English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tesla: Τί Κέρδισε Στη Διαμάχη Με Την Κινεζική Μπύρα «Tesila»

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Το 2019 μια σειρά αλκοολούχων ποτών με την ονομασία Tesila Soda και Tesila Beer εμφανίστηκε στην αγορά της Κίνας, με λογότυπο παρόμοιο με αυτό της Tesla.

Απόφαση υπέρ της Tesla έλαβε πρόσφατα κινεζικό δικαστήριο, μετά από μήνυση στην οποίαν υποστηριζόταν ότι η κινεζική μάρκα ποτών Tesila χρησιμοποίησε το λογότυπο της Tesla για να πουλήσει τα προϊόντα της που έφεραν ένα εντυπωσιακά παρόμοιο όνομα με την εταιρεία αυτοκινήτων.

Η απόφαση σε δεύτερο βαθμό, που επιβεβαίωσε την πρωτοβάθμια απόφαση, ανακοινώθηκε πρόσφατα από το Shanghai Securities News. Η απόφαση του δικαστηρίου σηματοδοτεί μια νίκη για την Tesla σε αυτή τη διαμάχη για το εμπορικό σήμα.

Το 2019, μια σειρά αλκοολούχων ποτών με την ονομασία Tesila Soda και Tesila Beer εμφανίστηκε στην αγορά της Κίνας με λογότυπο παρόμοιο με αυτό της Tesla, που φέρει το εμβληματικό Τ. Γύρω στον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Tesla υπέβαλε μήνυση κατά της Tesila Beer κάνοντας λόγο για παραβίαση του εμπορικού σήματος της εταιρείας.

tesila beer

Στην υπόθεση εμπλέκεται μια εταιρεία με την επωνυμία Sino Drinks Food Company, η οποία είναι γνωστό ότι χρησιμοποιεί μια πρακτική που αναφέρεται ως υφαρπαγή εμπορικών σημάτων.

Αυτή η πρακτική περιλαμβάνει την καταχώριση των εμπορικών σημάτων μιας εταιρείας ή μιας επωνυμίας προκειμένου να αποτραπεί η χρήση της επωνυμίας της εταιρείας στη χώρα. Στη συνέχεια, ο καταληψίας του εμπορικού σήματος θα προσπαθήσει να πουλήσει πίσω το branding στην αρχική εταιρεία αποκομίζοντας κέρδος.

Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο δικαστικής διαμάχης, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του και η απόπειρα της Sino να υφαρπάξει το εμπορικό σήμα σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως απέτυχε. Το δικαστήριο διέταξε τη Sino Drinks Food Company να σταματήσει την παραβίαση των αποκλειστικών δικαιωμάτων της Tesla, να σταματήσει τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις για να διευκρινίσει τα γεγονότα της υπόθεσης και να αποζημιώσει την Tesla με περίπου 690.900 δολάρια εντός 10 ημερών από την απόφαση.

Αλλά η απόφαση αναφέρεται στο εμπορικό σήμα, δηλαδή το «Τ» της Tesla και όχι την ίδια την ονομασία της Tesila, η οποία μπορεί να διατηρηθεί.

Το περίεργο είναι ότι λίγο μετά την απόφαση «ζυθογνώστες» ανά τον κόσμο ποστάρουν σε σελίδες που ασχολούνται με μπύρες, θετικές γνώμες για διάφορα προϊόντα της Tesila, ίσως σε αντίδραση για την υπέρ της Tesla απόφαση του δικαστηρίου.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που η Tesla μπλέκει σε διαμάχες για παραβίαση εμπορικών σημάτων όσον αφορά τα αλκοολούχα ποτά. Ένα κινεζικό οινοποιείο βρέθηκε να κυκλοφορεί πέρυσι μια Tesla Tequila που μοιάζει με εκείνη που λάνσαρε το αφεντικό της εταιρείας την πρωταπριλιά του 2020.

tesla tequila

Tesla Tequila
Και ο ίδιος ο Ίλον Μασκ, όμως, έχει κάνει κινήσεις στη βιομηχανία αλκοόλ με την Tesla Tequila. Πιο πρόσφατα, η εταιρεία αυτοκινήτων του δισεκατομμυριούχου κυκλοφόρησε μια περιορισμένη έκδοση «GigaBier».

Η τεκίλα περιορισμένης κυκλοφορίας που πουλιόταν για $250, έγινε ανάρπαστη, και τώρα τα άδεια πλέον μπουκάλια πωλούνται έως $1000 σε διαδικτυακές δημοπρασίες. Η μπύρα σε στιλ pilsner έχει ένα μπουκάλι σχεδιασμένο να μιμείται το Cybertruck της Tesla. Η ίδια η μπύρα λέγεται ότι τιμά την 500χρονη παράδοση της γερμανικής ζυθοποιίας Reinheitsgebot.

πηγή: ot.gr

 
 

 

 

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Dugges / Other Half - Bourbon & Ginger
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας, σε συνεργασία με την Other Half Brewing Co., ανακοίνωσε η Dugges Bryggeri.

Surly - Digital Wizard Mango / Mozzafiato / Battle Vest
Γιώργος Ιορδανίδης

Τρεις νέες εποχιακές ετικέτες κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Ecliptic / Cloudburst - Witbier With Lemon
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Cloudburst Brewing, κυκλοφόρησε η Ecliptic Brewing.

Sudden Death - Slapshot / Riff / Sour Squid / STS: Live And Loud
Γιώργος Ιορδανίδης

Τέσσερεις νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Sudden Death Brewing Co.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Το Πιο Αισιόδοξο Σενάριο Ο Τουρισμός Να Φθάσει Το 50% Του 2019
Μάκης Αποστόλου

O Σίμων Ανερούσος, Διευθυντής Πωλήσεων στην Ολυμπιακή Ζυθοποιία, αποκαλύπτει στην «Η» τις νέες αγορές-στόχους της εταιρείας προκειμένου οι εξαγωγές να ξαναβρεθούν στο 9% του συνολικού τζίρου.

Μπύρα: Βουτιά Για Τη Μετοχή Της Μεγαλύτερης Ζυθοποιίας Στον Κόσμο AB InBev
ot.gr

O αμερικανικός γίγαντας καπνού Altria ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το ποσοστό του στη βελγική ζυθοποιία.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το