English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Μπύρα και κρασί, απόλυτοι καλοκαιρινοί κυρίαρχοι στις εξόδους μας, μαζί με τα κοκτέιλ, τα οποία όμως πιθανότατα ξέρεις πως είναι τίγκα στις θερμίδες.

Ποιο από τα δύο εκλεκτά ποτά λοιπόν είναι πιο υγιεινό;
Πέρα από τα οφέλη για την καρδιαγγειακή μας υγεία, το κόκκινο κρασί είναι παράλληλα και ένα από τα πιο ελαφριά ποτά που μπορούμε να καταναλώσουμε το καλοκαίρι. Ένα ποτήρι κρασί, αποδίδει περίπου 150 θερμίδες.

Φυσικά, όποιος μένει στο ένα ποτήρι το καλοκαίρι και ψεύδεται και πίνει. Αλλά εντάξει, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, υπάρχουν και τα κοκτέιλ.

Όσον αφορά τα θρεπτικά συστατικά, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί περιέχει 187mg καλίου και παρέχει σημαντική ποσότητα φυτικών ινών. Αντίστοιχα, τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στο κρασί μπορεί να προστατεύσουν το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV.

Στα αρνητικά του, το κρασί μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων, ενώ είναι όξινο, κάτι το οποίο βλάπτει το σμάλτο των δοντιών. Επίσης, το κόκκινο κρασί μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες, ενώ κατηγορείται για ερεθισμό των αιμορροΐδων.

beer wine

Αν σου αρέσει η γεύση της μπύρας, μπορείς να γλυτώσεις από 40 μέχρι 55 θερμίδες στο μέσο ποτήρι αν επιλέξεις κάποια light (96 έως 100 θερμίδες ανά ποτήρι). Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κίνητρο για να πάρεις και δεύτερη, βέβαια, μιας και μπορεί να μην έχει αλκοόλ, αλλά έχει αρκετούς υδατάνθρακες.

Μια κανονική μπύρα τύπου lager από την άλλη, έχει περίπου 150 θερμίδες ανά κουτάκι 330ml. Αν είσαι μερακλής όμως και προτιμάς τις μπύρες τύπου IPA, να ξέρεις πως λόγω μεγαλύτερου αλκοολικού βαθμού, οι θερμίδες τους είναι κατά τί περισσότερες. Μια κλασική IPA, μπορεί να έχει από 170 μέχρι και 240 θερμίδες, ανά κουτάκι 330ml.

Στα θετικά της μπύρας, οι λυκίσκοι που περιέχει έχει φανεί ότι βοηθούν στο άγχος και στις διαταραχές του ύπνου, ενώ η θρεπτική της αξία ξεπερνά αυτή του κρασιού. Οι ποσότητες της πρωτεΐνης, των φυτικών ινών, των βιταμινών Β, του φυλλικού οξέος και της νιασίνης που βρίσκονται στην μπύρα την κάνουν περισσότερο κάτι σαν... γεύμα. Επίσης, οι μπύρες που έχουν αρκετό λυκίσκο, ενδέχεται να αυξάνουν την οστική πυκνότητα.

Όσον αφορά τα αρνητικά της, πέρα από την μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων σε σχέση με το κρασί, η μπύρα μπορεί να προκαλέσει καούρα (και έντονο ρέψιμο), ενώ δεν είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση υδατανθράκων.

πηγή: in2life.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιό Ποτό Λάτρευε Ο Μακαρίτης Πρίγκιπας Φίλιππος, Που Έφτασε Μέχρι Τα 99;
el.gr

Η ιστορία λέει πως όταν κάποια στιγμή ο Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, όταν προσκλήθηκε σε δείπνο από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Giuliano Amato, κοίταξε το κρασί που του προσέφεραν και είπε: «Φέρτε μου μπύρα. Ό,τι μπύρα και αν είναι, απλά να είναι μπύρα».

Μπύρα Χωρίς Αλκοόλ: Νέες Τεχνικές Για Υψηλής Ποιότητας Μπύρες
cibum.gr

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ζυθοποιοί για την παραγωγή μη αλκοολούχας μπύρας.

Πόσες Φυσαλίδες Μπορεί Να Έχει Ένα Ποτήρι Μπύρα; Η Επιστήμη Μίλησε!
sputniknews.gr

Υπάρχει κάποιος που να μη θέλει να περάσει καλά με μια μπύρα στο χέρι και να απολαύσει τον κρεμώδη αφρό της; Αναρωτηθήκατε, όμως, ποτέ πόσες φυσαλίδες θα μπορούσε να κρατήσει; Μια ομάδα επιστημόνων φαίνεται να βρήκε την απάντηση.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Έρευνα! Μια Μπύρα Την Ημέρα Προστατεύει Από Παθήσεις Και Χαρίζουν Μακροζωία
newsbreak.gr

Σύμφωνα με νέα έρευνα, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι «μία μπύρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Άμστερνταμ υποστηρίζουν μάλιστα ότι όσοι καταναλώνουν συγκεκριμένες μπύρες ζουν περισσότερο.

Οι Επιστήμονες Αποκάλυψαν Πόση Μπύρα Την Ημέρα Δεν Βλάπτει Την Υγεία
kipos.firenews.video

Η κατανάλωση άνω των 200 ml μπύρας την ημέρα βλάπτει την ταχύτητα αντίδρασης του ατόμου.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το