English Greek
30
Τρι, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δεν Παχαίνει, Ομορφαίνει

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ιταλοί, Φιλανδοί και Ολλανδοί ερευνητές αναφέρουν πως 1-2 μπύρες ημερησίως κάνουν καλό στην υγεία μας.

Όταν, όμως, λέμε 1 με 2 μπύρες, δεν εννοούμε ολόκληρη την κάβα!

Ιταλοί ερευνητές δηλώνουν σίγουροι πως η κατανάλωση μία ή δύο μπυρών καθημερινά, μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σε μία σειρά από πράγματα, όπως ακριβώς το κρασί. Η κατανάλωση μιας μετρημένης ποσότητας σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακού επεισοδίου κατά 42%.

Όμως πέρα απ' την καρδιά, η «καθημερινή μπύρα» μπορεί να προλάβει μια σειρά ακόμη από ασθένειες όπως ο διαβήτης (τύπου 2), τα προβλήματα στα νεφρά ή ακόμη και... στα μάτια!

Μια ομάδα Ολλανδών επιστημόνων παρατήρησε πως οι άνθρωποι που επί 4 χρόνια κατανάλωναν καθημερινά από μια μπύρα, είχαν πολύ λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2, ενώ Φιλανδοί συνάδελφοί τους, συμπέραναν πως μία-δυο μπύρες την ημέρα ρίχνουν σχεδόν στο μισό, την πιθανότητα να εμφανίσει κάποιος πέτρα στα νεφρά του. Τέλος, Καναδοί ερευνητές ανακάλυψαν τη σχέση της καθημερινής κατανάλωσης μπύρας, με την εξαιρετικά μεγάλη μείωση της πιθανότητας για καταρράκτη στα μάτια!

Τέλος, η καθημερινή μπύρα σε κάνει και... εξυπνότερο! Ή τέλος πάντων, αυτό ισχυρίζεται ότι απέδειξε το περιοδικό Consciousness and Cognition, το οποίο έβαλε ανθρώπους να παρακολουθούν ταινίες ενώ ταυτόχρονα έλυναν νοητικά και λεκτικά παζλ. Όσοι είχαν καταναλώσει λίγη (λίγη όμως!) μπύρα πιο πριν, έλυναν τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο σωστά απ' τους υπόλοιπους.

Το μυστικό ωστόσο, βρίσκεται στην ποσότητα. Μία μπύρα για τις γυναίκες, δύο για τους άντρες σε καθημερινή βάση, θα έχουν πολύ θετικά αποτελέσματα. Αν η ποσότητα ξεφύγει... τότε μάλλον θα υπάρξει πρόβλημα.

Είπαμε όμως, όλα τα πιο πάνω ισχύουν όταν η κατανάλωση γίνεται με μέτρο!

πηγή: sigmalive.com

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί Συνδέει Τη Ζυθοποιία Φιξ Με Το Βέλγιο
Μαίρη Αδαμοπούλου

Το άγνωστο νήμα που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Λέβεν του Βελγίου εντοπίστηκε στο εμβληματικό μεν, εγκαταλελειμμένο δε, βιομηχανικό συγκρότημα της ζυθοποιίας Φιξ, στη δυτική είσοδο της πόλης.

Μπορούν Οι NoLo Μπύρες Να Θεωρηθούν Υγιεινές;
Ζήσης Ψάλλας

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση μπύρας οδήγησαν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τις μπύρες χωρίς αλκοόλ και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ («nolo»), ειδικά σε ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η αποδοχή τους έχει αυξηθεί πρόσφατα, εν μέρει λόγω των εξελίξεων στην παρασκευή, που απαιτεί λιγότερη θερμότητα με αποτέλεσμα έτσι να διατηρούν περισσότερο την αρχική τους γεύση.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Αλκοόλ: Η Ποσότητα Και Το Μοτίβο Κατανάλωσης Που Οδηγούν Σε Προβληματική Συμπεριφορά
onmed.gr

Αν σας αρέσει το αλκοόλ, οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι πιο ασφαλές να πίνετε συχνά και σε μικρές ποσότητες και όχι υπερβολικά μία φορά την εβδομάδα.

Ντόρτμουντ: Ιδρύθηκε Σε Μια Μπυραρία
sigmalive.com

Από τις 19 Δεκεμβρίου 1909 άρχισε να γράφει την δική της ιστορία η Μπορούσια, η ομάδα του Ντόρτμουντ.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το