21
Σαβ, Σεπ
55 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία Επενδύει Πάνω Από 12 Εκατ. Στη Σίνδο

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Στο εργοστάσιο της Σίνδου εγκαταστάθηκε γραμμή παραγωγής σε βαρελάκι pet, με το καινοτόμο DraughtMaster. Αύξηση των πωλήσεων με την Fix μπροστά.

Μία επένδυση ύψους 3,2 εκατ. ευρώ ολοκλήρωσε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στο εργοστάσιο της Σίνδου Θεσσαλονίκης, εγκαθιστώντας την πρωτοποριακή, παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster, με την οποία σε 20λιτρα βαρέλια pet, διατίθενται πλέον οι μπύρες Mythos, Fix, Fix Dark και Κaiser.

Σε αυτό το εργοστάσιο που κτίστηκε το 1980 από την Henninger και άλλαξε πολλούς ιδιοκτήτες και διαχειριστές, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία -όπως προέκυψε μετά την συγχώνευση, το 2014, της «Μύθος Ζυθοποιία» με την «Ολυμπιακή Ζυθοποιία»- πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις που στη περίοδο 2015-2018 θα φτάσουν τα 12,2 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, μέσα στο 2017 οι επενδύσεις στο συγκρότημα της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ.ευρώ, ενώ περί το τέλος του έτους θα αρχίσει μία νέα σημαντική επένδυση, περίπου του αυτού ύψους με την επένδυση στη γραμμή παραγωγής DraughtMaster και η οποία θα αφορά την αντικατάσταση δύο μηχανημάτων στη γραμμή παραγωγής φιάλης. Η επένδυση αυτή θα ολοκληρωθεί στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Τη νέα γραμμή παραγωγής στο βιομηχανικό συγκρότημα της Σίνδου παρουσίασε ο νέος CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko, ανακοινώνοντας επίσης ότι η εταιρεία, η οποία ελέγχεται σε ποσοστό 51% από το γκρουπ Carlsberg, από το σύνολο των 45 εκατομμυρίων επενδύσεων που έχουν προγραμματιστεί για την περίοδο 2014-2019, έχει έως σήμερα υλοποιήσει επενδύσεις 22 εκατομμυρίων. Αυτές αφορούν αντικατάσταση μηχανημάτων, αλλά και την εφαρμογή νέων διαδικασιών για την ασφάλεια στην εργασία, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ενεργειακή εξοικονόμηση.

Με την 'Fix' να έρχεται πρώτη σε πωλήσεις από τις μπύρες που παράγει και εμπορεύεται η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, η εταιρεία πέτυχε μέχρι και τον Αύγουστο του 2017 να αυξήσει το μερίδιό της στην ελληνική αγορά κατά 2%, στο 29,1%, όταν η αγορά μπύρας στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, περιορίσθηκε κατά 10%.

Στην αγορά των supermarkets, σύμφωνα με την ΙRI, η Ο.Ζ. αύξησε το μερίδιό της κστά 3,6%, στα 31,6%, την περίοδο που η αγορά μπύρας στη λιανική περιορίσθηκε κατά 1%. Κατά την ίδια πάλι περίοδο και σύμφωνα με την IRI, στην αγορά των mixers που η Ο.Ζ. έχει τα προϊόντα 'Tuborg', το μερίδιο της είναι 36,2%, αυξημένο κατά 5,9%, όταν η συγκεκριμένη αγορά κινήθηκε μεν ανοδικά αλλά με θετική μεταβολή της τάξης του 2%.

Ο κ. Beko, επί σειρά ετών υψηλόβαθμο στέλεχος του ομίλου Carlsberg, που μόλις πριν τέσσερις μήνες ανέλαβε CEO στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, δήλωσε ότι η φετινή χρονιά από πλευράς πωλήσεων κινείται ανοδικά, με το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων να έχει ενισχυθεί από την 'Fix Άνευ', ενώ πάντοτε υπάρχουν σκέψεις για νέα προϊόντα.

Ο μέτοχος του 51%, δηλαδή η Carlsberg, δεν επιδιώκει την εξαγορά των υπολοίπων μετοχικών μεριδίων, που κατέχουν οι παλιοί ιδιοκτήτες της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας. Ο κ. Beko δεν σχολίασε ερώτηση δημοσιογράφου για τις συνθήκες ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά, στον κλάδο μπύρας, μετά και την γνωστή απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε βάρος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, ενώ τόνισε ότι η εταιρεία θα διατηρήσει και τα δύο εργοστάσια σε Ριτσώνα και Σίνδο και μάλιστα, θα τα αναπτύξει, καθώς υπάρχουν περιθώρια αύξησης των εξαγωγών που σήμερα είναι κοντά στο 5% των πωλήσεων.

Το σύστημα DraughtMaster
Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μίας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπύρας. Ως αποτέλεσμα, η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες. Παράλληλα, το σύστημα DraughtMaster™ είναι εύκολο στη χρήση και τον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών.

Η νέα μονάδα στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμή παραγωγής, δίνει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας (π.χ. μειώνοντας το μεταφορικό κόστος και δη στα νησιά) και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια.

πηγή: voria.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φτιάχνοντας Μπύρα Στο Κέντρο Της Αθήνας (Βίντεο)
ert.gr

Η αγορά της μπύρας. Πέντε χρόνια μετά την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που διαπίστωνε αθέμιτες πρακτικές, νέες ετικέτες και νέες ιδέες έχουν μπει στα ράφια... και στο ποτήρι μας.

DuClaw - Hop Hammer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η DuClaw Brewing Co.

Tanker / Maku - Kuu
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα συνεργασίας κυκλοφόρησαν Tanker Brewery και Maku Brewing.

Ο Αλέξανδρος Δανιηλίδης Στην «Κ»: Η Ζυθοποιία Έγινε Δεξαμενή Άντλησης Φόρων
Δήμητρα Μανιφάβα

«Στοχεύουμε στην ανάπτυξη. Δεν είμαστε εδώ απλώς για να διαχειριστούμε τη δυσκολία. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία». Σε αυτή τη φράση συνοψίζει το όραμά του για την Αθηναϊκή Ζυθοποιία ο κ. Αλέξανδρος Δανιηλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας από την 1η Φεβρουαρίου 2018.

Νέα Επιστημονική Επιτυχία Στη Λάρισα - Έφτιαξαν Συσκευή Που Υπολογίζει Την Αντιοξειδωτική Ικανότητα Υγρών Τροφίμων
onlarissa.gr

Μία ακόμη επιστημονική επιτυχία του Τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μύλο του Παπά στη Λάρισα. Πρόκειται για μία συσκευή που μπορεί να υπολογίσει την αντιοξειδωτική ικανότητα υγρών τροφίμων όπως ο καφές, οι χυμοί, η μπύρα και το κρασί, το γάλα και η οποία έτυχε αναγνώρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Moksa - Tropic Staycation / ISO: Nelson
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφορεί η Moksa Brewing.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το