English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

«Βουτιά» Στις Πωλήσεις Μπύρας Στη Γερμανία - Τί Δείχνουν Τα Στοιχεία

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μετά το... διάλειμμα του 2022, όταν η πανδημία και το κλείσιμο στο σπίτι έφερε διόγκωση της ζήτησης και των πωλήσεων, οι πωλήσεις μπύρας επανήλθαν σε καθοδική τροχιά πέρυσι - Σε βάθος 30 ετών η πτώση ξεπερνά το 25% - Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζουν οι μικρές ζυθοποιίες.

Μπορεί να θεωρούμε τη Γερμανία ως τη... βασίλισσα της μπύρας, όμως τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως οι πωλήσεις μπύρας βρίσκονται σε σταθερά πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, οι πωλήσεις μπύρας στη χώρα μειώθηκαν κατά 4,5% το 2023 πέφτοντας στα 8,4 δισ. λίτρα. Το νούμερο αυτό δεν περιλαμβάνει τα προϊόντα μπύρας χωρίς αλκοόλ, αλλά και τις μάρκες που εισάγονται από χώρες εκτός της ΕΕ.

Σε σύγκριση με τα επίπεδα πωλήσεων προ δεκαετίας, ήτοι το 2023, η κάμψη στις πωλήσεις φτάνει το 11,3% ενώ σε βάθος τριάντα ετών, ήτοι σε σχέση με το 1993, η πτώση αγγίζει το εντυπωσιακό 25,3%!

Το 2022, ο κλάδος είχε βιώσει μια ανάκαμψη σε ποσοστό 2,7%, καθώς η κατανάλωση στο σπίτι εν μέσω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας ενισχύθηκε, με αποτέλεσμα και οι πωλήσεις να αυξηθούν. Όμως, η πτωτική τάση των προηγούμενων ετών επανήλθε πέρυσι.

Πάντως, και οι εξαγωγές περιορίστηκαν σε ποσοστό 5,9%. Η πτώση στις πωλήσεις προς τις έτερες χώρες της ΕΕ ήταν μικρή, κατά 2,6% στα 784 εκατ. λίτρα γνήσιας γερμανικής μπύρας, όμως οι πωλήσεις προς τρίτες χώρες «βούλιαξαν» σε ποσοστό 9,6% στα 646,7 εκατ. λίτρα.

Τα ντόπια ζυθοποιία, ειδικά τα μικρότερα, έχουν αρχίσει να πιέζονται έντονα από την κάμψη των πωλήσεων, την οποία αποδίδουν σε πολλές αιτίες, από την οικονομική δυσπραγία και την αύξηση του κόστους ζωής έως και λόγους υγείας. Μάλιστα, δεδομένου πως το κόστος παραγωγής έχει εκτιναχθεί, η ένωση των ζυθοποιών, θεωρεί πως μικρότερες και οικογενειακές εταιρείες (που αφθονούν στη χώρα) θα έχουν, αν όχι ήδη αντιμετωπίζουν, πρόβλημα επιβίωσης.

πηγή: newmoney.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΔΙΕΚ Κομοτηνής Ξεναγήθηκε Στη Βεργίνα
xronos.gr

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με γευστική δοκιμή.

Birbant - Combos
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Hoppin' Frog - Kickin' Blackberry Turbo Shandy
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας, σε συνεργασία με την Akron City FC, ανακοίνωσε η Hoppin' Frog Brewery.

Birbant - Otus / Nocturna
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Browar Birbant.

Epic - Mayz
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Epic Brewing Co.

Αύξηση 10% Στις Παραδόσεις Μπύρας Τον Μάρτιο
philenews.com

Αύξηση 10% παρουσίασαν σε ετήσια βάση οι συνολικές παραδόσεις μπύρας τον Μάρτιο του 2023, μια αύξηση η οποία ωθήθηκε από τις εγχώριες παραδόσεις.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το