19
Πεμ, Σεπ
56 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Συνεχίζεται Η Αναπτυξιακή Πορεία Της Μπύρας Στην Ευρώπη

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Ζυθοποιών κ. Παύλος Φωτιάδης ανέλυσε στις Βρυξέλλες τη δυναμική πορεία της μπύρας και την τεράστια συνεισφορά της στην Ευρωπαϊκή οικονομία.

Πέραν από 40 δισεκατομμύρια λίτρα σημειώνει αύξηση η παραγωγή μπύρας στην ΕΕ, για πρώτη φορά έπειτα από την οικονομική κρίση, γεγονός που επιβεβαιώνει τη συνεχή ανοδική πορεία της ευρωπαϊκής ζυθοβιομηχανίας, καθώς και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην Ευρωπαϊκή οικονομία ευρύτερα.

Μιλώντας κατά το 7ο Συμπόσιο "Beer Serves Europe", ενώπιον εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ευρωβουλευτών, ευρωπαίων διπλωματών, καθώς επίσης και ζυθοποιών απ' όλη την Ευρώπη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης κ. Παύλος Φωτιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Μόνο ο αριθμός των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από την μπύρα στην Ευρώπη - 2,3 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κατά την πιο πρόσφατη καταμέτρηση - αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ουσιαστική συμβολή της ζυθοποιίας στην ανάπτυξη και ευημερία της Ευρώπης στο σύνολο της».

Με την παρουσία του τίμησε την Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Ζυθοποιών που ακολούθησε του Συμποσίου, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, κ. Jyrki Katainen, ο οποίος υπογράμμισε την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και τις επενδύσεις στον τομέα της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας, καθώς επίσης και τη σημαντική συμβολή της στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στο εμπόριο.

Ο κ. Dimiter Tzantchev, πρεσβευτής της Βουλγαρίας στην ΕΕ, επεσήμανε ότι «Οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί αποτελούν έναν πολύτιμο συντελεστή στην προώθηση υψηλών τεχνολογικών, περιβαλλοντικών, κοινωνικών και υγειονομικών προτύπων στην κοινωνία». Συνεχίζοντας ο κ. Tzantchev τόνισε τη δέσμευση των ζυθοποιών στην αυτορρύθμιση των ενεργειών προώθησης και μάρκετινγκ, στην ενημέρωση γύρω από την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και την παροχή πληροφοριών για τους καταναλωτές.

Κατά το Συμπόσιο, τα μέλη της Ένωσης  Ζυθοποιών Ευρώπης, επικύρωσαν επίσης τη στήριξη τους στην υλοποίηση της Στρατηγική «Ευρώπη 2020» της ΕΕ και τη σημαντική συνεισφορά τους στο εμπόριο γενικότερα.

Πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία για τον τομέα της ζυθοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Υπάρχουν σήμερα 8.500 ζυθοβιομηχανίες στην ΕΕ. Μόνο το περασμένο έτος δημιουργήθηκαν 1.000.
Ο αριθμός των μικρών επιχειρήσεων ήταν πάντοτε αξιοσημείωτος στη ζυθοποιία, αλλά σήμερα παρατηρείται ότι ολοένα και περισσότερες νεοσύστατες επιχειρήσεις εμφανίζονται, συνδυάζοντας τις τοπικές παραδόσεις με την καινοτομία.

20 μικρά ζυθοποιεία λειτουργούν κάθε εβδομάδα στην Ευρώπη.

Η ζυθοποιία βρίσκεται σε άνθηση στην Ευρώπη.
Η παραγωγή μπύρας στην ΕΕ ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια λίτρα για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, σημειώνοντας εδώ και 3 χρόνια συνεχή ανάπτυξη.

Η Γερμανία, η Πολωνία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας στην ΕΕ.
Οι πολιτικές στήριξης επιτρέπουν στους ζυθοποιούς να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στη συνολική ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και στη βιώσιμη ανάπτυξη της Γηραιάς ηπείρου.

Ο τομέας της ευρωπαϊκής ζυθοποιίας έχει παγκόσμια παρουσία.
Τα προϊόντα μπύρας της ΕΕ είναι εξαιρετικά δημοφιλείς και πωλούνται με γοργούς ρυθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η μπύρα σήμερα παρουσιάζει τους μεγαλύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ανάμεσα στα δέκα κορυφαία εξαγωγικά προϊόντα τροφίμων και ποτών της ΕΕ.

8,6 δισεκατομμύρια λίτρα μπύρας που παράγεται στην ΕΕ εξάγεται στο εξωτερικό.

Οι εξαγωγές αντιπροσωπεύουν το ένα πέμπτο της παραγωγής μπύρας στην ΕΕ, το ένα τρίτο των οποίων βγαίνει εκτός των συνόρων της.

Οι τρεις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές για τους ζυθοποιούς της Ευρώπης είναι οι ΗΠΑ, η Κίνα και ο Καναδάς, ενώ τα τελευταία είκοσι χρόνια το εμπόριο μπύρας έχει επεκταθεί σε 123 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 2016 οι εξαγωγές μπύρας προέρχονταν κυρίως από το Βέλγιο, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Ορθή αξιοποίηση του τομέα της ζυθοβιομηχανίας, καθώς συνεισφέρει σημαντικά στην Ευρώπη.
Διαθέτοντας χρόνια κύρους και ένα λαμπρό μέλλον στην καινοτομία, η ζυθοποιία αποτελεί ζωτικής σημασίας τομέας για την Ευρώπη. Αναγνωρίζοντας τον θετικό αντίκτυπο της παραγωγής μπύρας σε όλη την αλυσίδα από τα σιτηρά μέχρι το γυαλί, οι ζυθοποιοί της Ευρώπης αναζητούν ένα βιώσιμο φορολογικό καθεστώς.

Η μπύρα προσθέτει €50δις ετησίως στην παραγωγή της ΕΕ και πάνω από €42δις σε φορολογικά έσοδα για τα εθνικά κράτη.

πηγή: ant1iwo.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε Επίπεδα Προ Κρίσης Οι Μπύρες
Δήμητρα Λάντου

Οι Κύπριοι ξαναβρίσκουν την όρεξη τους για την μπύρα, όπως φανερώνουν τα στοιχεία που παρουσίασε χθες η Στατιστική Υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση μπύρας φαίνεται ότι έχει επιστρέψει σε &epsilon [ ... ]

Αναστασίου - Αστερόεσσα Extra
Αλέξης Ιορδανίδης

Πριν περίπου ένα χρόνο κυκλοφορήσαμε την "Aστερόεσσα", μια American Pale Ale με πλούσια γεύση και έντονα αρώματα από την ποικιλία λυκίσκων Mosaic. Αγαπήθηκε όσο καμία και έγινε πρώτη στην προτίμηση σας με διαφορά.

Clown Shoes - Tony The Emperor Of The Equator
Γιώργος Ιορδανίδης

Νέα ετικέτα αναμένεται και από την Clown Shoes Beer.

Εξαγωγή Κριθαριού Για Βύνη Στο Εμπορικό Πλάνο Της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας
Λεωνίδας Λιάμης

Εξαγωγικό άνοιγμα και στην αγορά της Ιταλίας προβλέπει το εμπορικό πλάνο της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας», για ένα μέρος από την παραγωγή βυνοποιήσιμης κριθής, που συγκέντρωσε και φέτος από το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας, το οποίο εφαρμόζει µε 2.500 παραγωγούς εδώ και 11 χρόνια σε όλη την ελληνική επικράτεια.

EvilTwin / Hudson Valley - Luxurious Treatment
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Hudson Valley Brewery, κυκλοφορεί η  EvilTwin Brewing NYC.

Magic Rock - El Gingero / Robots Vs Clowns
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες συνεργασίας με την Against The Grain Brewery και την Gigantic Brewing Co., κυκλοφόρησε η Magic Rock Brewing.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το