English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

AB Inbev: Νίκησε Τις Εκτιμήσεις Παρά Το Πλήγμα Στην Bud Λόγω Τρανς Influencer

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της αγοράς και διατήρησε το guidance του 2023 ο μεγαλύτερος ζυθοποιός παγκοσμίως AB InBev, καθώς η ισχυρή ζήτηση στην μετά-Covid Κίνα αντιστάθμισε το πλήγμα των συντηρητικών αντιδράσεων στις ΗΠΑ μετά την προώθηση της Bud από τρανς influencer.

Ειδικότερα, ο παραγωγός των Budweiser, Stella Artois και Corona ανακοίνωσε ότι η κερδοφορία EBITDA του αυξήθηκε κατά 5% στο δεύτερο τρίμηνο στα 4,91 δισ. δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές προέβλεπαν να παρουσιάσει πτώση 0,4%.

Κάτι που έρχεται μάλιστα όταν ο βασικός ανταγωνιστής της, η Heineken, κινήθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων και υποβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη της στο έτος.

Σε αυτό το κλίμα η μετοχή της AB InBev ενισχύεται κατά 3,5% στην έδρα της στο Βέλγιο και ηγείται του FTSEurofirst 300 (με τις 300 μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις) ενώ στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street κερδίζει επίσης άνω του 3%.

AB InBev, που παράγει σχεδόν το 1/4 της μπύρας που καταναλώνεται παγκοσμίως, ανέφερε ότι οι όγκοι των πωλήσεών της υποχώρησαν κατά 1,4% παρά την ανάπτυξη που είχε στις περισσότερες αγορές της.

Οι μέσες τιμές της ωστόσο ήταν ενισχυμένες κατά 9% σε ετήσια βάση, λόγω των αυξήσεων που έκανε αλλά και τις στροφής των καταναλωτών προς πιο ακριβά ποτά.

Στην Κίνα, η εταιρεία πούλησε 11% περισσότερη μπύρα σε όγκους και πάνω από 20% περισσότερες "premium" μπύρες, με τα έσοδα και τα κέρδη της στη χώρα να ξεπερνούν έτσι τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η ζυθοποιία ανέφερε επίσης ότι τα έσοδα και τα κέρδη ήταν αυξημένα στις μεγάλες αγορές της Βραζιλίας και του Μεξικού, καθώς και στην Κολομβία και την Ευρώπη.

Την ίδια ώρα όμως το αντίθετο συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες, την κατά βάση μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, όπου η Bud Light έχασε την πρώτη θέση από την Modelo Especial (της Constellation Brands) έπειτα από τις συντηρητικές αντιδράσεις στην προώθηση της μπύρας από τη διάσημη τρανς TikToker Dylan Mulvaney.

Κάτι που οδήγησε σε κύμα ομοφοβίας και μηνύματα μίσους από ακροδεξιούς λογαριασμούς στα social media, με καταναλωτές να πετούν προϊόντα Bud Light τους σε κάδους απορριμμάτων ή και να καταστρέφουν βίαια κουτάκια μπύρας.

Οι πωλήσεις της Bud Light στις ΗΠΑ μέσω καταστημάτων έχουν μειωθεί κατά 25% από τον Απρίλιο, αλλά η εταιρεία ενημέρωσε ότι πλέον έχουν σταθεροποιηθεί, ενώ έρευνα έδειξε ότι το 80% των καταναλωτών τάσσεται ευνοϊκά ή ουδέτερα προς τη μάρκα.

πηγή: capital.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cameron's - Rock The Bells / Crown Jewel / Chockie Wockie
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Cameron's Brewing Co.

Οπαδός Της Σάλκε Πανηγυρίζει Γκολ Με 7 Μπύρες Στο Κεφάλι!
Χρήστος Μαγγίνας

Viral κατάφερε να γίνει ένας οπαδός της Σάλκε, με την γερμανική ομάδα να σκοράρει στη Veltins Arena αναγκάζοντας τον να «χορέψει» με 7 μπύρες στο κεφάλι.

Moksa - To The Moon / Little Pop
Γιώργος Ιορδανίδης

Δυο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Moksa Brewing Co.

Flying Dog - Saltwater Taffy / You're On Mute / Zen Blaster
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες, περιορισμένης παραγωγής, μπύρες κυκλοφόρησε η Flying Dog Brewery.

Μία Ξινή Μπύρα Με Ρόδι Από Θεσσαλούς Παραγωγούς Φέρνει Η Ζυθοποιία Πηνειού
Γιώργος Λαμπίρης

Στην τρίτη φάση υλοποίησης επενδύσεων εισέρχεται η Ζυθοποιία Πηνειού, διαθέτοντας ποσό που θα ανέλθει στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Heavy Seas - Strawberry Shortcake
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Weber's Cider Mill Farm, κυκλοφορεί η Heavy Seas Beer.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το