English Greek
30
Τρι, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ισραηλινοί Επιστήμονες Παρασκεύασαν Μπύρα Με Μαγιά Ηλικίας 3.000 Ετών

Ιστορικα - Εγκυκλοπαιδεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ισραηλινοί επιστήμονες ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατάφεραν να εξάγουν μαγιά από αρχαία δοχεία προκειμένου να παρασκευάσουν μπύρα, παρόμοια με εκείνην που έπιναν οι φαραώ πριν από περισσότερα από 3.000 χρόνια.

Η μπύρα αυτή έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 6% και γεύση παρόμοια με τη μπύρα που παράγεται από σιτάρι. Παρουσιάστηκε σήμερα στους δημοσιογράφους μαζί με ένα υδρόμελι, περιεκτικότητας 14% σε αλκοόλ.

Είναι η πρώτη φορά που παράγεται μπύρα με τη χρήση αρχαίας μαγιάς, διαβεβαίωσαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι ερευνητές της Υπηρεσίας Ισραηλινών Αρχαιοτήτων και των τριών πανεπιστημίων που συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα αυτό.

"Όταν φέραμε αυτήν την μπύρα και την ήπιαμε, καθισμένοι γύρω από ένα τραπέζι, κάναμε μια πρόποση", είπε ο αρχαιολόγος Άρεν Μάιερ, του Πανεπιστημίου Μπαρ-Ιλάν. "Και εγώ είπα: είτε όλα θα πάνε καλά, είτε θα πεθάνουμε όλοι σε πέντε λεπτά. Επιζήσαμε και είμαστε εδώ για να αφηγηθούμε αυτήν την ιστορία", πρόσθεσε.

Η μαγιά που χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε στον πάτο αρχαίων δοχείων που είχαν ανακαλυφθεί σε αρχαιολογικές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της ερήμου Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ. Οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η μπύρα που παρουσίασαν σήμερα περιείχε μαγιά ηλικίας περίπου 3.000 ετών. Όμως έχουν βρει και μαγιά ηλικίας 5.000 ετών.

Για να παρασκευάσουν το ποτό, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Ελπίζουν ότι στο μέλλον θα μπορέσουν να φτιάξουν μπύρα με βάση αρχαίες συνταγές και, ενδεχομένως, να την κυκλοφορήσουν στο εμπόριο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις
Νίκη Μπάκουλη

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Και Όμως! Η Μπύρα Σε Κάνει Καλύτερο Εραστή
newsbomb.gr

Καλά νέα για τους εραστές της μπύρας και όχι μόνο...

Κρασί vs Μπύρα: Ποιο Αυξάνει Περισσότερο Το Σπλαχνικό Λίπος
cibum.gr

Η μπύρα και τα οινοπνευματώδη ποτά έχουν υψηλά επίπεδα επιβλαβούς λίπους που συνδέονται με καρδιακές παθήσεις, αλλά το κρασί φαίνεται να προστατεύει από αυτό, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η Μπύρα Μπορεί Να Είναι Το Κλειδί Για Την Πρόληψη Της Νόσου Αλτσχάιμερ, Απίθανο; Κι Όμως Πιθανό
theissue.gr

Τα εκχυλίσματα λουλουδιών λυκίσκου που βρίσκονται στη μπύρα θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ.

Αλκοόλ: Πώς Σχετίζεται Η Κατανάλωση Αλκοόλ Με Τον Καρκίνο;
Στέλλα Στρούβαλη

Αλκοόλ: Η επίγνωση της σχέσης μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου είναι γενικά χαμηλή, σύμφωνα με μια μελέτη.

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το