23
Κυρ, Σεπ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Χαμηλότερος Φόρος Κατανάλωσης Για Μικρά Ζυθοποιεία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στην Ολομέλεια πρόταση νόμου για μείωση του συντελεστή.

Στη ψήφιση πρότασης νόμου για μείωση συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για μπύρα, η οποία παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία αναμένεται να προχωρήσει η Ολομέλεια της Βουλής.

Σε έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού αναφέρεται ότι η Επιτροπή, έπειτα από τις απόψεις που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και το Τμήμα Τελωνείων, αποφάσισε τροποποίηση των προνοιών της πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης.

Συγκεκριμένα αποφάσισε να τροποποιηθούν οι πρόνοιες που αφορούν στη μείωση του συντελεστή του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ώστε ο μειωμένος συντελεστής (€3 για 100 λίτρα ανά βαθμό αλκοόλης τελικού προϊόντος) να εφαρμόζεται για μπύρα η οποία παράγεται από ανεξάρτητα μικρά ζυθοποιεία των οποίων η ετήσια παραγωγή δεν υπερβαίνει τα 1.000 εκατόλιτρα μπύρας, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται οι σχετικές διατάξεις ευρωπαϊκής οδηγίας, ενώ ο υφιστάμενος συντελεστής (€6 για 100 λίτρα ανά βαθμό αλκοόλης τελικού προϊόντος) να συνεχίσει να εφαρμόζεται για μπύρα η οποία παράγεται από άλλα ζυθοποιεία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διαγραφή προνοιών που αφορούν στον καθορισμό ετήσιου τέλους άδειας παραγωγής μπύρας από μικρά ζυθοποιεία με ετήσια παραγωγή μπύρας που είναι μικρότερη του 1 εκατ. λίτρων μέχρι €800, εφόσον το θέμα αυτό έχει ήδη ρυθμιστεί με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία από την 1η Ιανουαρίου 2017 το ετήσιο τέλος άδειας παραγωγής μπύρας από μικρά ζυθοποιεία με ετήσια παραγωγή μικρότερη του 1 εκατ. λίτρων έχει μειωθεί στα €800.

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στις επιφυλάξεις που εκφράστηκαν από τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Οικονομικών ως προς το ζήτημα των κρατικών ενισχύσεων, η Επιτροπή Οικονομικών ζήτησε τις απόψεις του Εφόρου Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων.

Μεταξύ άλλων, ο Έφορος Ελέγχου Κρατικών Ενισχύσεων τόνισε ότι οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση προωθηθεί σε σχέση με την επιβολή μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπύρα πρέπει να γίνει με βάση τις σχετικές διατάξεις της Οδηγίας 92/83/ΕΟΚ.

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε την επιτροπή ότι η εφαρμογή της δυνατότητας επιβολής μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης υπό προϋποθέσεις, εφόσον αυτό επιτρέπεται ρητά σε κοινοτική Οδηγία που εναρμονίζει το καθεστώς επιβολής ενός φόρου, δεν εμπίπτει νομικά στους κοινοτικούς κανόνες των κρατικών ενισχύσεων και αυτό παρά το ενδεχόμενο επηρεασμού των συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά.

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και Προϋπολογισμού αποφάσισε, κατά πλειοψηφία του προέδρου και των μελών της βουλευτών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, του μέλους της βουλευτή της Συμμαχίας Πολιτών και του μέλους της βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, να εισηγηθεί την ψήφιση της πρότασης νόμου σε νόμο.

Από την πλευρά τους, τα μέλη της επιτροπής βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ και το μέλος της βουλευτής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια του σώματος.

πηγή: inbusinessnews.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετέφεραν Με Τον ΟΑΣΘ... Κασόνια Μπύρες
rthess.gr

Κασόνια με μπύρες μετέφερε σήμερα το πρωί (16/7) ένα ζευγάρι με... το λεωφορείο του ΟΑΣΘ.

Fremont / Perennial - Unicorn Tears
Γιώργος Ιορδανίδης

Νέα ετικέτα συνεργασίας με την Perennial Artisan Ales και από την Fremont Brewing.

Põhjala / To Øl - Graff Gadient
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την To Øl, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Συμμετέχει Στο IGP Της Heineken
businessnews.gr

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συμμετέχει και φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά, στο International Graduate Programme (IGP) που διοργανώνει η Heineken.

Odell - Crossover
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται τον επόμενο μήνα από την Odell Brewing Co.

Η SABMiller "Παγώνει" Τη Συγχώνευση Με Την AB InBev
Γιώργος Ιορδανίδης

Η SABMiller πατάει "παύση" στις εργασίες συγχώνευσής της με την Anheuser-Busch InBev σύμφωνα με πηγή της Wall Street Journal, με γνώση του θέματος, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής εταιρείας διαβουλεύεται με τους μετόχο&upsi [ ... ]

Άλλα Άρθρα

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το