English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Αλέξανδρος Κουρής: Τι Σηματοδοτεί Το Deal Της Μπύρας Νήσος Με Την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Αλλαγή... βιβλίου και όχι απλά σελίδας χαρακτηρίζει την εμπορική συνεργασία της μπύρας Νήσος με την Ολυμπιακή Ζυθοποιία για την αποκλειστική διανομή όλων των ζύθων της ο Αλέξανδρος Κουρής.

«Μια τέτοια συνεργασία νομοτελειακά θα συνέβαινε γιατί αυτό είναι η επιχειρηματικότητα. Η ζωντανή, υγιής και αεικίνητη επιχειρηματικότητα», δηλώνει στο insider.gr ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων - που παράγει τις premium μπύρες Νήσος - περιγράφοντας τους λόγους που τον ώθησαν να συνάψει την εν λόγω συμφωνία. «Ονειρεύομαι η μπύρα Νήσος να γίνει η μεγαλύτερη μπύρα στον κόσμο», σπεύδει να προσθέσει με νόημα, ξεδιπλώνοντας το όραμά του για το επιχειρηματικό του «τέκνο».

Τι προβλέπει η συνεργασία
Η εμπορική συνεργασία των δύο εταιρειών προβλέπει την αποκλειστική διανομή τόσο στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας όσο και στο εξωτερικό για όλες τις μπύρες Νήσος από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία και δη στις αγορές όπου δραστηριοποιείται η τελευταία μέσω της εξαγωγικής της δραστηριότητας. Παράλληλα, προβλέπεται μια μικρή συμμετοχή της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο μετοχικό κεφάλαιο της τηνιακής μικροζυθοποιίας. Στόχος της συνεργασίας για τη Μικροζυθοποιία Κυκλάδων είναι η διεύρυνση της διανομής της και η περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της μπύρας Νήσος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Δέκα χρόνια μετά το εμπορικό τους λανσάρισμα, οι γεννημένες στην Τήνο μπύρες Νήσος θα διανέμονται αποκλειστικά από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, μέσα από ένα εκτενές δίκτυο συνεργατών, προμηθευτών και σημείων πώλησης, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, με παρουσία σε σχεδόν 40 χώρες και στις πέντε ηπείρους, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2024.

Το εν λόγω deal σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή... πίστας για τη μπύρα Νήσος, διευκολύνοντας την πρόσβασή της στην αγορά και ανοίγοντας, όπως εξηγεί ο κ. Κουρής, «ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας. Το δίκτυο διανομής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας είναι το έκτο μεγαλύτερο δίκτυο διανομής μπύρας παγκοσμίως».

alexandros kouris

Καμία μεταβολή σε όρους management
Σύμφωνα με τον ιδρυτή της μπύρας Νήσος, η μικρή παρουσία της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο μετοχικό σχήμα της τηνιακής μικροζυθοποιίας επιβεβαιώνει τη βούληση της τελευταίας για συνεργασίες, ωστόσο δεν επιφέρει καμία μεταβολή στο management της. «Σε όρους διοίκησης δεν υπάρχει καμία μεταβολή. Παρά τη συνεργασία, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δεν λαμβάνει καμία θέση στο Διοικητικό μας Συμβούλιο. Στόχος μας είναι να διατηρηθεί η οικογενειακή φύση της επιχείρησής μας», αποσαφηνίζει ο κ. Κουρής.

Η Νήσος, μια αμιγώς ελληνική ζυθοποιία, δημιουργήθηκε το 2012 από το μηδέν μέσα στην ελληνική κρίση, από τον Αλέξανδρο Κουρή και τη σύντροφό του Μάγια Τσόκλη. Στόχος ήταν η παραγωγή μιας ελληνικής premium μπύρας. Τα προϊόντα έγιναν γρήγορα γνωστά και παρά το μικρό της μέγεθος, η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων έχει κατορθώσει να κερδίσει μια σημαντική θέση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά της μπύρας στην Ελλάδα. Οι απαστερίωτες μπύρες Νήσος παράγονται και εμφιαλώνονται στο ιδιόκτητο ζυθοποιείο στην Τήνο, ζυθοποιούνται με αργές, παραδοσιακές, φυσικές διαδικασίες και προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και δεν περιέχουν συντηρητικά.

Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της Νήσος αποτελείται από τις: Νήσος Greek Island Pilsner, Νήσος All Day, Νήσος Θολή, Νήσος 7 Μποφόρ, Νήσος Apocalyψη και Νήσος Pure Lager.

nissos beers

H Ολυμπιακή Ζυθοποιία διαθέτει δύο ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής στη Σίνδο και τη Ριτσώνα, δυναμικότητας 2,1 εκατ. εκατόλιτρων ετησίως, όπου παράγονται 13 προϊόντα: Φιξ Ελλάς, Φιξ Μαύρη, Φιξ Άνευ, Φιξ Άνευ Λεμόνι, Μythos, Mythos Radler, Mythos Ice, Kaiser, Carlsberg, Henninger, Tuborg Soda, Τuborg Tonic Water και η σειρά των mixers Tuborg Lemon / Lime-Green Tea / Pineapple-Lime & Spearmint / Pink Grapefruit-Blood Orange.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία εισάγει και διανέμει στη χώρα μας διεθνώς αναγνωρισμένες μάρκες, όπως τις ιρλανδικές μπύρες Guinness και Kilkenny, τη βέλγικη Grimbergen, τη βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse και τον ανθρακούχο μηλίτη Somersby.

Ήταν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο όταν η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να φέρει στην Ελλάδα την παραγωγή του brand Carlsberg. Η παραγωγή του brand-ναυαρχίδα του ομίλου Carlsberg πραγματοποιείται στο ζυθοποιείο της Σίνδου.

πηγή: insider.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης: Άλλαξε Το Ενεργειακό Της Μίγμα Με Κατανάλωση Κατά 50% Από ΑΠΕ
businessnews.gr

Επρόκειτο για μια κίνηση που σχεδιάζονταν εντατικά τους τελευταίους μήνες.

Περικοπές Θέσεων Εργασίας Ετοιμάζει Η Heineken
naftemporiki.gr

Η Heineken πρόκειται να προχωρήσεις σε περικοπές 8.000 θέσεων εργασίας και παράλληλα επιδιώκει εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ για δύο χρόνια.

Η Απόλυτη Σταρ Του US Open: Δεν Είναι Τενίστρια, Αλλά Το Πιο... Γερό Ποτήρι Στις ΗΠΑ!
sportal.gr

Η Μέγκαν Λάκι αποτελεί την απόλυτη celebrity της διοργάνωσης του US Open και δεν μπορείτε να φανταστείτε τον λόγο...

Amager - Bitter Rain / Black Rituals
Γιώργος Ιορδανίδης

Δύο νέες ετικέτες κυκλοφόρησε η Amager Bryghus.

Tröegs - Oktoberfest Lager
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Tröegs Independent Brewing.

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης Και ESG
imerisia.gr

Ως πρώτος πυλώνας ενεργοποίησης επιλέχθηκε η καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία και συγκεκριμένα η ισότιμη πρόσβαση στη θάλασσα, ως αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το