English Greek
25
Πεμ, Απρ
45 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Βραβείο Για Καινοτόμο Κατασκευή, Έλαβε Η Τεχνική Και Επαγγελματική Σχολή Λάρνακας

Διαφορα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το Β βραβείο για καινοτόμο κατασκευή, έλαβαν οι μαθητές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας.

Σε δελτίο Τύπου του σχολείου αναφέρεται ότι «οι μαθητές του τμήματος ΗΣ3α του κλάδου της Ηλεκτρολογίας της Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας, έλαβαν το 2ο Βραβείο στον διαγωνισμό του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) «Τεχνολογία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση - ΤΕΚΕ 2018-2019» για την καινοτόμο κατασκευή με τον τίτλο «Έξυπνο» ψυγείο μπαρ, για να απολαύσετε την πιο παγωμένη μπύρα».

Την ερευνητική ομάδα αποτελούσαν «οι μαθητές Χαράλαμπος Ανδρέου, Παναγιώτης Αντωνίου, Άγγελος Κυριάκου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Νεοκλής Νεοκλέους, Δημήτριος Παπαμιχαήλ, Πίπη Μιχάι Μαριάν, Ανδρέας Τοουλιάς, Στέφανος Χαραλάμπους και Παναγιώτης Κύπρου, με συντονιστή τον καθηγητή της Ηλεκτρολογίας Χρήστο Παππά. Στην ομάδα συνέβαλαν επίσης οι καθηγητές Μιχάλης Κούντουρος, Ανδρέας Πάλου και Ελένη Σιαμέλη».

Σύμφωνα με το δελτίο, «ύστερα από έρευνα που έγινε στο διαδίκτυο, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει μια κατασκευή που να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία της μπύρας ή οποιουδήποτε άλλου ποτού, με αποτέλεσμα τα ποτά να ζεσταίνονται γρήγορα. Η παρατήρηση αυτή οδήγησε τους μαθητές στην κατασκευή ενός μπαρ ψυγείου, πάνω στο οποίο θα ακουμπούν οι πελάτες τα ποτά τους στην ειδική υποδοχή της επιφάνειας του μπαρ, για να διατηρούνται δροσερά».

Προστίθεται ότι «το «έξυπνο» μπαρ ψυγείο είναι μια καινοτόμος ξύλινη κατασκευή που παρέχει τη δυνατότητα να διατηρηθεί δροσερό το ποτό. Η ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια στο πάνω μέρος της, διατηρεί το ποτήρι με το ποτό στην επιθυμητή θερμοκρασία λόγω του ειδικού μεταλλικού μηχανισμού (του ατμοποιητή) που φέρει στο εσωτερικό της. Στην πάνω επιφάνεια του μπαρ έχουν τοποθετηθεί δύο βούρτσες, για να μην αλλάζει η θερμοκρασία της μπύρας και να διατηρείται σταθερή, όση ώρα κι αν χρειαστεί να παραμείνει ο πελάτης στο μπαρ. Στο κάτω μέρος του ψυγείου διαμορφώθηκε μια υποδοχή, για να εφαρμοστεί ο μηχανισμός του ψυγείου (συμπυκνωτής, συμπιεστής κ.ά.). Οι μαθητές σκέφτηκαν μάλιστα ότι θα μπορούσαν να κατασκευάσουν με παρόμοιο τρόπο και τραπεζάκια ψυγεία για τον ίδιο σκοπό».

Η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λάρνακας υπέβαλε επίσης συμμετοχή στο διαγωνισμό με τις κατασκευές «Ηλεκτρονικό τυχερό παιχνίδι!!!» και «Buggy!!! Κινήσου ηλεκτρικά και στην παραλία!!!», στις οποίες έλαβε υψηλή βαθμολογία».

Στο δελτίο Τύπου «η Διεύθυνση της Σχολής εκφράζει θερμά συγχαρητήρια, τόσο τα παιδιά όσο και τους συμμετέχοντες καθηγητές, που τα καθοδήγησαν και τα υποστήριξαν στην προσπάθεια τους».

πηγή: 24h.com.cy

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Øl - Limpopo / Das Kölsch
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η To Øl.

Tröegs - #476
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Põhjala / Holy Mountain - A Ton Of Honey
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Holy Mountain Brewing, κυκλοφόρησε η Põhjala Brewery.

Saint Arnold - Double Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Saint Arnold Brewing Co.

Odell - Sippin' Variety Pack
Γιώργος Ιορδανίδης

Ένα νέο, μικτό πακέτο, κυκλοφόρησε η Odell Brewing Co.

Radical Way - Bare Bones
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Radical Way Brewing.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το