English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Έφτιαξαν Μπύρα Με Κρασί Ξυνιστέρι (Βίντεο)

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το μικροζυθοποιείο στη Σωτήρα που φτιάχνει μπύρα με κυπριακό κρασί Ξυνιστέρι και εξάγει στη Γερμανία.

Μία παγκύπρια πρωτοτυπία που κάνει τη χώρα μας διεθνώς γνωστή κατάφερε να πετύχει ένα μικροζυθοποιείο στη Σωτήρα.

Το Octo Microbrewery, κατάφερε να παρασκευάσει μπύρα με κυπριακό κρασί Ξυνιστέρι. Το Cyprus Grape Ale όπως είναι η ετικέτα του νέου ποτού που παρασκευάζεται από το ζυθοποιείο της Σωτήρας στηρίζεται στην Ιταλική συνταγή Grape Ale την οποία κατάφερε να υλοποιήσει ο brewmaster του μικροζυθοποιείου Michel Cartaino, ο οποίος κατάγεται από την Ιταλία και έχει δουλέψει ως brewmaster στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Ο Michele διαμένει, πλέον, μόνιμα στην Κύπρο και δημιουργεί από τη Σωτήρα μπύρες μοναδικής ποιότητας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ζυθοποιείου, Taras Lozhenko, η μοναδικότητα που χαρακτηρίζει την κυπριακή Grape Ale δεν είναι μόνο ότι συνδυάζει ζύθο και βύνη μπύρας, αλλά για πρώτη φορά καταφέρνει να συνδυάσει μαγιά άγριας ποικιλίας σταφυλιού με μαγιά ζυθοποιίας. Το αποτέλεσμα είναι ένα μοναδικό ποτό με γεύση που συνεπαίρνει τον ουρανίσκο, αφού συνδυάζει την γλυκύτητα και την ξινάδα που αφήνει το κυπριακό κρασί ξυνιστέρι, μαζί με τη μοναδική γεύση μπύρας.

Μάλιστα, για να καταφέρει να υλοποιήσει το όραμά του το μικροζυθοποιείο, συνεργάστηκε με ένα από τα πιο γνωστά κυπριακά οινοποιεία, την Αγία Μαύρη. Ο λόγος που επιλέγηκε το ξυνιστέρι είναι γιατί αποτελεί την πιο σημαντική κυπριακή ποικιλία.

Εξαγωγές στη Γερμανία
Το σημαντικότερο για το Grape Ale του Octo Microbrewery είναι και η στενή συνεργασία με το Lahnsteiner Brauerei το οποίο μετρά 300 ολόκληρα χρόνια ιστορίας και με τον ζυθοποιό Markus Fore ο οποίος σήμερα αποτελεί την δέκατη γενιά ζυθοποιών του Lahnsteiner Brauerei και είναι ένας από τους πέντε καλύτερους sommeliers στην Ευρώπη. Η σημαντική αυτή συνεργασία, οδήγησε στο να αποσταλούν απευθείας για Γερμανία τα πρώτα 1.730 μπουκάλια Grape Ale μόλις εμφιαλώθηκαν, διαφημίζοντας παράλληλα τη χώρα μας αλλά και την κυπριακή μπύρα στο εξωτερικό!

Λίγα λόγια για το Octo Microbrewery
To Octo Microbrewery είναι το πρώτο μικροζυθοποιείο που δημιουργήθηκε στην Κύπρο το 2012 το οποίο λειτουργεί με μόνο γνώμονα την ασυμβίβαστη ποιότητα των συστατικών και των συνταγών, κρατώντας, έτσι, υψηλά την ποιότητα της γεύσης. Απαιτούνται, συνολικά, δύο μήνες ζύμωσης της μπύρας, η οποία μπαίνει σε ειδικά βαρέλια σε 5 βαθμούς κελσίου. Το 2019 το Octo Microbrewery εισήλθε με δική του ετικέτα με μπύρα Lager, μία μοντέρνα συνταγή της διάσημης τσεχικής μπύρας, η οποία παρασκευάζεται από τον διάσημο brewmaster, Roman Kozak.

Ο Ιταλός ζυθοποιός Michele Cartaino, ο οποίος παρασκευάζει μπύρα σε πολλά γνωστά ζυθοποιεία στην Ευρώπη, συνεργάζεται συνεχώς μαζί με το ζυθοποιείο. Και σύμφωνα με τις συνταγές του Michele Cartaino, παρασκευάζεται η διάσημη Weisse με γερμανικό χαρακτήρα αλλά και την «πριγκίπισσα» Session IPA με άρωμα Μεσογειακών φρούτων.

Παράλληλα, το ζυθοποιείο διαθέτει μουσείο μπύρας με ιδιαίτερη έμφαση στην ιστορία της ζυθοποιίας στην Κύπρο. Η χειροποίητη μπύρα παρασκευάζεται στην Κύπρο για 4.000 χρόνια. Από την Εποχή του Χαλκού.

Μπορείτε να βρείτε την Octo Beer σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια, ενώ στην επαρχία Αμμοχώστου μπορείτε να τη βρείτε στην Υπεραγορά Κόκκινος και στην Κάβα Robustos.

πηγή: famagusta.news

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Øl - Stereo Mono HBC 472 / Birramisu
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η To Øl.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων Με Αναπηρία: Γιατί Η Χαρά Αποκλείεται Να Αποκλείσει Κάποιον
oneman.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Brand Manager της μπύρας Mythos, Βαγγέλης Μποκίδης, μιλά στο OneMan σχετικά με τις δράσεις της μάρκας υπέρ της συμπερίληψης.

Beer Zombies - The Hoppy Horror Picture Show
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφορεί η Beer Zombies Brewing Co.

Karl Strauss - This One Goes To Eleven
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Karl Strauss Brewing Co.

Nepomucen - Carpio Koźlak Jesienny
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Nepomucen.

Bridge Road - Mayday Hills Saison
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Bridge Road Brewers.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το