English Greek
25
Πεμ, Απρ
46 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μεγιστάνας Της Μπύρας Που Αύξησε Κατά 2,5 Δισ. Δολάρια Την Περιουσία Του

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ταϊλάνδης είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 2,5 δισ. δολάρια φέτος, πριν ακόμη αποκτήσει την τοπική επιχείρησης της γνωστής αλυσίδας Starbucks Corp. και ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ομίλου του στην αγορά καταναλωτικών ειδών.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Charoen Sirivadhanabhakdi ανήλθε στα 13,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το δείκτη Bloomberg Billionaires Index, κυρίως λόγω των κερδών κατά 32% των μετοχών της εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης εταιρείας του, Thai Beverage Pcl. Μία θυγατρική του ομίλου του συμμετέχει στην κοινοπραξία που εξαγόρασε το Starbucks της Ταϊλάνδης, μία συναλλαγή αξίας άνω των 500 εκατ. δολαρίων.

Με την κίνηση αυτή ο Charoen επεκτείνει την αυτοκρατορία του σε άλλους κλάδου εκτός από τη μπύρα και το ουίσκι. Παράλληλα διευρύνει την παρουσία του στα αλκοολούχα ποτά στη Μιανμάρ και στο Βιετνάμ.

«Η δίψα του Charoen για νέες συμφωνίες επεκτείνεται πέρα από τον τομέα των ποτών, επιτρέποντας στον όμιλο του να ισχυροποιήσει τη θέση του περαιτέρω στον κλάδο των καταναλωτικών ειδών», επισημαίνει ο Thomas Jastrzab, αναλυτής στο Bloomberg Intelligence. «Η συνεχώς αυξανόμενη γκάμα ποτών της εταιρείας αναμένεται να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της μακροπρόθεσμα», προσθέτει.

Η περιουσία του Charoen έφτασε μέχρι το υψηλό των 17,7 δισ. δολαρίων τον Ιανουάριο 2018 πριν οι μετοχές της εταιρείας του σημειώσουν βουτιά, καθώς η πτώση των πωλήσεων της ταϊλανδέζικης μπύρας και των αλκοολούχων ποτών συρρίκνωσαν τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου. Σημειώνεται ότι η Ταϊλάνδη απαγόρευσε τη διαφήμιση και αύξησε τους φόρους στα αλκοολούχα ποτά για να περιορίσει την κατανάλωση.

Το 2017, η Thai Beverage εξαγόρασε πάνω από 240 καταστήματα KFC στην Ταϊλάνδη έναντι περίπου 11,3 δισ. μπατ Ταϊλάνδης (355 εκατ. δολαρίων). Επίσης απέκτησε ποσοστό 75% στον παραγωγό του κορυφαίου ουίσκι της Μιανμάρ έναντι 742 εκατ. δολαρίων, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επένδυση στη συγκεκριμένη χώρα.

Ο Charoen σχεδιάζει φέτος να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά μίας εταιρείας ακινήτων με έδρα την Ταϊλάνδη με στόχο να συγκεντρώσει κεφάλαια τουλάχιστον 1,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg. Παράλληλα έχει υπό τον έλεγχο του την εμπορική εταιρεία εισαγωγών και εξαγωγών Berli Jucker Pcl, καθώς και τις εταιρείες ακινήτων Golden Land Property Development Pcl, Fraser & Neave Ltd. και Frasers Property Ltd.

πηγή: mononews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Crooked Stave - Bottleworks XVII Anniversary
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα επετειακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Crooked Stave Artisan Beer Project.

Κορονοϊός: Μπύρα Corona Τέλος - Γιατί Σταματά Η Παραγωγή Της
ethnos.gr

Η μπύρα λόγω ονόματος σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και έγινε αντικείμενο αστείων σχετικών με τον κορονοϊό.

Επίσκεψη Επιτρόπου Περιβάλλοντος Στο Ζυθοποιείο Της Photos Photiades Breweries
alphanews.live

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Μαρία Παναγιώτου και ο Ανώτερος Λειτουργός Ανάπτυξης και Διαχείρισης Προγραμμάτων του Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος κος Θεόδουλος Μ. Μακρυγιάννης επισκέφθηκαν το ζυθοποιείο της Photos Photiades Breweries, όπου ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν ενδελεχώς για τις πρωτοβουλίες και πρακτικές αειφόρου ανάπτυξης που υλοποιεί εδώ και δεκαετίες η εταιρεία.

Behemoth - I'm Mr Meeseeks! Look At Me! / Joe's Exotic / Chocolate Fish / Pineapple Lump
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Μαρία Ηρωίδη, Marketing Director, Ολυμπιακή Ζυθοποιία: «Η Εποχή Απαιτεί Πιο Ανθρωποκεντρική Στρατηγική»
Ευγενία Κουτήφαρη

Οι καταναλωτές αναμένουν από τα brands όχι μόνο να πληρούν τις προδιαγραφές σε επίπεδο προϊόντος, αλλά να αφήνουν και θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Παράλληλα, όσοι ασχολούνται με το marketing έχουν την ευθύνη -και ευκαιρία- να επανασχεδιάσουν τη νέα κανονικότητα.

Great South Bay - For Those About To Rock
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, για λογαριασμό της KnuckleBonz, προς τιμήν του θρυλικού συγκροτήματος των AC/DC, κυκλοφόρησε η Great South Bay Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το