English Greek
06
Δευ, Μάι
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Παραμένει Στα Χέρια Της Εκκλησίας Η ΚΕΟ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ποιοι είναι οι μεγαλομέτοχοι μίας εκ των πιο γνωστών κυπριακών εταιρειών;

Παραμένει μεγαλομέτοχος της ΚΕΟ η Εκκλησία βάσει των όσων δημοσιεύονται για το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας.

Με σημερινή ανάρτηση στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η ΚΕΟ plc δημοσίευσε, όπως προνοείται, την συγκεντρωτική κατάσταση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Σύμφωνα με την κατάσταση η ΚΕΟ βρίσκεται στα χέρια της Εκκλησίας, με το 69,5% του μετοχικού κεφαλαίου να ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και στο Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο.

Συγκεκριμένα το 40,4% των μετοχών της ΚΕΟ ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το 28,8% στο Κεντρικό Εκκλησιαστικό Ταμείο, ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 0,21% ανήκει σε υπαλλήλους της εταιρείας και το υπόλοιπο 30,3% ανήκει σε άλλους επενδυτές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση με διασπορά στο ευρύ κοινό.

Χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για το κυπριακό κοινό, στην ιστοσελίδα της εταιρείας αναφέρεται ότι με έδρα τη Λεμεσό η Κυπριακή Εταιρία Οίνων (ΚΕΟ) ιδρύθηκε το 1927 με σύγχρονα εργοστάσια, και πρόεδρο του Συμβουλίου της τον Ν. Π. Λανίτη, δεσπόζουσα φυσιογνωμία της οικονομικής ζωής της πόλης.

Στη πορεία η επέκταση της στον τομέα της ζυθοποιίας, το ζυθοποιείο ΚΕΟ ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε στην Κύπρο και το 1951 άρχισε η παραγωγή της μπύρας KEO - τύπου Pilsner Lager Beer.

Η μπύρα ΚΕΟ σχεδιάστηκε από Τσέχους ζυθοποιούς βάση της φημισμένης Τσέχικης παράδοσης στις μπύρες lager λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις Κυπριακές κλιματολογικές συνθήκες.

πηγή: sigmalive.com

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saint Arnold - DDH Art Car
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Saint Arnold Brewing Co.

Maltgarden / Pinta - Fruitful Memories
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Browar Pinta, κυκλοφόρησε η Browar Maltgarden.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Άνω Των 85 Εκατ. Ευρώ Το «Κέρασμα» Στη Heineken Την Τριετία 2020 - 2022
Μελίνα Ζιάγκου

Έχοντας ήδη ξεπεράσει κατά πολύ τις επιδόσεις του 2021, οι πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας «τρέχουν» στο 9μηνο εφέτος με ρυθμό αύξησης 22,2%, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά της μπύρας όχι μόνο ανέκτησε τις απώλειες της πανδημίας αλλά - και με τη συμβολή του τουρισμού - στοχεύει σε ρεκόρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Της Carlsberg Λέει Ότι Ο Πληθωρισμός Θα Μπορούσε Να "Χτυπήσει" Τις Πωλήσεις Μπύρας Το 2023
capital.gr

Η δανέζικη Carlsberg δεν έχει στη διάθεσή της κάποια στοιχεία επί του παρόντος που να υποδηλώνουν ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός πλήττει τις πωλήσεις μπύρας, αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το 2023 καθώς οι ζυθοποιοί συνεχίζουν να αυξάνουν τις τιμές, δήλωσε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Cees 't Hart.

Βέλγιο: Έλλειψη Μπύρας Λόγω Των Καιρικών Συνθηκών; Τα Δεδομένα Δίνουν Την Απάντηση
Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Ανησυχία για την έλλειψη... μπύρας εκφράζουν ζυθοποιοί στο Βέλγιο εξαιτίας των καιρικών φαινομένων, ωστόσο τα βελγικά μέσα διερωτώνται εάν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί στην πράξη και θέτουν επί τάπητος τα δεδομένα.

Στατιστικά: Χρονιά Ρεκόρ Για Το Oktoberfest 2023 Του Μονάχου
Νικόλαος Σκριτλής

Το 2023 ήταν μια χρονιά ρεκόρ για το Oktoberfest - υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι, περισσότερες μπύρες χωρίς αλκοόλ και περισσότερη κοκαΐνη στο Wiesn από ποτέ άλλοτε.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το