28
Πεμ, Ιαν
70 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χαμηλότερος Φόρος Κατανάλωσης Για Μικρά Ζυθοποιεία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην Ολομέλεια πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή.

Στη ψήφιση πρότασης νόμου για μείωση συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για μπύρα, η οποία παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία αναμένεται να προχωρήσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Σε έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αναφέρεται ότι η Επιτροπή, έπειτα από τις απόψεις που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Τελωνείων, αποφάσισε τροποποίηση των προνοιών της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης.

Συγκεκριμένα αποφάσισε να τροποποιηθούν οι πρόνοιες που αφορούν στη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ώστε ο μειωμένος συντελεστής (€3 για 100 λίτρα ανά βαθμό αλκοόλης τελικού προϊόντος) να εφαρμόζεται για μπύρα η οποία παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία των οποίων η ετήσια παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 1.000 εκατόλιτρα μπύρας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι σχετικές διατάξεις ευρωπαϊκής οδηγίας, ενώ ο υφιστάμενος συντελεστής (€6 για 100 λίτρα ανά βαθμό αλκοόλης τελικού προϊόντος) να συνεχίσει να εφαρμόζεται για μπύρα η οποία παράγεται από άλλα ζυθοποιεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαγραφή προνοιών που αφορούν στον καθορισμό ετήσιου τέλους άδειας παραγωγής μπύρας από μικρά ζυθοποιεία με ετήσια παραγωγή μπύρας που είναι μικρότερη του 1 εκατ. λίτρων μέχρι €800, εφόσον το θέμα αυτό έχει ήδη ρυθμιστεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2017 το ετήσιο τέλος άδειας παραγωγής μπύρας από μικρά ζυθοποιεία με ετήσια παραγωγή μικρότερη του 1 εκατ. λίτρων έχει μειωθεί στα €800.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Οικονομικών ως προς το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, η Επιτροπή Οικονομικών ζήτησε τις απόψεις του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων τόνισε ότι οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση προωθηθεί σε σχέση με την επιβολή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπύρα πρέπει να γίνει με βάση τις σχετικές διατάξεις της Οδηγίας 92/83/ΕΟΚ.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε την επιτροπή ότι η εφαρμογή της δυνατότητας επιβολής μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης υπό προϋποθέσεις, εφόσον αυτό επιτρέπεται ρητά σε κοινοτική Οδηγία που εναρμονίζει το καθεστώς επιβολής ενός φόρου, δεν εμπίπτει νομικά στους κοινοτικούς κανόνες των κρατικών ενισχύσεων και αυτό παρά το ενδεχόμενο επηρεασμού των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία του προέδρου και των μελών της βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, του μέλους της βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών και του μέλους της βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, να εισηγηθεί την ψήφιση της πρότασης νόμου σε νόμο.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της επιτροπής βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ και το μέλος της βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του σώματος.

πηγή: inbusinessnews.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tröegs - Cranberry & Blood Orange
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Μείωση Προστίμου Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία Από Το Διοικητικό Εφετείο
Αλεξάνδρα Γκίτση

Τη "μείωση" του προστίμου που είχε επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία κατά 4,75 εκατ. ευρώ αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Εφετείο. Με βάση την απόφαση υπ' αριθμ. 4055, η οποία εκδόθηκε χθες και από σήμερα κοινοποιείται στα εμπλεκόμενα μέρη, το πρόστιμο μειώνεται στα 26,7 εκατ. ευρώ, ήτοι στο 8,5% του τζίρου της εταιρείας, από 31,45 εκατ. ευρώ ή 10% του τζίρου της, που της είχε επιβάλει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Oskar Blues - CANundrum
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα νέο μικτό πακέτο κυκλοφορεί η Oskar Blues Brewery.

Ζωούλλης Μηνά: Επενδύσαμε 120 Εκατ. Μέσα Στην Κρίση
Τάσος Τσομπανίδης

Επενδύσεις ύψους 61 εκατ. ευρώ την επόμενη τριετία προγραμματίζει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία. «Καλή χρονιά» το 2016, με αύξηση πωλήσεων 2-3%. Τι εκτιμά ο CEO Ζωούλλης Μηνά για την εγχώρια αγορά μπύρας και τον ανταγωνισ&m [ ... ]

Σταθερή Τιμή Μπύρας Στο Oktoberfest Μέχρι Το 2019 Θέλει Το Μόναχο
Γιώργος Ιορδανίδης

Το κόστος ενός λίτρου μπύρας στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας του κόσμου αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, όμως τώρα ο δήμαρχος του Μονάχου θέλει να βάλει «φρένο».

Modern Times - Totally Open In Santa Barbara / MT6!
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφορεί η Modern Times Beer.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το