English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Φίλοι: Πώς Μας Κρατούν Πιο Υγιείς

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Οι φίλοι μας δεν μας κρατούν μόνο παρέα. Μπορούν να μας χαρίσουν και υγεία. Το απέδειξε και μια νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων.

Η μελέτη έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφαλής τον ψυχολόγο Robin Dunbar. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι ετεροφυλικές σχέσεις μεταξύ αντρών παίζουν βασικό ρόλο στην διατήρηση της ψυχολογίας μας. Τόσο με το να κάνουμε παρέα όσο και με το να απολαμβάνουμε απλά μία μπύρα όλοι μαζί.

Γνωρίζαμε ήδη από άλλη έρευνα πως όσο πιο συχνά πάμε για μπύρες τόσο πιο ευτυχισμένοι γινόμαστε.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του αναφέρουν συγκεκριμένα πως οι άντρες που κρατούν σταθερή επαφή με τους κολλητούς τους (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) έστω και για μία μπύρα, έχουν μικρότερες πιθανότητες να επανέλθουν από κατάθλιψη που προκαλεί η δουλειά και οι λογαριασμοί στο σπίτι. Οι ενδορφίνες απελευθερώνονται, τα επίπεδα του στρες πέφτουν και αυτομάτως είσαι πιο ευτυχισμένος από όσους αποφάσισαν να μείνουν σπίτι. Επίσης, ο Dunbar βρήκε πως το ανοσοποιητικό τους είναι πιο δυνατό από των υπολοίπων.

Το πρόβλημα είναι πως σύμφωνα με την ίδια έρευνα, μόλις το 40% αυτών των αντρών μπορούν να βγουν για ποτό μεσοβδόμαδα, λόγω των υποχρεώσεων που αντιμετωπίζουν μέσα στην εβδομάδα.

πηγή: healthview.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Οι Άντρες Κάτω Των 40 Δεν Πρέπει Να Πίνουν Πάνω Από Ένα... Σφηνάκι Μπύρα Τη Μέρα, Έρευνα Αναφέρει
sport-fm.gr

Έρευνα του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι οι νέοι άντρες θα έπρεπε να αποφεύγουν, ουσιαστικά, την μπύρα...

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά
kipos.firenews.video

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Μπύρα Πριν Το Ποτό Ή Ποτό Πριν Την Μπύρα Για Να Γλιτώσεις Το Hangover;
Νίκη Μπάκουλη

Μελέτη αποσαφηνίζει αν φταίει η σειρά με την οποία καταναλώνουμε διαφορετικά είδη αλκοόλ για το δράμα που ζούμε την επόμενη ημέρα. Η μπύρα έχει ενοχοποιηθεί για το hangover, όταν καταναλώνεται πριν τα ποτά σε μια έξοδο. Από την άλλη, σύμφωνα με τους Γερμανούς αν κάποιος πιει ποτό πριν την μπύρα, μετριάζει το hangover. Τελικά, τι ισχύει;

Μόλις Ανακαλύψαμε Τί Προκαλεί Μισή Μπύρα Στο Μυαλό Μας
Νίκη Κοντομηνά

Έρευνα δύο αμερικανικών πανεπιστημίων μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις όσον αφορά στις καλοκαιρινές μας μπύρες.

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το