English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Ο Καιρός Και Οι Προσφορές Επηρεάζουν Την Crown Hellas Can

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μισογεμάτο παράμεινε το "δοχείο" της Crown Hellas Can την περασμένη χρονιά παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν τα μεγέθη της λόγω της μείωσης κατά 6,4% των συνολικών πωλήσεων δοχείων μπύρας και αναψυκτικών λόγω της σημαντικής μείωσης του όγκου των εξαγωγών της προς ανεξάρτητους πελάτες αλλά και προς άλλες εταιρείες του ομίλου Crown.

Σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η εσωτερική αγορά. Οι ποσότητες πωλήσεων στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν κατά 8,6% κυρίως λόγω των προσφορών σε αναψυκτικά και μπύρες στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, στην αύξηση της κατανάλωσης λόγω των καιρικών συνθηκών (παρατεταμένο ζεστό καλοκαίρι) και της αύξηση της τουριστικής κίνησης. Από την άλλη πλευρά οι πωλήσεις δοχείων τροφίμων σε αξία ήταν χαμηλότερες κατά 8,1% ως προς αυτές του 2017, λόγω της μειωμένης παραγωγής ροδάκινου, προϊόν το οποίο συνιστά κρίσιμο παράγοντα στην διαμόρφωση των επιπέδων πωλήσεων για δοχεία τροφίμων. Η μείωση της εσοδείας ροδάκινου, προήλθε από τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά την περίοδο ωρίμανσης του φρούτου και επηρέασε τους πελάτες της.

Αποτέλεσμα ο τζίρος της να μειωθεί κατά 3,8% στα 159,9 εκατ. ευρώ από 166,2 εκατ. το 2017. Παρότι αυξήθηκαν οι τιμές του αλουμινίου, οι μέσες τιμές πώλησης δοχείων μπύρας και αναψυκτικών, διατηρήθηκαν πέρυσι στα επίπεδα του 2017 ενώ αντίθετα οι αυξήσεις των πρώτων υλών για δοχεία τροφίμων καλύφθηκαν από αναπροσαρμογές στις τιμές πώλησης.

Τα μικτά κέρδη, μειώθηκαν κατά 12,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ κάτι που οφείλεται στον χαμηλότερο όγκο παραγωγής και πωλήσεων και στην αύξηση του κόστους παραγωγής, από τις υψηλότερες τιμές αγοράς των Α’ Υλών, της ενέργειας, των μεταφορικών πωλήσεων και της αναπροσαρμογής των μισθών. Τα αποτελέσματα προ φόρων περιορίστηκαν στα 2,99 εκατ. ευρώ από κέρδη 4,20 εκατ. ευρώ το 2017, ήτοι μείωση 28,8%, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους, διαμορφώθηκαν σε ζημιές 14,56 εκατ. ευρώ ενώ πριν τη διενέργεια της πρόβλεψης απομείωσης θυγατρικής το αποτέλεσμα θα ήταν κέρδος 1,74 εκατ. ευρώ έναντι 2,99 εκατ. ευρώ το 2017. Οι επενδύσεις της ανήλθαν πέρυσι σε 2,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή αθροιστικά την τελευταία πενταετία έχει υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 25,9 εκατ. ευρώ.

Για την τρέχουσα χρήση η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση των ποσοτήτων πωλήσεων δοχείων μπύρας και αναψυκτικών στην εγχώρια αγορά λόγω παραγωγής νέων προϊόντων (κυρίως δοχείων για αναψυκτικά) αλλά και στις εξαγωγές σε πελάτες που έχουν αυξήσει τον όγκο πωλήσεων τους τόσο στην αγορά που δραστηριοποιούνται όσο και στην διεθνή αγορά μέσω εξαγορών αντίστοιχων μονάδων εμφιάλωσης για μπύρες και αναψυκτικά. Όσον αφορά στα δοχεία τροφίμων, οι άστατες καιρικές συνθήκες κατά την πρώτη περίοδο συγκομιδής του ροδάκινου, επηρέασαν αρνητικά τις πρώτες ποικιλίες βιομηχανικού ροδάκινου, ωστόσο οι πελάτες της διατηρούν τις προγραμματισμένες παραγωγές τους.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Behemoth - Be Hoppy #3 / Im-PEACH-ment 2 : This Time It's Insurrection / Now That's What I Call Hoppy: Zythos / Biggie And Tupac - Hazy Hop Buddies #10
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Behemoth Brewing Co.

Το Deal Της Μπύρας «Νήσος» Με Την Carlsberg Και Το «Παράθυρο» Για Τις Διεθνείς Αγορές (Βίντεο)
naftemporiki.gr

Ο Αλέξανδρος Κουρής, ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Νήσος, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Beer Zombies - We Are The Weirdos
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Beer Zombies Brewing Co.

Κορονοϊός: Μπύρα Corona Τέλος - Γιατί Σταματά Η Παραγωγή Της
ethnos.gr

Η μπύρα λόγω ονόματος σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και έγινε αντικείμενο αστείων σχετικών με τον κορονοϊό.

Belching Beaver - Caramel Mocha Latte
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Belching Beaver Brewery.

Zagovor - Green Spectrum
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Zagovor Brewery.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το