English Greek
20
Δευ, Μάι
23 New Articles

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Δύο Ποτηράκια Την Ημέρα, Το Έμφραγμα Κάνουν Πέρα

Υγεια
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Νέα μελέτη Ιταλών επιστημόνων δείχνει πως η κατανάλωση αλκοόλ μετά από επέμβαση μπαϊπάς βελτιώνει την κατάσταση της υγείας των ασθενών σε αντίθεση με αυτούς που δεν ήπιαν ούτε ένα ποτηράκι.

Πιο αναλυτικά, δυο ποτήρια αλκοόλ τη μέρα μειώνουν κατά 25% την πιθανότητα να κάνουν νέα επέμβαση ή να υποστούν καινούργιο εγκεφαλικό-καρδιακό επεισόδιο.

"Τα οφέλη που προσφέρουν οι μικρές ποσότητες αλκοόλ έχει τεκμηριωθεί στα υγιή άτομα, ωστόσο η ανάλυσή μας δείχνει ότι υπάρχουν οφέλη και στους ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μπαϊπάς", είπε ο καθηγητής Ουμπέρτο Μπενεντέτο από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza.

Η έρευνα έγινε σε 1.021 άνδρες οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε επέμβαση και αρχικά είχαν απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε το αλκοόλ. Η μελέτη κράτησε 3,5 χρόνια και παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η μερική κατανάλωση αλκοόλ δεν φέρνει αντιδράσεις με τη φαρμακευτική αγωγή που συστήνουν οι γιατροί μετά την επέμβαση. Ωστόσο οι επιστήμονες τονίζουν πως η υπερβολική κατανάλωση είχε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Τα προαναφερθέντα συμπεράσματα συμφωνούν με τις συμβουλές του Αμερικανικού Συλλόγου Καρδιολογίας για τους υγιείς, δηλαδή δύο ποτήρια αλκοόλ για τους άνδρες και ένα για τις γυναίκες σε καθημερινή βάση.

πηγή: cosmo.gr

Κράτα το

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά Η Μπύρα Αυξάνει Την Παραγωγή Γάλακτος;
mothersblog.gr

Μπορείτε να πίνετε μπύρα ενώ θηλάζετε; Δηλαδή η μπύρα περνά στο μητρικό γάλα;

Διαβήτης Και Αλκοόλ: Φίλοι Ή Άσπονδοι Εχθροί;
cibum.gr

Ποιες είναι οι συνιστώμενες οδηγίες για το αλκοόλ για άτομα με διαβήτη;

Αλκοολούχα Ποτά Που Θα Σας Κάνουν Να Μην Ξυπνήσετε Το Πρωί Με Πονοκέφαλο - Ποια Να Αποφύγετε
healthstat.gr

Μελέτη αποκαλύπτει ποια είναι τα καλύτερα αλκοολούχα ποτά για να αποφύγουμε το hangover.

Μπορείς Να Έχεις Μπύρα Στο Πρωινό
esquire.com.gr

Στη Δανία, θα βρεις το Øllebrød, ένα πιάτο που αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να χρησιμοποιείς τα ξερά κομμάτια ψωμιού σίκαλης (και οποιαδήποτε μπύρα που μπορεί να έχει ξεμείνει ανοιχτή).

Πονοκέφαλος: Πώς Περνάει Με Μια Παγωμένη Μπύρα
healthview.gr

Η μπύρα είναι ένα από τα πιο διάσημα αλκοολούχα ποτά στο κόσμο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως η μπύρα όντως μπορεί να ενεργήσει σαν παυσίπονο στο ανθρώπινο σώμα και να κάνει να περάσει ο πονοκέφαλος. Πώς όμως είναι δυνατόν η μπύρα να λειτουργήσει σαν παυσίπονο;

Η Μέτρια Κατανάλωση Αλκοόλ Επηρεάζει Τον Εγκέφαλό Σου Και Οδηγεί Σε Γνωστική Εξασθένηση
Αγγελική Μαξούρη

Η κατανάλωση επτά ή και περισσότερων *μερίδων αλκοόλ την εβδομάδα σχετίζεται με μεγαλύτερα επίπεδα σιδήρου στον εγκέφαλο σύμφωνα με μελέτη που έγινε σε σχεδόν 21.000 ανθρώπους η οποία και δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου στο περιοδικό PLOS Medicine.

Άλλα Άρθρα

Και Μη Ξεχνάτε... Ποτέ Αλκοόλ Και Οδήγηση!

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το