English Greek
18
Πεμ, Απρ
35 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Βασίλης, Ο Γιώργος, Ο Κωνσταντίνος Και Ο Χριστόφορος Έφτιαξαν Τη Δική Τους (Κυπριακή) Μπύρα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στα 24 τους χρόνια και έπειτα από αρκετή προετοιμασία, δημιούργησαν την πρώτη τους επαγγελματική μπύρα, η οποία παράγεται στην Κύπρο και ήδη βρίσκεται διαθέσιμη στην αγορά.

Η πρώτη εντύπωση που σου δίνει, κυρίως λόγω ετικέτας, είναι πως πρόκειται για μία μπύρα που παράγεται στη Χαβάη ή σε κάποιο τροπικό νησί. Κι όμως η Shockwave, είναι μία μπύρα αμιγώς κυπριακή που, όπως λένε οι εμπνευστές και δημιουργοί της, ήρθε για να «ταρακουνήσει» τους λάτρεις της μπύρας στην Κύπρο.

Ο Βασίλης, ο Γιώργος, ο Κωνσταντίνος και ο Χριστόφορος, φίλοι από παιδιά, αποφάσισαν να μετουσιώσουν την αγάπη τους για την μπύρα σε ένα προϊόν το οποίο θα είχε μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη γεύση, άκρως καλοκαιρινή, βασισμένη στο είδος της American Pale Ale.

«Συνεχώς μας αρέσει να δοκιμάζουμε νέες μπύρες, έτσι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια πήραμε την απόφαση να δοκιμάσουμε να κάνουμε τη δικιά μας μπύρα στο σπίτι θέλοντας να ανακαλύψουμε τι αποτέλεσμα θα βγάζαμε. Από τότε ασχολούμαστε συστηματικά με το homebrewing και γενικώς με ό,τι έχει να κάνει με craft μπύρα. Μόλις πριν από λίγους μήνες προχωρήσαμε στη δημιουργία του δικού μας nomadic brewery και την πρώτη δική μας μεγάλη παραγωγή μπύρας, της Shockwave» αναφέρουν στη CITY.

Μια διαδικασία, όχι και τόσο απλή, καθώς η μισή ομάδα (Βασίλης, Χριστόφορος) βρισκόταν στην Κύπρο και η άλλη μισή (Γιώργος, Κωνσταντίνος) στην Αγγλία για σπουδές. Πρόβλημα που έλυσε η τεχνολογία. Ωστόσο, η πιο μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν το κόστος παραγωγής, κυρίως ένεκα του μεγάλου κόστους που χρειάζονται οι πρώτες ύλες για να φθάσουν στην Κύπρο. «Πλέον υπάρχουν αρκετά καλές υποδομές στην Κύπρο, αλλά σίγουρα είναι περιορισμένες οι επιλογές. Ενώ είναι και η γραφειοκρατία που μπορεί να καθυστερήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Χρειάζεται υπομονή, θέληση και πάθος για αυτό που θέλεις να κάνεις, και σίγουρα τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται».

Τι μπύρα θέλατε να φτιάξετε;
Ως πρώτη μεγάλη παραγωγή θέλαμε να κάνουμε μια μπύρα η οποία να είναι πλούσια σε γεύση και άρωμα και ο καθένας -που ίσως να μην έχει δοκιμάσει κάτι παρόμοιο προηγουμένως- να την απολαμβάνει χωρίς δυσκολία. Η Shockwave, είναι μία απολαυστική, δροσιστική μπύρα, για όσους γνωρίζουν καλά το είδος της American Pale Ale. Η Shockwave Pale Ale είναι μια μπύρα αρκετά ισορροπημένη γευστικά και αυτός ήταν και ο στόχος. Για όσους δεν είναι συνηθισμένοι στις πικρές μπύρες, ίσως νιώσουν πιο έντονα την πικράδα. Η μπύρα επίσης έχει έντονα αρώματα, κυρίως τροπικών και εσπεριδοειδών φρούτων, το οποίο είναι αποτέλεσμα του έντονου dry hopping καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν φρούτα. Γενικά η μπύρα είναι πολύ δροσιστική και σε κάνει να ζητάς αμέσως κι άλλη!

Έχετε δικό σας χώρο παραγωγής;
Λειτουργούμε ως nomadic brewery, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουμε το δικό μας brewery αλλά ενοικιάζουμε και χρησιμοποιούμε άλλα υφιστάμενα αδειοδοτημένα breweries στην Κύπρο. Η Shockwave Ale Pale, έγινε στο microbrewery της Hop Thirsty Friends, στο Δάλι, και σε πρώτη φάση κάναμε 1.900 λίτρα, σε μπουκάλες αλλά και σε draught.

Πέραν, όμως, της γεύσης ενδιαφέρον έχει και το σχέδιο της ετικέτας που κάθε άλλο παρά κυπριακό θυμίζει.
Αυτό είναι γεγονός! Η κύρια ιδέα πίσω από το σχεδιασμό της ετικέτας ήταν να παρουσιάσουμε κάτι έντονο, με καλοκαιρινή διάθεση, που να ξεχωρίζει. Και τι καλύτερο από μια αντιπροσωπευτική σε εμάς φιγούρα, με μακριά μαλλιά να κάνει surf; Το σχέδιο ήταν πολύ απαιτητικό, αλλά χάρη στην πολύ καλή μας φίλη Ευθυμία Χ"Ηλία και το Borellus Tattoo Studio, το αποτέλεσμα είναι προφανώς άψογο! Όσο για το αν θυμίζει Κύπρο η όχι, πιστεύουμε πως είναι υπέρ μας που κάτι ντόπιο έχει τέτοια ασυνήθιστη και τολμηρή εμφάνιση χωρίς να ακολουθά στερεότυπα.

Πρόσφατα κάνατε στην Κύπρο την πρώτη παρουσίαση της Shockwave Pale Ale. Άρεσε στο κοινό;
Δεν νομίζω να μας το έλεγαν και να μην τους άρεσε! Η αλήθεια είναι πως λάβαμε πολύ θετικά σχόλια από όλους όσοι δοκίμασαν τη μπύρα μας, με την προσέλευση στο πρώτο μας event να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Και για όσους το επιθυμούν έρχονται κι άλλα event στη συνέχεια, με το αμέσως επόμενο να γίνεται την Τετάρτη 3 Ιουλίου, στο Καφενείο 11, στη Λευκωσία.

Η Shockwave, υπάρχει διαθέσιμη σε εστιατόρια και μπαρ σε όλη την Κύπρο με την αναλυτική λίστα να βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα της Radical Way Brewing σε Facebook και Instagram.

πηγή: city.sigmalive.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Perennial / Prairie - Bombraxas (2022)
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Prairie Artisan Ales, κυκλοφόρησε η Perennial Artisan Ales.

Anchorage - Wolfess
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Anchorage Brewing Co.

Hoppin' Frog - Bangin' Tin Old-Fashioned
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Hoppin' Frog Brewery.

KCBC - Octopus Drum Solo / Taco Thörsday / Penguins In Space
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η KCBC.

Equilibrium / The Eighth State - Dual Singularity
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την The Eighth State Brewing Co., κυκλοφόρησε η Equilibrium Brewery.

Almanac / Boneyard - Bone Crusher
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Boneyard Beer, κυκλοφόρησε η Almanac Beer Co.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το