English Greek
28
Κυρ, Απρ
41 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Επιστήμονες: Σε Αυτή Την Ποσότητα Η Μπύρα Είναι Επικίνδυνη Για Την Καρδιά

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Μόλις περίπου 300 γραμμάρια μπύρας την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιακών παθήσεων.

Βρετανοί ερευνητές παρακολούθησαν σχεδόν 4.000 ανθρώπους για 25 χρόνια. Διαπίστωσαν ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, τουλάχιστον μισού ποτηριού κρασιού την εβδομάδα, προκαλεί πρόωρη γήρανση του κυκλοφορικού συστήματος. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αλκοόλ ενεργοποιεί ένζυμα που επηρεάζουν αρνητικά τον βαθμό ελαστικότητας των τοιχωμάτων των αρτηριών, μειώνοντας την αγωγιμότητά τους και εμποδίζοντας τη ροή του αίματος.

heart beer

Οι ερευνητές μέτρησαν πόσο γρήγορα τα τεχνητά παλμικά κύματα ταξίδευαν μέσα από τις κύριες αρτηρίες στο λαιμό και τους μηρούς των εθελοντών. Όσο μεγαλύτερη είναι αυτή η ταχύτητα, τόσο πιο σκληρές είναι οι αρτηρίες. Οι πληροφορίες που ελήφθησαν στη συνέχεια συγκρίθηκαν με τα δεδομένα για το επίπεδο κατανάλωσης αλκοόλ των εθελοντών.

Η μελέτη έδειξε ότι ακόμη και 300 γραμμάρια μπύρας ή μισό ποτήρι κρασί την εβδομάδα είναι αρκετά για να ξεκινήσει η διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

Ωστόσο, οι επιστήμονες τονίζουν ότι δεν είναι ακόμα απολύτως σαφές πώς ακριβώς το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία των αρτηριών. Ειδικά αφού προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει κάποιο όφελος από τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ. Είναι γνωστό ότι το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της «καλής» χοληστερόλης στο αίμα.

Ωστόσο, τα αλκοολούχα ποτά ενεργοποιούν ένζυμα που προκαλούν τη δημιουργία κολλαγόνου. Και αυτό, με τη σειρά του, συμβάλλει στη διαδικασία σκλήρυνσης των αρτηριών.

πηγή: kipos.firenews.video

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλκοόλ: Πάνω Από Ένα Ποτό Την Ημέρα Βλάπτει Σοβαρά Τη Γυναικεία Καρδιά
Θεοδώρα Ν. Τσώλη

Μεγάλη μελέτη δείχνει ότι η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ - ακόμη και αν γίνεται περιστασιακά - αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, κυρίως στις γυναίκες, ακόμη και στις νεαρές.

Πονοκέφαλος: Πώς Περνάει Με Μια Παγωμένη Μπύρα
healthview.gr

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο διάσημα αλκοολούχα ποτά στο κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα όντως μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο στο ανθρώπινο σώμα και να κάνει να περάσει ο πονοκέφαλος. Πώς όμως είναι δυνατόν η μπύρα να λειτουργήσει σαν παυσίπονο;

Η Άγνωστη Θετική Επίδραση Της Μπύρας Στην Ανδρική Γονιμότητα
onmed.gr

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων από το Γενικό Νοσοκομείο "Massachusetts" στη Βοστώνη, δείχνει ότι η κατανάλωση ενός ποτηριού μπύρα την ημέρα μπορεί να διπλασιάσει τη γονιμότητα των ανδρών, αντίθετα με τον καφέ που μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες της σύλληψης σε ένα ζευγάρι.

Μπύρα Εναντίον Κρασιού: Τί Είναι Πιο Υγιεινό;
Νικόλας Γεωργιακώδης

Οι δύο κυρίαρχοι της καλοκαιρινής αλκοολοποσίας κάθονται στο σκαμνί του διατροφολόγου. Ποιος είναι ο πιο υγιεινός;

Πότε Μας Μεθάει Περισσότερο Το Αλκοόλ
Νίκη Μπάκουλη

Είναι πιο εύκολο να μεθύσεις στην παραλία το μεσημέρι παρά στο μπαρ το βράδυ; Είναι, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με το αλκοόλ καθαυτό.

Πασίγνωστο Ποτό Αποτρέπει Την Συσσώρευση Λίπους Και Θωρακίζει Το Συκώτι
europost.gr

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Oregon υποδεικνύει ότι ένα ζεύγος ενώσεων που προέρχονται από τον λυκίσκο, ο οποίος χρησιμοποιείται στην παρασκευή μπίρας από αρχαιοτάτων χρόνων, μπορεί να αποτρέψει την επικίνδυνη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ γνωστή ως ηπατική στεάτωση.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το