English Greek
22
Παρ, Οκτ
68 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΕΖΑ: Αύξηση Τζίρου Και Θέσεων Εργασίας

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Έχει καταφέρει να κερδίσει την προτίμηση χιλιάδων ελλήνων στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της μπίρας κατακτώντας ένα σημαντικό μερίδιο που εκτιμάται στην αγορά της λιανικής στο 8%. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η γνωστή στους περισσότερους ως ΕΖΑ παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, επενδύει σε νέα προϊόντα και θέσεις εργασίας, επιτυγχάνοντας αύξηση των πωλήσεών της.

Το 2017 ο κύκλος εργασιών του ομίλου που αποτελείται από τη μητρική Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ΑΕ και τη θυγατρική Crystal Beverages ΑΕ, ανήλθε στο ποσό των 30,63 εκατ. ευρώ έναντι 27,56 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους ήταν αρνητικά στα 800 χιλ. ευρώ έναντι κερδών 456 χιλ. ευρώ. Τα δε αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,09 εκατ. ευρώ έναντι 3,02 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η στροφή του καταναλωτικού κοινού προς τα ελληνικά προϊόντα τα τελευταία χρόνια αναμένεται να επιδράσει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή και αναμένεται διεύρυνση του μεριδίου αγοράς με μεγάλη βελτίωση, από το 2018, στην κερδοφορία της Εταιρείας και στο μικτό περιθώριο κέρδους. Εκτιμάται δε ότι η φετινή χρονιά θα κλείσει με περαιτέρω άνοδο του κύκλου εργασιών κατά περίπου 20% και τετραπλάσια λειτουργικά κέρδη EBITDA.

Κατά την προηγούμενη χρονιά η ΕΖΑ προχώρησε σε εκτεταμένη αναδιοργάνωση της εμπορικής της διεύθυνσης ενισχύοντας το ανθρώπινό της δυναμικό και την τεχνολογική της υποδομή με σκοπό της διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων των προϊόντων της. Ταυτόχρονα, υλοποίησε μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού του εργοστασίου της στην Αταλάντη όπου ολοκληρώθηκαν οι κτιριακές εγκαταστάσεις για την στέγαση της νέας γραμμής εμφιάλωσης και των νέων αποθηκευτικών χώρων της Εταιρείας. Επίσης, κατά την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία ανέπτυξε το προϊόν εζα Fine Lager και για το σκοπό αυτό δαπάνησε ποσά ύψους 2,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα αξίζει να τονιστεί ότι ο όμιλος αύξησε σημαντικά τις θέσεις εργασίας και μάλιστα κατά την 31 Δεκεμβρίου 2017 το απασχολούμενο προσωπικό έφτασε τα 162 άτομα από 120 που ήταν στο τέλος του 2016.

Ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2019, οι οποίες αναμένεται να υπηρετήσουν τον στόχο της εταιρείας για διπλασιασμό του μεριδίου της σε ορίζοντα διετίας.

Φέτος ή εταιρεία συμπλήρωσε 30 χρόνια δραστηριότητας ενώ τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται υπό ελληνική ιδιοκτησία, καθώς το 1998 εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο η οικογένεια Συριανού, η οποία και απέκτησε τελικά το 2003 το σύνολο των μετοχών της ΕΖΑ. Το 2013 ολοκληρώνεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με το fund Damma Holdings να μπαίνει στην εταιρία σαν στρατηγικός επενδυτής δίνοντας νέα δυναμική στα αναπτυξιακά σχέδια της ΕΖΑ, ενώ το 2015 ολοκληρώνεται η Α' φάση του επενδυτικού πλάνου, με την νέα μονάδα συσκευασίας στην Αταλάντη ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.

πηγή: economistas.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Creative Creature / Black Plague - Cocoes Per Mortem
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Black Plague Brewing, κυκλοφόρησε η Creative Creature Brewing Co.

Φέρνουν Ακόμη Και Μπύρες Λαθραία Από Τη Βουλγαρία
Μάνος Τσαγκαράκης

Δύο συλλήψεις για εισαγωγή αλκοολούχων ποτών στον Προμαχώνα.

Trillium - German Chocolate Cake Doughnut
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Blackbird Doughnuts, κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Firestone Walker - Coconut Rye Parabola
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της γνωστής "Parabola", αναμένεται να κυκλοφορήσει η Firestone Walker Brewing Co.

Harpagan - Piekielny Miażdżyszpon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Harpagan.

Διπλή Διάκριση Για Τη Siris Microbrewery
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέα βραβεία πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη της η Siris Microbrewery.

Άλλα Άρθρα

* Beer & Brewing Awards 2020 *

Τα πρώτα επίσημα και μοναδικά βραβεία για την μπύρα, τη ζυθοποιία και τα καταστήματα που την εμπορεύονται (μπυραρίες, pubs) στην Ελλάδα, μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας.

vol

Κράτα το

Κράτα το

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Amager - Ganz Besonders
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Buxton - Deep Slumber
Γιώργος Ιορδανίδης
BrewDog / Finn - Two Way Street
Γιώργος Ιορδανίδης
Clown Shoes - Druidess
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το