24
Πεμ, Σεπ
62 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Σχεδιάζει Επενδύσεις Ύψους 66,8 Εκατ. Ευρώ Μέχρι Το 2019

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

«Με τη δράση μας αντιπροσωπεύουμε το 0,7% του ΑΕΠ της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι 100 εταιρίες σαν την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, μπορούν ουσιαστικά να οδηγήσουν την ανάπτυξη στη χώρα».

Αυτό δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, κ. Ζωούλλης Μηνά, σε παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρίας και των πλάνων της για την επόμενη τριετία. Η επίδοση αυτή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας βασίζεται στην προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία που προκύπτει από τη συνολική αλυσίδα της δραστηριότητάς της, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές αλλά και τη στήριξη των τοπικής οικονομίας μέσω της προμήθειας όλων των πρώτων υλών της από την Ελλάδα.

Την περίοδο 2011-2015 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει συνεισφέρει μέσω της απόδοσης φόρων ποσό 770 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, τηρώντας τις δεσμεύσεις της, συνεχίζει να υλοποιεί το επενδυτικό της πλάνο στη χώρα, ενώ, για την τριετία 2017-2019, έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους συνολικά 66,8 εκατ. ευρώ. Τέλος, με συνολική συμβολή στην απασχόληση που υπολογίζεται σε 27.600 θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα της δραστηριότητάς της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεισφέρει σημαντικά στην απασχόληση.

«Με συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελληνική κοινωνία, της οποίας αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να παράγουμε αξία για την τοπική οικονομία και τους εργαζομένους μας», τόνισε ο κ. Μηνά. «Με βάση την καινοτομία αλλά και την ανάπτυξη και προώθηση προϊόντων που θα δημιουργήσουν νέες στιγμές κατανάλωσης και θα ενισχύουν διαφορετικά είδη μπύρας, στοχεύουμε σταθερά στην ανάπτυξη της συνολικής αγοράς μπύρας στην Ελλάδα. Παρά την πίεση των τελευταίων ετών, η αγορά μας συνεχίζει να παρουσιάζει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, κυρίως μέσα από την αύξηση της κατά κεφαλή κατανάλωσης, που υπολείπεται σημαντικά του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Όλες μας οι ενέργειες στοχεύουν στο να παραμείνει η μπύρα μια προσιτή απόλαυση για τον Έλληνα καταναλωτή», συμπλήρωσε.

Ο κύκλος εργασιών της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας αυξήθηκε κατά 4,1% το 2015, αύξηση που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην εξαγωγική της δραστηριότητα. Η εξωστρέφεια εξάλλου αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα της εταιρίας αλλά και στρατηγική της επιλογή κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης στην εγχώρια αγορά.

Με περισσότερο από 40 χρόνια παρουσίας στις διεθνείς αγορές, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα μπύρας στην Ελλάδα, εξάγοντας και στις 5 ηπείρους σήματα μπύρας, όπως  η Amstel, η Heineken, η Fischer, το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ, καθώς και καινοτόμα προϊόντα με βάση τη βύνη, που προορίζονται αποκλειστικά για αγορές του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο του 2015, πέτυχε σημαντική ενίσχυση των εξαγωγών της, μέσω της νέας συμφωνίας για την παραγωγή 160.000 εκατόλιτρων μπύρας Heineken για τις αγορές της Κίνας και της Ιταλίας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι, μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας, η εταιρεία καλύπτει το 100% των αναγκών παραγωγής της από ελληνικό κριθάρι. Παράλληλα, το 95% των προμηθευτών της είναι ελληνικές εταιρίες, ενώ το 90% των δαπανών της εταιρίας μένει στην Ελλάδα. Μάλιστα το 2015 η εταιρεία προχώρησε και σε εξαγωγή εγχωρίως παραγόμενης βύνης, αξίας 3 εκατομμυρίων Ευρώ.

πηγή: ethnos.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Smuttynose - Moon Water
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Smuttynose Brewing Co.

Mikkeller - Sultan's Curse
Γιώργος Ιορδανίδης

Ακόμα μία νέα 'μεταλλική' ετικέτα, σε συνεργασία με το συγκρότημα των Mastodon, κυκλοφόρησε η Mikkeller San Diego.

Σόλο - Hoppy Summer
Γιώργος Ιορδανίδης

Ανακοινώθηκε η κυκλοφορία της επόμενης αναμενόμενης ετικέτας, από την Σόλο Your Cretan Craft Beer.

Firestone Walker - Lil' Relief
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Firestone Walker Brewing Co.

Boulevard - Jam Band
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Boulevard Brewing Co.

Ninkasi - Megalodom
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Ninkasi Brewing Co.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2019 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το