English Greek
04
Σαβ, Μάι
47 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ζυθική Αναβίωση Της Αποκάλυψης Βράζει Στην Ιερισσό

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Την αρχή έκανε ο Λευκός Καβαλάρης. Ακολούθησε λίγο μετά ο Κόκκινος και στο… δρόμο, έτοιμος να κάνει την εμφάνισή του, είναι, πλέον, και ο Μαύρος.

Σε μια αλληλουχία Καβαλάρηδων, που θα ολοκληρωθεί μόλις συμπληρωθεί ο «μαγικός» αριθμός επτά. Εδώ και περίπου τέσσερις μήνες, στην περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, έχει αρχίσει να εκτυλίσσεται μια άλλη εκδοχή -περισσότερο μεθυστική, αλλά με το δέοντα σεβασμό προς τη θρησκευτική παράδοση- των Επτά Σφραγίδων της Αποκάλυψης του Ιωάννη.

Το επιβλητικό Άγιο Όρος, που «στέκεται» απέναντι από την Ιερισσό και ασκεί αυτή την ακατανίκητη κατανυκτική επιρροή ακόμη και σε πιστούς άλλων δογμάτων, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον Δημήτρη Σταθώρη όταν αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πράξη και να γίνει μικροζυθοποιός.

«Είμαστε το μικροζυθοποιείο Seven Seals. Το όνομα το εμπνευστήκαμε από τις Επτά Σφραγίδες της Αποκάλυψης του Ιωάννη. Για κάθε μία από τις σφραγίδες έχουμε αποφασίσει να παράξουμε και μια μπύρα που θα την αντιπροσωπεύει», εξομολογήθηκε στην Agrenda ο μικροζυθοποιός. Μέχρι στιγμής το μικροζυθοποιείο, που έβγαλε άδεια λειτουργίας μόλις τον περασμένο Μάιο (σ.σ. στις 18/05/21) έχει προχωρήσει κατά τα δύο έβδομα την απόπειρα ζυθικής... αναβίωσης της Αποκάλυψης.

«Έχουμε παράξει τις δύο πρώτες σφραγίδες. Η αρχή έγινε με το λευκό Καβαλάρη μια τύπου Lager, ευκολόπιωτη μπύρα, με 5% αλκοόλ και ελαφρώς πικρή γεύση στο τέλος. Είναι η πρώτη και μοναδική μπύρα σε όλη την Ελλάδα που είναι ιδανική για διαβητικούς και όσους κάνουν ειδική διατροφή, καθώς έχει αλκοόλ, ενώ είναι sugar free μπύρα», εξηγεί ο κ. Σταθώρης και συμπληρώνει πως «τα πάντα γίνονται χειροποίητα, όπως επιτάσσει ο όρος Craft, αλλιώς είσαι βιομηχανία».

Οι αγγλικές σπουδές και το όραμα για χειροποίητα τζιν, ουίσκι, βότκα, μπράντι
Πριν καλά - καλά ολοκληρωθεί η άφιξη του Λευκού Καβαλάρη, έκανε την εμφάνισή της κι η δεύτερη σφραγίδα. «Είναι ο Κόκκινος Καβαλάρης. Ο πόλεμος. Είναι μια Weiss με τη μαγιά δαχτυλίδι στον πάτο της φιάλης όπως πρέπει να είναι. Θολή μπύρα. Πιο χορταστική, πιο παχύρευστη, πιο φρουτώδης. Μια σταρένια μπίρα, που βγάζει αρώματα μπανάνας και γαρύφαλλου», περιγράφει ο νεαρός μικροζυθοποιός.

Η επόμενη σφραγίδα αναμένεται να... μπει στις επόμενες εβδομάδες. «Θα είναι ο Μαύρος Καβαλάρης και θα κυκλοφορήσει είτε μέσα στον Νοέμβριο, είτε στις αρχές Δεκεμβρίου», αναφέρει ο συνομιλητής μας και αποκαλύπτει πως «θα είναι μια μαύρη Stout με 7% αλκοόλ. Θα έχει αρώματα βανίλιας, κακάο, σοκολάτας και καφέ. Πιο παχύρευστη, πιο πλούσια και πιο σπέσιαλ μπύρα». Το πλάνο θα συνεχιστεί με την ίδια ζέση, με στόχο ο κύκλος των Επτά Σφραγίδων να έχει κλείσει με την παραγωγή και την κυκλοφορία και των υπόλοιπων τεσσάρων Καβαλάρηδων, μέχρι το τέλος του 2022.

Η οικογένεια Σταθώρη, παρόλα αυτά, είναι γνωστή στη Χαλκιδική, αλλά και στο πανελλήνιο, για τα τυροκομικά προϊόντα που παράγει και δη το κατσικίσιο της τυρί. Μάλιστα ο Δημήτρης Σταθώρης από μικρό παιδί τα βιώματα που είχε ήταν μέσα στο τυροκομείο του πατέρα του, στο οποίο από κάποια στιγμή και μετά άρχισε και να εργάζεται.

«Αποφάσισα  όμως να πάω και να σπουδάσω ζυθοποιία στην Αγγλία», ανακαλεί από τη μνήμη του ο κ. Σταθώρης. «Το όνειρό μου είναι, αφού συμπληρώσω την εφτάδα των σφραγίδων, να χτίσω ένα ζυθοποιείο από το μηδέν, εκτός κατοικήσιμης περιοχής, που θα είναι 100% επισκέψιμο. Θα είναι ζυθοποιείο - αποστακτήριο, γιατί θέλω να παράξω τα ποτά που έμαθα στην Αγγλία, να κάνω χειροποίητο τζιν, ουίσκι, βότκα, μπράντι και τα υπόλοιπα ποτά για την ελληνική αγορά. Και να έχει μέσα ο χώρος δικό του μπαρ στο οποίο θα μπορεί να έρχεται ο καθένας και πιει να φάει και να κάνει και ένα τουρ στην εγκατάσταση και να δει τα πάντα», λέει ο κ. Σταθώρης.

πηγή: agronews.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Hi-Wire - Blueberry Crumble 10W-40
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα έκδοση της "10W-40" κυκλοφόρησε η Hi-Wire Brewing.

Great Lakes - Cran Orange Wheat
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα εποχιακή ετικέτα κυκλοφόρησε η Great Lakes Brewing Co.

Pühaste - Roulette Strata
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Pühaste Brewery.

Trillium - Frozen Pier
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Trillium Brewing Co.

Stone - Pilsner
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Stone Brewing.

Karl Strauss - 33rd Anniversary
Γιώργος Ιορδανίδης

Τα 33α της γενέθλια γιορτάζει η Karl Strauss Brewing Co. με την κυκλοφορία μιας νέας ετικέτας.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το