English Greek
29
Τετ, Μαρ
38 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Μπύρες Χωρίς Αλκοόλ Νέο Πεδίο Μάχης Για Τις Ζυθοποιίες

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Γιατί οι ζυθοποιίες ποντάρουν σε μπύρες χωρίς αλκοόλ-Οι μικροζυθοποιίες δυσκολεύονται να μπουν στο παιχνίδι-Η Voreia δημιούργησε μπύρα χαμηλού αλκοόλ.

Η ανάγκη για υγιεινότερες συνήθειες και λιγότερες θερμίδες οδήγησε στη δημιουργία και ζήτηση αλκοολούχων ποτών χωρίς, ή με ελάχιστο αλκοόλ. Η νέα τάση που αποτυπώνεται παγκοσμίως στην κατανάλωση, έχει θέσει σε εγρήγορση τις ελληνικές ζυθοποιίες, παρά το γεγονός πως μέχρι πρότινος, αγορά μπύρας χωρίς αλκοόλ ουσιαστικά δεν υπήρχε στη χώρα μας.

Μόνο πέρυσι παρήχθησαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση 900 εκατομμύρια λίτρα μπύρας χωρίς αλκοόλ, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2% της συνολικής παραγωγής. Αν σε αυτές τις ποσότητες προστεθούν και οι μπύρες με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, τότε το μερίδιο της συγκεκριμένης κατηγορίας στην ΕΕ σε επίπεδο παραγωγής προσεγγίζει το 6%.

Αν και για την Ελλάδα δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα επίσημα στοιχεία για τις ποσότητες μπύρας χωρίς ή με λίγο αλκοόλ που καταναλώνονται, εντούτοις το γεγονός ότι οι μεγάλοι του κλάδου έχουν ρίξει στην αγορά ήδη τέτοια προϊόντα, επιβεβαιώνει ότι υπάρχει ζήτηση.

Οι μικροί ζυθοποιοί που είναι τώρα στο ξεκίνημα τους δυσκολεύονται καθώς προϋποθέτει επενδύσεις και συγκεκριμένη τεχνογνωσία, ωστόσο βλέποντας τη δυναμική δεν αποκλείεται να μπουν σύντομα στο παιχνίδι.

Επί του παρόντος η μοναδική μικροζυθοποιία που το τόλμησε είναι η «Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδας», η οποία δημιούργησε τη Voreia Low Alcohol, που έχει 0,8% ποσοστό αλκοόλ. «Είναι ένα στοίχημα το συγκεκριμένο προϊόν καθώς είναι φρέσκο απαστερίωτο και έχει χαμηλό αλκοόλ. Στη δική μας περίπτωση βοήθησαν οι επενδύσεις που πραγματοποιήσαμε αναφορικά με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας» σημειώνει ο Γιάννης Μαρμαρέλης, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της «Μικροζυθοποιία Σερρών & Βορείου Ελλάδας». Από τον επόμενο μήνα η συγκεκριμένη μπύρα θα βρίσκεται σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ πανελλαδικής εμβέλειας. Μάλιστα ο ίδιος δεν αποκλείει το επόμενο διάστημα και άλλες μικροζυθοποιίες να ακολουθήσουν τη νέα τάση.

Ποιοι προτιμούν τις μπύρες χωρίς αλκοόλ
Μεγαλύτερη κατανάλωση της μπύρας χωρίς αλκοόλ γίνεται σύμφωνα με τον Άγγελο Κανιατσάκη, έναν εκ των ιδρυτών της μικροζυθοποιίας Sknipa, από γυναίκες και δη από εγκύους. Ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο είναι μία τάση που τα επόμενα χρόνια θα αναπτυχθεί περαιτέρω καθώς το καταναλωτικό κοινό αφορά και όλους όσους προσέχουν την διατροφή τους, όσους αθλούνται, όσους οδηγούν, όσους βρίσκονται σε ώρα εργασίας, αλλά κυρίως όσους επιλέγουν συνειδητά τη μη κατανάλωση αλκοόλ.

Ο πόλεμος των μεγάλων
Οι μεγάλοι του κλάδου την τελευταία τριετία μπήκαν δυναμικά στο χώρο της μπύρας χωρίς ή με λίγο αλκοόλ.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, θυγατρική της Heineken, διαθέτει μεταξύ των άλλων στην αγορά την Amstel Free με 0,0% αλκοόλ, τη Heineken Light που έχει λιγότερες θερμίδες, 86 ανά φιάλη, και λιγότερο αλκοόλ, 3,3%, την Άλφα Χωρίς, η οποία δεν περιέχει αλκοόλ, και την Amstel Radler η οποία περιέχει 2% αλκοόλ.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, λανσάρει την Fix Άνευ, με 0,5% αλκοόλ και τη Mythos Radler με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 2%. Από κοντά και η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η οποία διακρίθηκε στο 18ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων με το βραβείο Best Launching για το 2018 στην κατηγορία των alcohol free μπυρών με την εζα Alcohol Free. Επίσης διαθέτει στην αγορά την Blue Island fizzy lemon Radler με 2% αλκοόλ και τη Blue Island pear delight malt ένα μη αλκοολούχο ποτό με βάση τη βύνη και το χυμό αχλαδιού, ελεύθερο γλουτένης.

πηγή: voria.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

BrewDog - Lock Down
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η BrewDog.

Tröegs - #380: Trail Day
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Trillium - Double Apricot Stonington
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Mikkeller / Voodoo - Flopped On Deck
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Voodoo Brewing, κυκλοφόρησε η Mikkeller Brewing San Diego.

Lagunitas - Hazy Wonder
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Lagunitas Brewing Co.

Bridge Road - Boysenberry Sour
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Άλλα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Anchorage - Follow Us
Γιώργος Ιορδανίδης
Heavy Seas - Glacier Froot
Γιώργος Ιορδανίδης
Saint Arnold - Double Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης
Amager - Panzer
Γιώργος Ιορδανίδης
Belching Beaver - Hazers Gonna Haze
Γιώργος Ιορδανίδης

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το