English Greek
09
Πεμ, Μάι
37 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πώς Η Μεγαλύτερη Ισπανική Ζυθοποιία Ενισχύει Με Προπληρωμένες Αγορές Από Πελάτες 1.000 Εστιατόρια Και Μπαρ

Διεθνη
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ο τομέας εστίασης είναι ένας από τους πιο πληγέντες από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ παραμένουν κλειστά από τις 14 Μαρτίου.

Ενόψει της επαναλειτουργίας του τομέα, με αυστηρούς κανόνες για τη διασφάλιση της τήρησης των κανόνων ασφαλείας οι μεγάλες ισπανικές ζυθοποιίες έχουν υιοθετήσει πρωτοβουλίες, προκειμένου να στηρίξουν τον τομέα της εστίασης, ο οποίος ευθύνεται για το 70% της κατανάλωσης ζύθου. Για τις μεγάλες ζυθοποιίες, η κατανάλωση σε μπαρ και εστιατόρια επιφέρει περισσότερο από το ήμισυ των κερδών τους, ενώ οι μικρότερες ζυθοποιίες εξαρτώνται αποκλειστικά από τα μπαρ, καθώς δεν πωλούν τα προϊόντα τους στη λιανική. Παράλληλα, η μπύρα, αποτελεί και ένα από τα πιο σημαντικά αγαθά του τομέα καθώς το 25% με 40% των εσόδων των καταστημάτων εξαρτάται από τις πωλήσεις αυτής.

Η μεγαλύτερη ισπανική ζυθοποιία, Mahou-San Miguel, ξεκίνησε στις 24 Απριλίου τη διαδικτυακή καμπάνια «Ahora Más Que Nunca» (Τώρα Περισσότερο από Ποτέ), στην οποία οι πολίτες μπορούν να προπληρώσουν και να αγοράσουν ζύθο και άλλα προϊόντα, τα οποία θα μπορούν να καταναλώσουν στα επιλεγμένα μπαρ και εστιατόρια με το άνοιγμά τους. Με αυτόν τον τρόπο, βοηθούν τις επιχειρήσεις να έχουν την αναγκαία ρευστότητα για τη διάρκεια κατά την οποία παραμένουν κλειστά. Μέσω της πλατφόρμας, επιτρέπεται και η δωρεά σε κάποιο κατάστημα.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν ήδη 1.000 συνεργαζόμενα μπαρ και εστιατόρια ενώ δίνεται η δυνατότητα οι πελάτες να επιλέξουν επιπλέον καταστήματα.

Πέραν αυτού, η ίδια εταιρία, έχει ανακοινώσει ότι θα δωρίσει στα συνεργαζόμενα με αυτήν καταστήματα, μάρκες ζύθου και νερού της, συνολικής αξίας 750 εκ. ευρώ, προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της τις πρώτες ημέρες του ανοίγματος. Παρόμοιο μέτρο έχει υιοθετήσει και η Heineken Ισπανίας, η οποία με την πρωτοβουλία #Fuerzabar, έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παρέχει 18 εκατ. από τα προϊόντα της στα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Οι δράσεις αυτές δεν εκπλήσσουν δεδομένου ότι οι ζυθοποιίες δεν μπορούν να καλύψουν τις απώλειες κερδών τους από το κλείσιμο των καταστημάτων. Σύμφωνα με την Ένωση Ζυθοποιών Ισπανίας (Cerveceros de España), η κατ’ οίκον κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 30%, η οποία όμως δεν μπορεί να φθάσει τη συνολική κατανάλωση που πραγματοποιούνταν σε εστιατόρια και μπαρ.

Πέραν όμως της μικρότερης ζήτησης, η κατανάλωση στο σπίτι δεν ενισχύει την κατανάλωση άλλων προϊόντων, όπως λ.χ. τους γνωστούς ισπανικούς μεζέδες, τα τάπας στην Ισπανία, βυθίζοντας και άλλες εταιρίες σε ύφεση.

πηγή: tornosnews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Surly - Shutter Shades
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Surly Brewing Co.

Sly Fox - Alex's Raspberry Lemon Ale
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα καλοκαιρινή ετικέτα κυκλοφόρησε η Sly Fox Brewing Co.

Amager - Cherry Christmas
Γιώργος Ιορδανίδης

Την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας ανακοίνωσε η Amager Bryghus.

Αναστασίου - Ζύθος Χριστουγέννων 2021
Σταύρος Δοβιστινός

O "Ζύθος Χριστουγέννων" είναι εδώ!!! Μια γευστική Stout στα 8,2% ABV με εκλεκτές βύνες, βανίλια και σπόρους τόνκα για να συνοδεύσει ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Carton - Whaler
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Carton Brewing Co.

Μερική Ανάκαμψη Στην Ευρωπαϊκή Αγορά Μπύρας Το 2021
Δήμητρα Μανιφάβα

Καλύτερη από το 2020 αλλά όχι καλή ήταν η ευρωπαϊκή αγορά μπύρας το 2021, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυσαν σε πολλές χώρες για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, μέτρα που εφαρμόστηκαν και στην Ελλάδα, είχαν ως συνέπεια οι πωλήσεις να διαμορφωθούν σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά του 2019 με αρνητικές επιπτώσεις τόσο για τις ζυθοποιίες όσο και για τα κρατικά έσοδα, αλλά και για την απασχόληση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το