English Greek
27
Σαβ, Απρ
42 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μπύρα Είναι Ό,τι Καλύτερο Μετά Την Προπόνηση Και Έχουμε Αποδείξεις

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Τα συστατικά της μπύρας την κάνουν ιδανικό 'καταφύγιο' όσων ασκούνται, για την αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών που 'χάνουν' κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όσοι γυμνάζονται ξέρουν πως όσο σημαντική είναι η αφοσίωση τους στο πρόγραμμα που ακολουθούν, άλλο τόσο σημαντικό είναι το τι καταναλώνουν έπειτα από κάθε προπόνηση. Δεν είμαστε το ίδιο σίγουροι πως όσοι γυμνάζονται γνωρίζουν ότι η μπύρα μετά την εκγύμναση όχι μόνο δεν απαγορεύεται, αλλά ενδείκνυται. Έχει γίνει και σχετική έρευνα που το αποδεικνύει.

Όταν βάζουμε το σώμα μας στη διαδικασία άσκησης, κατά τη διάρκεια αυτής μειώνονται βιταμίνες, ενυδατικοί ηλεκτρολύτες και υδατάνθρακες που υπάρχουν στα εντός μας. Εξ ου και τα ενεργειακά ποτά που κυκλοφορούν. Το βασικό τους προσόν είναι ότι μας βοηθούν να ανακτήσουμε τους χαμένους ηλεκτρολύτες (νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, φωσφορικό άλας και χλώριο).

beer gym

Ποιες δουλειές όμως, κάνουν οι ηλεκτρολύτες: εξισορροπούν την ποσότητα του νερού στο σώμα μας -ώστε τα κύτταρα μας να συνεχίσουν να λειτουργούν σωστά-, βοηθούν στη δημιουργία μυικών συσπάσεων -έτσι να κινείται το σώμα και να χτυπά η καρδιά- και την αναδόμηση των ιστών. Όταν ιδρώνουμε δεν 'χάνουμε' μόνο νερό, αλλά και ηλεκτρολύτες. Αν δεν τους αναπληρώσουμε, παθαίνουμε κράμπες, αισθανόμαστε κόπωση, πονοκέφαλο και ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς.

Πέραν όμως, των ισοτονικών ποτών υπάρχει και ένα άλλο ρόφημα που μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά της αναπλήρωσης: η μπύρα. Το στοιχείο που έχει η μπύρα και βοηθά στην αναπλήρωση ηλεκτρολυτών, είναι οι υδατάνθρακες -το άμυλο είναι εκ των βασικών συστατικών της. Διαθέτει και χρήσιμα φυτικά θρεπτικά συστατικά που προκύπτουν από το λυκίσκο, τη μαγιά και το κριθάρι. Η μπύρα βέβαια, έχει και αλκοόλ που εμποδίζει την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση.

Αν το βγάλετε στην άκρη (αν πιείτε μια μπύρα με χαμηλό ποσοστό αλκοόλ) έχετε το ιδανικό ρόφημα -για να διατηρήσετε υψηλό επίπεδο γλυκόζης στο αίμα σας και να μειώσετε την ορμονική απόκριση στο σωματικό στρες. Αμφότερα είναι απαραίτητα για την μυική αποκατάσταση.

Η πρόκληση είναι να το καταναλώσετε χωρίς αλμυρά σνακ και να σταματήσετε στο ένα ποτήρι/μπουκάλι. Αν το συνδυάσετε και με νερό, θα κάνετε την καλύτερη δυνατή δουλειά.

πηγή: news247.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saint Thomas Of Bucket
Γιώργος Ιορδανίδης

Ο Saint Thomas Of Bucket, γνωστός και ως Saint Thomas Of Canterbury, είναι ο προστάτης άγιος των ζυθοποιών του Λονδίνου.

Αυτός Είναι Ο Λόγος Που Πρέπει Να Τρώτε Ξηρούς Καρπούς Με Την Μπύρα
newsbreak.gr

Τρώγοντας ξηρούς καρπούς, αντί να παχύνετε από το ποτό, θα χάσετε κιλά.

Πονάς; Πιες Μια Μπύρα! Έρευνα Υποστηρίζει Πως 2 Μπύρες Μπορεί Να Είναι Σχεδόν Ένα Τέταρτο Πιο Δραστικές Σε Σχέση Με Τα Κοινά Παυσίπονα!
thermisnews.gr

"Έχω έναν πονοκέφαλο… Μήπως έχεις μαζί σου μία μπύρα;" Κάπως έτσι φανταζόμαστε να αντιμετωπίζουμε πολύ σύντομα τον πονοκέφαλο, αφού σύμφωνα με έρευνες του Πανεπιστημίου του Bristol, η μπύρα είναι το καλύτερο παυσίπονο! 

Έρευνα Αποκαλύπτει: Να Τι Πρέπει Να Προσέχετε Αν Πίνετε Πολλές Μπύρες
pronews.gr

Όσες περισσότερες μπύρες πίνει κανείς μαζεμένες, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος αρρυθμίας της καρδιάς, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα.

Το #1 Φρούτο Για Την Υγεία Του Ήπατος, Σύμφωνα Με Διατροφολόγο
Μιχάλης Θερμόπουλος

Το ήπαρ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο του σώματος (μετά το δέρμα). Η κύρια λειτουργία του είναι να απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα.

Αλκοόλ: Πότε Να Σας Ανησυχήσει Το Ποτό Την Ημέρα
Ρούλα Τσουλέα

Πότε δημιουργεί πρόβλημα η κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια της ημέρας. Τί λένε οι ειδικοί.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το