο και στη γνωστοποίηση των θετικών οφελών της ήπιας κατανάλωσής της, στο πλαίσιο πάντα ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία λάνσαρε την καμπάνια «Μπύρα και Ευ Ζην» τον Οκτώβριο του 2005, ύστερα από ένα χρόνο λεπτομερούς σχεδιασμού. Το πρόγραμμα «Μπύρα και Ευ Ζην» εκφράζεται με μια σειρά ενεργειών όπως είναι τα σεμινάρια γευσιγνωσίας μπύρας, ειδικές βραδιές γευσιγνωσίας μπύρας, εκδόσεις και χορηγίες υψηλών προδιαγραφών όπως Ιατρικά Συνέδρια και Γαστρονομικές βραδιές κτλ.

Το πρόγραμμα «Μπύρα και Ευ Ζην» συνεχίζεται δυναμικά με μία ευρεία γκάμα εκδηλώσεων και επιμορφωτικών σεμιναρίων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να φτάσει σε όσο το δυνατό ευρύτερο κοινό.

Συγγραφέας: Συλλογικό
ISBN: 978-960-438-101-2
Σελίδες: 128, Τιμή: € 13,72

πηγή: periplous.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το