English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Photos Photiades: Ο Κυπριακός Όμιλος Των 400 Εκατομμυρίων Που Κλείνει Deals Και Κάνει Real Estate Στην Ελλάδα

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Με αθόρυβο πλην όμως μεθοδικό τρόπο ο κυπριακός όμιλος Photos Photiades, έχει τοποθετηθεί στην ελληνική αγορά ποικιλοτρόπως. Επενδύοντας τόσο στον τομέα των ποτών και του καφέ, όσο και στο real estate με συγκεκριμένες κινήσεις κατά κύριο λόγο στα νότια προάστια.

Ευρύτερα όμως ως όμιλος είναι ο εμφιαλωτής της Carlsberg στην Κύπρο, της μπύρας Λέων καθώς και των Krauzer Braus Beers αλλά και του φυσικού μεταλλικού νερού Αγρός, ενώ δραστηριοποιείται και στο κρασί με το Οινοποιείο Κυπερούντας, παράγει τους χυμούς ΕΝΑ, αποστάζει και εμφιαλώνει την premium βότκα, Tazovsky. O τζίρος του υπολογίζεται σε ποσό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, διατηρεί τη θυγατρικές εμπορικές επιχειρήσεις και σε χώρες όπως η Ρουμανία με την PPD Romania, η οποία ξεκίνησε την δραστηριότητά της το 2007 και αποτελεί έναν από τους βασικούς παίκτες της συγκεκριμένης αγοράς με διανομή προϊόντων μεγάλων ομίλων ποτών και αλκοολούχων όπως η Diageo, το Gruppo Campari, η Nestle, η Nestle Waters και άλλοι. Παρουσία επίσης διατηρεί με εταιρείες συμφερόντων του στη Σλοβενία και την Κροατία. Ειδικότερα, η PPD Croatia είναι σημαντικός διανομέας ποτών υψηλής ποιότητας στην Κροατία με διασπορά χαρτοφυλακίου σε οινοπνευματώδη ποτά, κρασί και νερό. Επιπλέον, η PPD Slovenia έχει αναλάβει τη διανομή premium οινοπνευματωδών στην αγορά της Σλοβενίας.

Μέσω της Beverage World στην Ελλάδα, αποκομίζει κύκλο εργασιών περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ. Στη χώρα μας διακινεί τα αλκοολούχα ποτά του Gruppo Campari όπως τα Apleton, Grand Marnier, Wild Turkey και Crodino. Στον καφέ διακινεί τον καφέ Lavazza, ενώ διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και το τσάι Heraclea.

Το ελληνικό real estate και το τουριστικό project στην Κρήτη
Σε ό,τι αφορά τον τομέα του real estate, στην Ελλάδα διατηρεί την εταιρεία Emerald Developments, η οποία έχει αναπτύξει οικιστικά ακίνητα πολυτελείας στη Γλυφάδα, αλλά και το συγκρότημα κατοικιών The Emerald Terraces στην ίδια περιοχή. Στο πλάνο προς ανάπτυξη εντάσσεται το πολυτελές τουριστικό θέρετρο Triopetra στο Ρέθυμνο. Ο σχεδιασμός του εν λόγω τουριστικού συγκροτήματος προβλέπει την υλοποίησή του σε δύο επιμέρους φάσεις. Η πρώτη αφορά στην κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων, δυναμικότητας 155 δωματίων και 23 πολυτελών τουριστικών κατοικιών, καθώς και spa, γηπέδου γκολφ και συνεδριακού κέντρου.

Σε δεύτερη φάση, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός τουριστικού χωριού, που θα αναπτυχθεί γύρω από μια παραδοσιακή πλατεία, με καταστήματα και εκκλησία, ενώ θα περιλαμβάνει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, θεματικό πάρκο αναψυχής για παιδιά και λοιπούς χώρους ψυχαγωγίας.

H Emerald Developments είχε τζίρο 4,4 εκατ. ευρώ στην τελευταία δημοσιευμένη χρήση του 2021, με μείωση κατά 1% σε σύγκριση με το 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων ήταν 582,4 χιλιάδες ευρώ την ίδια χρονιά από 244,66 χιλιάδες ευρώ που ήταν το 2020.

Το 2022 έκανε ένα ακόμα βήμα στην ελληνική αγορά, εξαγοράζοντας την μικροζυθοποιία Siris με έδρα της Σέρρες, από τον επιχειρηματία Γιάννη Μαρμαρέλη, ενώ κατά πληροφορίες αυτή την περίοδο διερευνά και άλλη κίνηση εξαγοράς επιχείρησης στη χώρα μας.

81 χρόνια επιχειρηματικής διαδρομής
Η ίδρυση του ομίλου σηματοδοτείται το 1942 στην Κύπρο, όταν ο ιδρυτής του, Φώτος Φωτιάδης, εξαγόρασε μία μικρή ζυθοποιία στην Μεγαλόνησο, ξεκινώντας την παραγωγή της μπύρας, Λέων, η οποία ήταν η πρώτη που παρήχθη στη χώρα πριν προχωρήσει αργότερα στην παραγωγή και εμφιάλωση της Carlsberg. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδρυτής του ομίλου Φωτός Φωτιάδης προσπαθούσε να πείσει τότε είτε την Carlsberg είτε την Tuborg, τις πιο μεγάλες ζυθοποιίες της Δανίας, να του παραχωρήσουν άδεια παραγωγής της μπύρας τους στην Κύπρο. Εκείνη την περίοδο, ήταν ξεχωριστές βιομηχανίες παρόλο που σήμερα ανήκουν στον ίδιο όμιλο. Ωστόσο οι πρώτες προσεγγίσεις του Φωτιάδη είχαν αρνητική έκβαση. Μάλιστα, οι δανέζικες ζυθοποιίες είχαν τότε μια συμφωνία μεταξύ τους να μην επιτρέψουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας παραγωγής της lager μπύρας εκτός Δανίας με στόχο να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας μέσα στη χώρα τους. Εν τελεί ο ίδιος κατάφερε να τους πείσει για τα οφέλη που θα είχε η εξωστρέφεια, με αποτέλεσμα τελικά να λάβει την άδεια παραγωγής επί κυπριακού εδάφους. H δημιουργία του ζυθοποιείου και η εξασφάλιση της άδειας παραγωγής της Carlsberg στην Κύπρο, ήταν η πρώτη παγκοσμίως εκτός Δανίας. Επικεφαλής σήμερα είναι ο Αλέξης και ο Παύλος Φωτιάδης, επιχειρηματίες που εκπροσωπούν τη δεύτερη γενιά στον όμιλο που δημιούργησε ο πατέρας τους.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκλήσεις Για Τη Βιομηχανία Μπύρας Επιφέρουν Οι Αυξήσεις Των Τιμών Παραγωγού
cibum.gr

Έκθεση της Rabobank για τη βιομηχανία μπύρας αναφέρει προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ζυθοποιίες, καθώς και προτάσεις για να επιβιώσουν από τις οικονομικές δυσκολίες των τελευταίων ετών.

Tired Hands / Little Log Cabin - Sunny Day
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Little Log Cabin Brewing Co., κυκλοφόρησε η Tired Hands Brewing Co.

Moksa - Mostra 6th
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Moksa Βrewing Co.

Stone - Ruined Again
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα αναμένεται από την Stone Brewing Co.

Barreled Souls / Tripping Animals - Tripping Through Maine
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Tripping Animals Brewing, κυκλοφόρησε η Barreled Souls Brewing Co.

Anderson's - The Devil / Horror Dance Squad
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Anderson's Craft Beer.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το