English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Κρασί Και Μπύρα Κρατούν Τα Σκήπτρα Των Αγαπημένων Ποτών Για Τους Έλληνες

Ελλαδα
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι έλληνες καταναλωτές είναι σαφώς περισσότερο «του κρασιού» και «της μπύρας» σε σχέση με τα οινοπνευματώδη, και προτιμούν να πίνουν περισσότερο όταν βγαίνουν έξω, παρά στο σπίτι, όπως δείχνει η έρευνα «Απόψεις, συνήθειες και στάσεις».

Κρασί και μπύρα φαίνεται να αποτελούν τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων εντός αλλά και εκτός σπιτιού αφού περισσότεροι από ένας στους δύο Έλληνες τα προτιμούν σε σχέση με τα άλλα οινοπνευματώδη, με τους περισσότερους μάλιστα να δηλώνουν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα για να αγοράσουν ένα καλό κρασί ή μια ιδιαίτερη μπύρα.

Άλλωστε η ανάπτυξη των δύο αυτών αγορών τα τελευταία χρόνια με μεγάλο αριθμό προϊόντων, τόσο αναφορικά με αυτά της ζυθοποιίας, όσο και με τη μεγάλη πλέον ποικιλία σε εξαιρετικά ελληνικά κρασιά, έχει δημιουργήσει μια αγορά η οποία εκπαιδεύει τους καταναλωτές της.

Η έρευνα που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 9.565 ατόμων έδειξε ότι το 46% προτιμά μπύρα ή κρασί σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα με τον έναν στους δύο καταναλωτές (55%) να δηλώνει ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για μπύρα ή κρασί καλής ποιότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μπύρας το 2022 η παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα έφτασε στα 565,34 εκατομμύρια λίτρα από 400,22 εκατομμύρια λίτρα το 2021, καταγράφοντας αύξηση περίπου 41% η οποία συνεχίστηκε και το 2023, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των εταιρειών ζυθοποιίας τη χρονιά που πέρασε οι πωλήσεις μπύρας σε όγκο έφτασαν στα 4 εκατομμύρια εκατόλιτρα στην εσωτερική αγορά και σε αυτό βοήθησε φυσικά και η αύξηση του τουρισμού αλλά και το γεγονός ότι ένα προϊόν που άλλοτε θεωρούνταν εποχικό, τώρα και από τους Έλληνες καταναλώνεται όλο τον χρόνο με την κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 35 λίτρα τον χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών.

wine beer

Αύξηση κατανάλωσης
Την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζει και η κατανάλωση κρασιού, με την κατά κεφαλήν ετήσια κατανάλωση στη χώρα μας ανέρχεται σε περίπου 27 λίτρα και τους Έλληνες αργά αλλά σταθερά να αναζητούν πλέον επώνυμα κα εμφιαλωμένα κρασιά, εγκαταλείποντας το χύμα που ήταν για δεκαετίες πρώτο σε προτιμήσεις.

Οι έλληνες καταναλωτές είναι σαφώς περισσότερο «του κρασιού» και «της μπύρας» σε σχέση με τα οινοπνευματώδη, και προτιμούν να πίνουν περισσότερο όταν βγαίνουν έξω, παρά στο σπίτι, όπως δείχνει η έρευνα «Απόψεις, συνήθειες και στάσεις» (Φεβρουάριος 2024) μέσα από τη συνεχή Πανελλαδική Έρευνα YouGov Profiles που διεξάγεται στην Ελλάδα από τη Focus Bari και αφορά μεταξύ άλλων και τον ρόλο του αλκοόλ στις διατροφικές συνήθειες.

Η έρευνα που έγινε σε πανελλαδικό δείγμα 9.565 ατόμων έδειξε ότι το 46% προτιμά μπύρα ή κρασί σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα με τον έναν στους δύο καταναλωτές (55%) να δηλώνει ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για μπύρα ή κρασί καλής ποιότητας.

Οι καταναλωτές ηλικίας από 35 ετών και άνω είναι αυτοί που προτιμούν να καταναλώνουν κρασί και μπύρα με την αναλογία ανδρών και γυναικών να είναι περίπου ίδια (ένας στους δύο), ενώ στις ηλικίες έως 24 ετών υπερτερούν στις προτιμήσεις τα άλλα αλκοολούχα ποτά με ποσοστό 37%.

πηγή: in.gr

Μόνο τα εγγεγραμένα μέλη έχουν το δικαίωμα σχολιασμού των άρθρων.

Διαφήμιση

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστασίου / Bereta - Firebreak
Σταύρος Δοβιστινός

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια σας παρουσιάζουμε την νέα μας συνταγή σε συνεργασία με τους Ρουμάνους φίλους μας από την Bereta TM.

J. Wakefield - Sleepy Hollow
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η J. Wakefield Brewing.

Half Acre - Catch Hell
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα κυκλοφόρησε η Half Acre Beer Co.

8 Wired / Rocky Ridge - Pflaume Lichtenhainer
Γιώργος Ιορδανίδης

Μια νέα ετικέτα, σε συνεργασία με την Rocky Ridge Brewing Co., κυκλοφόρησε η 8 Wired Brewing.

Ξεχάστε Τη Happy Hour Και Ετοιμαστείτε Για Την Unhappy Hour
Νίκη Μπάκουλη

Η happy hour είναι 'έθιμο' που υπάρχει στον πλανήτη από τις αρχές του 20ου αιώνα. Οι Βρετανοί αλλάζουν τα δεδομένα, με την εφαρμογή της unhappy hour.

Δύο Πελοποννήσιοι Στο Κλειστό Κλαμπ Παραγωγής Λυκίσκου
Γιώργος Λαμπίρης

Οι Μάριος Πουλημάς και Δημήτρη Μανάβης πιάνουν αποδόσεις ανά στρέμμα 10.660 ευρώ με δέκα ποικιλίες.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το